
-
2013.09.14
Vörös szőlő, a természet orvossága
A szőlő vörös szemeinek minden darabja igazi természetes gyógykapszula a szervezetnek, bioaktív hatóanyagai miatt.
-
2013.09.10
Férfiterep lesz a konyha?
A sztárszakácsok népszerűségének köszönhetően a férfiak egyre többször ragadnak kötényt és fakanalat a konyhában - derül ki brit kutatásból.
-
2013.09.09
Mit egyen a gyerek az iskolában?
A szülők számára igazi kihívást jelenthet kitalálni olyan falatokat tízóraira vagy uzsonnára, amelyek nem csak egészségesek, hanem a gyerekek ...
-
2013.09.08
Az alkoholtartalmú sör több jótékony hatással bír
A sör egészséges lehet, főleg a dohányos férfiak számára, akiknél gyakori a súlyos B-vitamin-hiány - adta hírül a Die Welt című német lap ...
-
2013.09.07
Mindennapi kenyerünk
A kenyér a világon legáltalánosabban, csaknem valamennyi kultúrában fogyasztott, gabonalisztből, vízzel dagasztott, kelesztett, 200-260°C fokon ...
-
2013.09.05
Melyik napon mit együnk?
Manapság már szinte teljesen függetlenítettük magunkat attól, hogy melyik nap mire való, azt csináljuk amire éppen időnk van. Az őseink ismerték ...
-
2013.09.05
Zsírszegény joghurt és asztma kapcsolata
Növelheti a gyerekeknél az asztma és a szénanátha kockázatát, ha a kismama várandósan a zsírszegény joghurtot részesíti előnyben - idézte ...
-
2013.09.02
A laktózérzékenységről
A tejcukor (laktóz) kettős cukor, egy molekula szőlőcukorból és egy molekula nyákcukorból áll. A tejcukor-érzékenységet a tejcukorbontó enzim ...
-
2013.09.01
Az egészséges táplálkozás is mániává válhat
Kevesen tudják, hogy az egészséges táplálkozás iránti szenvedély is súlyos étkezési rendellenességhez vezethet.
-
2013.08.31
Ezek az ételek segítenek aludni!
Ha gyakran küzdünk az elalvással és nem ritka, hogy forgolódunk éjjel, érdemes megfontolunk az alábbiakat. Mit együnk, hogy jól aludjunk?
-
2013.08.29
Édes élet - cukorral vagy anélkül?
Szeretjük az édes ízt - már az őseink is szerették, ez a vonzalom belénk van kódolva. Bizonyos kutatások kimutatták, hogy amikor a kismama édességet ...
-
2013.08.28
Színek és érvek
Szeretjük a színkavalkádot, és a gyümölcsökben is megtalálhatjuk a nekünk kedves színt.
-
2013.08.28
Brokkolit az ízületeknek!
A brokkoliban található vegyületek egyike az ízületek leépüléséért felelős enzimek blokkolására képes, ezért fontos lehet az ízületi betegségek ...
-
2013.08.27
Tippek zöldség-gyümölcs aszalásra
Mai rohanó világunkban gyakran előfordulhat, hogy gyorsan kell finom ételt készítenünk, és az asztalra tennünk vendégeink vagy családunk részére ...
-
2013.08.27
Már időszámításunk előtt 5000-ben is fogyasztottunk tejet
Az európai emberek már több, mint hét és fél évezrede képesek laktózt vagyis tejcukrot fogyasztani. Legelsőként a Közép-Európában élő ...
-
2013.08.26
Vegafelvágott és csökkentett sótartalmú kolbász
Elsősorban a kis és közepes élelmiszer-feldolgozóknak dolgoztak ki az egészséges táplálkozást szolgáló élelmiszerrecepteket az Országos Húsipari ...