Táplálkozás
Furcsa, de létező kapcsolat: a „bél-agy tengely”

Furcsa, de létező kapcsolat: a „bél-agy tengely”

Elsőre furcsának tűnik, hogy egymástól távoli és különféle funkciót betöltő szervek egymással szoros kapcsolatban állnak és együttműködnek.

  • 2013.09.14 Vörös szőlő, a természet orvossága

    A szőlő vörös szemeinek minden darabja igazi természetes gyógykapszula a szervezetnek, bioaktív hatóanyagai miatt.

  • 2013.09.10 Férfiterep lesz a konyha?

    A sztárszakácsok népszerűségének köszönhetően a férfiak egyre többször ragadnak kötényt és fakanalat a konyhában - derül ki brit kutatásból.

  • 2013.09.09 Mit egyen a gyerek az iskolában?

    A szülők számára igazi kihívást jelenthet kitalálni olyan falatokat tízóraira vagy uzsonnára, amelyek nem csak egészségesek, hanem a gyerekek ...

  • 2013.09.08 Az alkoholtartalmú sör több jótékony hatással bír

    A sör egészséges lehet, főleg a dohányos férfiak számára, akiknél gyakori a súlyos B-vitamin-hiány - adta hírül a Die Welt című német lap ...

  • 2013.09.07 Mindennapi kenyerünk

    A kenyér a világon legáltalánosabban, csaknem valamennyi kultúrában fogyasztott, gabonalisztből, vízzel dagasztott, kelesztett, 200-260°C fokon ...

  • 2013.09.05 Melyik napon mit együnk?

    Manapság már szinte teljesen függetlenítettük magunkat attól, hogy melyik nap mire való, azt csináljuk amire éppen időnk van. Az őseink ismerték ...

  • 2013.09.05 Zsírszegény joghurt és asztma kapcsolata

    Növelheti a gyerekeknél az asztma és a szénanátha kockázatát, ha a kismama várandósan a zsírszegény joghurtot részesíti előnyben - idézte ...

  • 2013.09.02 A laktózérzékenységről

    A tejcukor (laktóz) kettős cukor, egy molekula szőlőcukorból és egy molekula nyákcukorból áll. A tejcukor-érzékenységet a tejcukorbontó enzim ...

  • 2013.09.01 Az egészséges táplálkozás is mániává válhat

    Kevesen tudják, hogy az egészséges táplálkozás iránti szenvedély is súlyos étkezési rendellenességhez vezethet.

  • 2013.08.31 Ezek az ételek segítenek aludni!

    Ha gyakran küzdünk az elalvással és nem ritka, hogy forgolódunk éjjel, érdemes megfontolunk az alábbiakat. Mit együnk, hogy jól aludjunk?

  • 2013.08.29 Édes élet - cukorral vagy anélkül?

    Szeretjük az édes ízt - már az őseink is szerették, ez a vonzalom belénk van kódolva. Bizonyos kutatások kimutatták, hogy amikor a kismama édességet ...

  • 2013.08.28 Színek és érvek

    Szeretjük a színkavalkádot, és a gyümölcsökben is megtalálhatjuk a nekünk kedves színt.

  • 2013.08.28 Brokkolit az ízületeknek!

    A brokkoliban található vegyületek egyike az ízületek leépüléséért felelős enzimek blokkolására képes, ezért fontos lehet az ízületi betegségek ...

  • 2013.08.27 Tippek zöldség-gyümölcs aszalásra

    Mai rohanó világunkban gyakran előfordulhat, hogy gyorsan kell finom ételt készítenünk, és az asztalra tennünk vendégeink vagy családunk részére ...

  • 2013.08.27 Már időszámításunk előtt 5000-ben is fogyasztottunk tejet

    Az európai emberek már több, mint hét és fél évezrede képesek laktózt vagyis tejcukrot fogyasztani. Legelsőként a Közép-Európában élő ...

  • 2013.08.26 Vegafelvágott és csökkentett sótartalmú kolbász

    Elsősorban a kis és közepes élelmiszer-feldolgozóknak dolgoztak ki az egészséges táplálkozást szolgáló élelmiszerrecepteket az Országos Húsipari ...