Táplálkozás
A mustár 6 gyógyító hatása

A mustár 6 gyógyító hatása

Azt már hosszú ideje tudományosan is bizonyították, hogy a mustár a nyálkahártyát kiválóan oldja, a tavaszi megfázásos időszak idején pedig ...

  • 2013.10.11 Az egészséges csokoládé

    A csokoládé, azon belül a keserűcsokoládé és a kakaópor jótékony hatással van a szervezetre: csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek ...

  • 2013.10.11 A vércsoport-diétáról

    Az ABO-terv szerint, mely a különböző vércsoportok eltérő tápanyag-szükségletére épít, a vércsoportunknak kedvező ételek fogyasztásával ...

  • 2013.10.10 A szója helye az egészséges táplálkozásban

    A szója igen gazdag tápanyagforrás. A szójafehérje biológiai értéke megközelíti a húsokét. Nagy mennyiségben tartalmaz fehérjét, rostot ...

  • 2013.10.10 Az őszi táplálkozás hétparancsolata

    Az őszi időszak kiváltképp alkalmas szervezetünk megtisztítására, felesleges kilóink ledolgozására. Ha betartjuk a szakértők tanácsait, mindössze ...

  • 2013.10.09 Gyógyító gombák - a késő laskagomba

    Élő, de főleg holt faanyagon, fahulladékon találkozhatunk a hűvösebb őszi éjszakákat követően a késő laskagombával (tudományos neve: Pleurotus ...

  • 2013.10.09 Probiotikumok ekcémára

    Az allergia megelőzésének egyik eszköze lehet, ha sikerül meghatározni a probiotikus baktériumok pontos hatását a bélrendszer mikroorganizmusaira.

  • 2013.10.09 Gyógyító gerezdek

    Már 5000 éve is ismerték és fogyasztották a fokhagymát. A népszerű mítoszban vámpírűzőként ismert növény fogyasztása számos kedvező ...

  • 2013.10.09 Inzulinrezisztenciával is lehet nassolni - De mit?

    Nassolni mindenki szeret, ezt nem is nagyon kell firtatnunk. Ám az már nagyon nem mindegy, hogy milyen nyalánkságokkal kényeztetjük magunkat, különösen ...

  • 2013.10.07 A jótékony méz

    Méz. Egyszerű, hárombetűs szó. Kinek a tea, kinek Micimackó, kinek a reggeli mézes kenyér jut eszébe róla. A méz különféle vitaminokat, illóolajat ...

  • 2013.10.04 3 millió magyar szenved laktózérzékenységben

    Annak ellenére, hogy a hivatalos források átlagosan 10-15%-ra becsülik a laktózérzékenységben szenvedők arányát az Európai Unió tagállamaiban ...

  • 2013.10.01 A zöldbab 7 titka

    A konyhaművészet egyik legváltozatosabban elkészíthető étele a zöldbab. Emellett mégis rendkívül válogatós zöldség.

  • 2013.09.29 Laktózérzékeny vagyok, mit egyek?

    Tejcukor-érzékenységről (laktózintoleranciáról) akkor beszélünk, ha a tejcukor (laktóz) bontó enzim (laktáz) részlegesen, vagy teljesen hiányzik ...

  • 2013.09.24 Együnk több halat!

    Az orvostudomány egyik nagy kihívása az, hogy hogyan tudjuk megelőzni a nagy halálozású krónikus megbetegedéseket. Régen ismert, hogy ezek kialakulásáért ...

  • 2013.09.24 A csokoládé 4 pozitív egészségügyi hatása

    A csokoládé nemcsak finom, de mértékkel fogyasztva egészséges is – derül ki a Neurology című szakfolyóirat legutóbbi számából.

  • 2013.09.22 Evéssel a depresszió ellen

    Helyes táplálkozással nem csak energikusabbak és egészségesebbek lehetünk, de jókedvünket is növelhetjük.

  • 2013.09.20 1 milliárd éhező a Földön

    Eldoradóban, Sao Paulo egyik legszegényebb és legmegtévesztőbb nevű favelájában néhány gyerek vidáman űzi a labdát. Bár makkegészségesnek ...

Pirula Trend