Táplálkozás
Furcsa, de létező kapcsolat: a „bél-agy tengely”

Furcsa, de létező kapcsolat: a „bél-agy tengely”

Elsőre furcsának tűnik, hogy egymástól távoli és különféle funkciót betöltő szervek egymással szoros kapcsolatban állnak és együttműködnek.

  • 2013.11.23 Mézontó növényeink

    A hideg, téli napokon gyakran kerül az asztalra valamilyen mézes csemege, mézes sütemény, s tölti be a szobát kellemes illata. Köztudott, hogy ...

  • 2013.11.23 Antibiotikum és fájdalomcsillapító van a tejben

    A Tajvanon árusított összes tejtermék akár 70 százaléka is tartalmazhat gyógyszerszármazékokat, amelyek a tejet adó állatok szervezetéből ...

  • 2013.11.21 Egészséges halhús

    A hal ősidők óta az emberiség fontos tápláléka. A halnak rendkívül kedvező a tápanyag-összetétele: sok fehérjét tartalmaz, könnyen emészthető ...

  • 2013.11.21 Az allergiás ekcémáról

    A különböző allergiás bőrbetegségek az utóbbi évtizedekben egyre nagyobb arányban fordulnak elő. Az allergiás bőrbetegség korai felismerése ...

  • 2013.11.20 Táplálkozási tanácsok fogorvostól

    A járványos elhízás és a cukros üdítőitalok fogyasztása összefügghet azzal, hogy egyre több kisgyereknek vannak lyukas fogai, állítja egy ...

  • 2013.11.18 Hihetetlen! Jobb a fagyasztott, mint a friss zöldség!

    A legtöbb ember gyorsan elsétál a fagyasztópult mellett, és a friss zöldségek felé veszi az irányt. Nem biztos, hogy jól teszi...

  • 2013.11.17 Rosszul esszük a paradicsomot!

    Tudtad, hogy a paradicsomot teljesen rosszul fogyasztjuk? Ugyanis nem nyersen van a legjobb hatással szervezetünkre, hanem melegítve.

  • 2013.11.15 A gyógyító laskagomba

    Élő, de főleg holt faanyagon, fahulladékon találkozhatunk a hűvösebb őszi éjszakákat követően a késő laskagombával (tudományos neve: Pleurotus ...

  • 2013.11.15 A napi 3-4 kávénak is megvan az előnye

    A legújabb hírek szerint napi 3-4 kávé elfogyasztása 25 százalékkal csökkenti a a kettes típusú cukorbetegség kialakulásának esélyét – ...

  • 2013.11.14 Allergiát okoz a kiwi

    A kiwi tömeges elterjedésével egyidejűleg az allergiás reakciót jelentkezése is megnövekedett. Bizonyos kiwifajták kevésbé okoznak allergiás ...

  • 2013.11.14 16 étel, ami meghosszabbítja az életünket

    Kutatók azt találták, hogy a sok polyfenolt tartalmazó étrend - ami egy növényekben megtalálható antioxidáns – 30 százalékkal csökkenti ...

  • 2013.11.13 5 étel, ami hosszú távon a halálodhoz vezet

    Azoknak az embereknek, akik gyulladást okozó ételeket esznek nagyobb az esélyük a korai elhalálozásra, mint zöldségevő társaiknak – állítja ...

  • 2013.11.10 Ásványvíz - Bubis kontra mentes

    A víz nagyon egészséges, ajánlott belőle akár napi két liter elfogyasztása. Leginkább az ásványvízből. De melyikből: a savas vagy a szénsavmentes ...

  • 2013.11.08 Mégsem annyira fontos a reggeli?

    A Harvard Egyetem Közegészségügyi Iskola szakemberei szerint a reggeli kihagyása nagy terhet ró a szervezetre, megnöveli az elhízás és a cukorbetegség ...

  • 2013.11.06 "A paleo diéta nem blöff, csak van, aki nem kedveli"

    Tegnap jelent meg az Egészségtükör.hu-n Boldogkői Zsolt egyetemi tanár cikke a paleo diétáról. Ma Szendi Gábor paleo- teoretikus reagál az ...

  • 2013.11.06 Van-e jelentősége az étkezés gyakoriságának?

    A táplálkozástudományi kutatások több mint húsz éve arra a megállapításra jutottak, hogy az elfogyasztott táplálék mennyiségén és minőségén ...