
-
2013.10.09
Gyógyító gombák - a késő laskagomba
Élő, de főleg holt faanyagon, fahulladékon találkozhatunk a hűvösebb őszi éjszakákat követően a késő laskagombával (tudományos neve: Pleurotus ...
-
2013.10.09
Probiotikumok ekcémára
Az allergia megelőzésének egyik eszköze lehet, ha sikerül meghatározni a probiotikus baktériumok pontos hatását a bélrendszer mikroorganizmusaira.
-
2013.10.09
Gyógyító gerezdek
Már 5000 éve is ismerték és fogyasztották a fokhagymát. A népszerű mítoszban vámpírűzőként ismert növény fogyasztása számos kedvező ...
-
2013.10.09
Inzulinrezisztenciával is lehet nassolni - De mit?
Nassolni mindenki szeret, ezt nem is nagyon kell firtatnunk. Ám az már nagyon nem mindegy, hogy milyen nyalánkságokkal kényeztetjük magunkat, különösen ...
-
2013.10.07
A jótékony méz
Méz. Egyszerű, hárombetűs szó. Kinek a tea, kinek Micimackó, kinek a reggeli mézes kenyér jut eszébe róla. A méz különféle vitaminokat, illóolajat ...
-
2013.10.04
3 millió magyar szenved laktózérzékenységben
Annak ellenére, hogy a hivatalos források átlagosan 10-15%-ra becsülik a laktózérzékenységben szenvedők arányát az Európai Unió tagállamaiban ...
-
2013.10.01
A zöldbab 7 titka
A konyhaművészet egyik legváltozatosabban elkészíthető étele a zöldbab. Emellett mégis rendkívül válogatós zöldség.
-
2013.09.29
Laktózérzékeny vagyok, mit egyek?
Tejcukor-érzékenységről (laktózintoleranciáról) akkor beszélünk, ha a tejcukor (laktóz) bontó enzim (laktáz) részlegesen, vagy teljesen hiányzik ...
-
2013.09.24
Együnk több halat!
Az orvostudomány egyik nagy kihívása az, hogy hogyan tudjuk megelőzni a nagy halálozású krónikus megbetegedéseket. Régen ismert, hogy ezek kialakulásáért ...
-
2013.09.24
A csokoládé 4 pozitív egészségügyi hatása
A csokoládé nemcsak finom, de mértékkel fogyasztva egészséges is – derül ki a Neurology című szakfolyóirat legutóbbi számából.
-
2013.09.22
Evéssel a depresszió ellen
Helyes táplálkozással nem csak energikusabbak és egészségesebbek lehetünk, de jókedvünket is növelhetjük.
-
2013.09.20
1 milliárd éhező a Földön
Eldoradóban, Sao Paulo egyik legszegényebb és legmegtévesztőbb nevű favelájában néhány gyerek vidáman űzi a labdát. Bár makkegészségesnek ...
-
2013.09.20
Mivel váltsuk ki a cukrot?
A magyarok naponta átlagosan 10 deka cukrot fogyasztanak, ami évente fejenként 35 kilogrammot tesz ki! Ennek nagyjából a tizede lenne ideális. De ...
-
2013.09.19
A társas étkezés hátrányai
Azok a karcsú barátok, akik sokat esznek, veszélybe sodorhatják az ember féltett vonalait - írja a Journal of Consumer Research. "Az elhízás hatalmas ...
-
2013.09.19
A gombaszezon veszélyei - Kérjünk segítséget!
Az őszi gombaszedés utáni veszélyekre hívja fel a figyelmet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ). Azt ajánlják, az ...
-
2013.09.17
Ember vagyok, mert főzök
Magától értetődő, hogy főtt ételt eszünk nap, mint nap - egy új tudományos elmélet szerint azonban a főzés sokkal jelentősebb állomás ...