Táplálkozás
Furcsa, de létező kapcsolat: a „bél-agy tengely”

Furcsa, de létező kapcsolat: a „bél-agy tengely”

Elsőre furcsának tűnik, hogy egymástól távoli és különféle funkciót betöltő szervek egymással szoros kapcsolatban állnak és együttműködnek.

  • 2014.01.31 Tényleg bio, amire azt mondják?

    Brit kutatók olyan tesztet fejlesztettek ki, melynek segítségével megállapítható, hogy a bio-nak feltüntetett élelmiszerek valóban vegyszermentesek-e.

  • 2014.01.31 Egyre több a táplálkozási zavarral küzdő ember

    Egy év alatt 8 százalékkal nőtt a táplálkozási rendellenesség miatt kórházi kezelésre szorulók száma Nagy-Britanniában.

  • 2014.01.29 Kiegyensúlyozottan táplálkozol? - Teszteld magad!

    Tesztünk kitöltésével kiderítheted, egészségesen és kiegyensúlyozottan táplálkozol-e.

  • 2014.01.22 Kellemes ízekkel a hideg ellen

    Hideg időben a szervezet több energiát igényel, ezt érezhetjük az étvágyunk növekedésén, illetve a megkívánt ételek fajtáján is. Ám a ...

  • 2014.01.20 Gyógyító fűszerek

    A fűszerek - fűszernövények - határozzák meg egy-egy nemzet konyhaművészetének alapjait, jellegét. E növények termesztése sokszor már évezredes ...

  • 2014.01.19 Milyen húsokat válasszunk vásárláskor?

    A tudományok fejlődésének hála, egyre hosszabb ideig élünk, az viszont nem mindegy, hogy ezt milyen életminőségben tesszük. Rohanó világunkban ...

  • 2014.01.18 A kisgyerekek 80%-a vashiányos!

    Az 1-3 éves magyar gyermekeket ma úgy etetjük, hogy jó eséllyel egészségtelen felnőtt válhat belőlük- derült ki Magyar Gyermekorvosok Társaságának ...

  • 2014.01.13 Kávékivonattal a rossz lehelet ellen

    Kávékivonattal sikerült meggátolni a kellemetlen szájszagot okozó baktériumok szaporodását - közölte izraeli kutatók eredményét a LiveScience ...

  • 2014.01.12 Agyvérzést okozhat a nőknél a vörös hús

    Egy 30 ezer svéd nő bevonásával készült kutatás után a tudósok megállapították, hogy azok a hölgyek, akik sok vörös húst fogyasztanak, ...

  • 2014.01.11 Mi az anyagcsere?

    Melyek a mindennapi életünkhöz, vitalitásunkhoz nélkülözhetetlen energiát biztosító anyagcsere, latinosított görög eredetű nevén metabolizmus ...

  • 2014.01.06 Elég fehérjéhez jut az, aki vegetáriánus?

    A vegetarianizmus olyan táplálkozási gyakorlatot jelent, amelyben az ember kizárja az étrendjéből az állati húst, beleértve a szárnyasokat és ...

  • 2014.01.06 Zöldségek és gyümölcsök, amiknek jót tesz a fagyasztás

    Néhány gyümölcs és zöldség veszít ízéből és tápanyagtartalmából, ha lefagyasztjuk, de van néhány, aminek kifejezetten jót tesz a jeges ...

  • 2014.01.02 Miért hízlal a tél?

    Fény-, és vitaminhiány okozta "extra éhség", ráadásnak pedig a szervezet takarékos téli üzemmódja: van-e esélyünk ezek után megúszni, hogy ...

  • 2014.01.02 Hidegen vagy melegen együk az ételt?

    A táplálkozási szakemberek körében sokféle nézet él arra vonatkozóan, hogy az emberi szervezet a napi táplálékbevitel során a hideg vagy a ...

  • 2014.01.01 Miért jó lencsét enni szilveszter után?

    Lencsevégre kaphatjuk a szerencsénket az újévben, ha a tradíciókhoz hűen lencse az újévi menü.

  • 2013.12.29 Gyomorbántalmak: Reflux

    Sokunk nincs tisztában azzal, hogy a gyomorégés, a savas íz a szájban vagy égő érzés a torokban, a krónikus köhögés és a mellkasi fájdalom ...