Táplálkozás
Mi is az a Kolon-hidroterápia, és mire jó?

Mi is az a Kolon-hidroterápia, és mire jó?

Ahogy az élet körforgása, vagy az évszakok váltakozása, úgy működik az emberi szervezet is: Időnként szüksége van a tápanyagok elraktározására ...

  • 2014.01.06 Zöldségek és gyümölcsök, amiknek jót tesz a fagyasztás

    Néhány gyümölcs és zöldség veszít ízéből és tápanyagtartalmából, ha lefagyasztjuk, de van néhány, aminek kifejezetten jót tesz a jeges ...

  • 2014.01.02 Miért hízlal a tél?

    Fény-, és vitaminhiány okozta "extra éhség", ráadásnak pedig a szervezet takarékos téli üzemmódja: van-e esélyünk ezek után megúszni, hogy ...

  • 2014.01.02 Hidegen vagy melegen együk az ételt?

    A táplálkozási szakemberek körében sokféle nézet él arra vonatkozóan, hogy az emberi szervezet a napi táplálékbevitel során a hideg vagy a ...

  • 2014.01.01 Miért jó lencsét enni szilveszter után?

    Lencsevégre kaphatjuk a szerencsénket az újévben, ha a tradíciókhoz hűen lencse az újévi menü.

  • 2013.12.29 Gyomorbántalmak: Reflux

    Sokunk nincs tisztában azzal, hogy a gyomorégés, a savas íz a szájban vagy égő érzés a torokban, a krónikus köhögés és a mellkasi fájdalom ...

  • 2013.12.29 Ételmérgezések - kerüljük el!

    Melyek azok a leggyakrabban előforduló ételmérgezések, amelyeket kis odafigyeléssel elkerülhetnénk?

  • 2013.12.29 Alkohol: csak mértékkel!

    Különösen szilveszterkor szívesen megiszunk egy-két pohárkával az ünnepre való tekintettel. Ez önmagában nem is baj, hiszen köztudott, hogy ...

  • 2013.12.27 10 dolog, amit érdemes tudni a pezsgőkről

    Hogyan beszélhetjük rá barátainkat egy pohár finom pezsgőre? Ha a borkultúrában jártasak, mégis fanyalognak a pezsgő szó hallatán, vagy épp ...

  • 2013.12.26 A vékonyabb embereknél nagyobb a műtét utáni halálozás kockázata

    A vékonyabb embereknél nagyobb a kockázata annak, hogy műtétjüket követően egy hónapon belül meghalnak, mint a nagyobb testsúlyú pácienseknél ...

  • 2013.12.26 Létörténet

    Az alkoholmentes italok fogyasztása az emberi táplálkozás egyik legfontosabb része. Az emberiség ősidők óta fogyasztja a gyümölcsök kipréselt ...

  • 2013.12.25 A táplálék-gyógyszer kölcsönhatásról

    Néhány gyógyszer szedésénél az orvos vagy a gyógyszerész arra figyelmeztet, hogy az orvosságot éhgyomorra, 1 vagy 2 órával az étkezés előtt ...

  • 2013.12.25 Merre tart a karácsonyi vacsora?

    A karácsonyi vacsora sokak számára az ünnep megkoronázása. Együtt lenni és együtt enni jó. Élvezni az ízeket, ráérősen beszélgetni, igazán ...

  • 2013.12.24 Karácsonyi vacsora - gyomorbaj nélkül

    Jobban esik az étel, ha mások is esznek, szoktuk mondani. Valóban, az evés nem csupán egy fiziológiás szükséglet kielégítése, hanem örömforrás ...

  • 2013.12.24 Édes ízek karácsonykor - bűntudat nélkül

    Karácsony közeledtével megindul a tervezgetés, mi kerüljön az ünnepi asztalra. A menüből sehol sem hiányozhatnak az édességek: a bejgli, az ...

  • 2013.12.24 Trüffel és unicumos minitorta + 2 karácsonyi ínyencség

    Nem csak bejgliből áll az ünnep. Az alábbi finomságoknak még most is nekifoghatunk, hiszen kiváló vendégváró mindegyik. Boldog Karácsonyt, ...

  • 2013.12.23 A félelmetes transz-zsírsavakról

    A transz-zsírsavak nagy része a növényi olajok ipari mesterséges keményítése, más néven hidrogénezése során keletkezik, amikor azok folyékony ...