Táplálkozás
Alacsony rosttartalom, magasabb vérnyomás

Alacsony rosttartalom, magasabb vérnyomás

Magas vérnyomást okozhat a rostszegény étrend - állapította meg egy nemzetközi kutatás, amelyet az ausztráliai Monash Egyetem tudósai vezettek.

  • 2013.10.22 Ételünk és életünk

    Rossz hírünk van a kampányszerű kúrák kedvelőinek: új testsúlyunk megtartása élethosszig tartó "munkát" igényel. Jó hír viszont, hogy az ...

  • 2013.10.21 24 meghökkentő etikett a világból!

    Ahány ország, annyi szokás - így van ez az étkezési etikett terén is, amely egyes helyeken bizony igen meglepő lehet számunkra. Jobb vele tisztában ...

  • 2013.10.21 A csíra csodája

    A magvak csíráinak gyógyító hatását már az ősi civilizációk is ismerték. Különösen egészséges a búzacsírából kifejlődő búzafű ...

  • 2013.10.20 Gyümölcsök minden mennyiségben

    Minden nap kellene fogyasztanunk gyümölcsöt. De milyet, mennyit és milyen formában?

  • 2013.10.20 Lúgosítsunk természetesen!

    A jó közérzet, az egészség biztosítása érdekében, a túlsúly elkerülése végett alapvető követelmény, hogy az elfogyasztott ételféleségek ...

  • 2013.10.20 Éhes depresszió

    Ételintolerancia esetén a depresszió kezelésében használt gyógyszerek és a különböző pszichoterápiás módszerek sem nyújtanak megoldást ...

  • 2013.10.20 Táplálkozási útmutató szervezetünk "olajozott" működéséhez

    Ma már mindenki számára jól ismert tanács, hogy mérsékeljük a zsiradékok - főképp a telített zsírsavakban gazdag állati eredetűek - fogyasztását ...

  • 2013.10.19 Édesszájúbbak a fiúk, mint a lányok?

    A lányok jobban érzik az ízeket, a fiúk viszont édesszájúbbak - írja egy friss tanulmány. Átlagosan a fiúk 10 százalékkal több savanyú és ...

  • 2013.10.18 A gyógyító vámpírűző

    Az a legenda, hogy fokhagymával elüldözhetjük a vámpírokat, nem bizonyított. Az azonban biztos, hogy a fokhagyma segít leküzdeni a fertőzéseket ...

  • 2013.10.17 Az egészséges kávé

    Kevesen tudják, de a kávénak, a több mint ezeréves múltra visszatekintő italnak sok pozitív élettani hatása van. Ismerkedjen meg velük!

  • 2013.10.17 Az üdítő hatvanas évek

    A legújabb kutatások szerint a kevesebb sportolási lehetőség és az egészségtelenebb étkezési szokások ellenére az aktívabb élet miatt a hatvanas ...

  • 2013.10.16 Növeli a cukorbetegség kockázatát a fehér rizs

    A Harvard Egyetem kutatói kimutatták, hogy a fehér rizs meredek emelkedést okoz a vércukorszintben, és ezzel megnöveli a cukorbetegég kialakulásának ...

  • 2013.10.16 Keksz a lelke mindennek

    A napi többszöri étkezés rendszeresítésével, a mindennapos reggelikkel és a késő esti vacsorák elhagyásával már nagyban hozzájárulhatunk ...

  • 2013.10.15 A koleszterin és a háztartási vegyszerek kapcsolata

    Az élelmiszerek csomagolásában, papírokban és textilbevonatokban található vegyszerek befolyásolhatják a koleszterinszintet - állítják amerikai ...

  • 2013.10.15 A média is felelős az evészavarokért

    Egy nemrég közzétett vizsgálat szerint azok a tinédzserek, akik rendszeresen különböző fogyókúrákról olvasnak vagy hallanak, sokkal nagyobb ...

  • 2013.10.12 A fehér húsú gyümölcsök védhetnek a szélütéstől

    A sok fehérhúsú gyümölcs és zöldség fogyasztása védhet a szélütés ellen - idézte holland kutatók megállapítását pénteken a BBC hírportálja ...