Táplálkozás
Furcsa, de létező kapcsolat: a „bél-agy tengely”

Furcsa, de létező kapcsolat: a „bél-agy tengely”

Elsőre furcsának tűnik, hogy egymástól távoli és különféle funkciót betöltő szervek egymással szoros kapcsolatban állnak és együttműködnek.

  • 2014.02.21 A refluxbetegség

    Mi is a reflux? Betegség vagy tünet? Öröklődik vagy magunk is befolyásolhatjuk a kialakulását? A reflux szó szerint visszafolyást jelent, vagyis ...

  • 2014.02.21 Ennyi sót fogyassz, ha egészséges akarsz maradni!

    Régóta ismert, hogy a túlzott sófogyasztás fokozza a magas vérnyomás kockázatát. A sok só a szív- és érrendszeri betegségek, valamint az ...

  • 2014.02.20 6000 magyar embert öl meg évente a transzzsírsav

    Szórólapokkal és a kórházakban elhelyezett plakátokkal szeretné felhívni a figyelmet az egészségügyi kormányzat az élelmiszerekben lévő ...

  • 2014.02.20 Az igazi paleolit diéta

    A paleo diétának sok tekintetben igaza van. Mi lehet rossz abban, ha hozzáadott cukor és só nélkül főzünk? Egy valamiben azonban téved.

  • 2014.02.16 A táplálkozás és a magas vérnyomás

    Hazánk felnőtt lakosságának 15-20 százaléka hipertóniás. Sokan nem is tudnak a betegségükről, így kezelést sem kapnak, pedig a magas vérnyomás ...

  • 2014.02.15 A zöldbab kiváló húspótló

    A konyhaművészet egyik legváltozatosabban elkészíthető étele a zöldbab. Emellett mégis rendkívül válogatós zöldség.

  • 2014.02.12 A csecsemőkori refluxról

    Az édesanyák többsége aggódva figyeli gyermeke súlygyarapodását. Eleget hízik-e a pici,megfelelő-e a súlyfejlődése? Csecsemőkorban gyakori ...

  • 2014.02.12 Túlsúlyos és buta gyerekeket nevelünk?

    Magyarországon az 1-3 éves gyerekek táplálási szokási bizonyítottan hiányosak - derül ki egy hiánypótló felmérésből. Legnagyobb probléma ...

  • 2014.02.12 Egy falat kínai

    A kínai étel sokunk nagy kedvence, mert ízletes és relatíve olcsó. Azt a benyomást is keltik, hogy egészségesek, mert sok zöldséget kínálnak ...

  • 2014.02.11 Hízni szeretnék!

    A megfelelő táplálkozás, a jó tápláltsági állapot az egészségben eltöltött élet alapja. A szociális, gazdasági helyzet és a táplálkozási ...

  • 2014.02.10 A kurkuma helyrehozza a stroke által okozott károkat

    Egy kurkumából nyert gyógyszer segíthet felépülni a stroke által okozott utóhatásokból. A Los Angeles-i Cedars-Sinai Gyógyászati Központ kutatói ...

  • 2014.02.09 Csodatévő méz

    Tíz kaptár felér egy orvossal – tartja a népi mondás. A méz valóban gyógyító erővel bír, hiszen rengeteg fontos vitamint és ásványi anyagot ...

  • 2014.02.08 A szimbiotikumok és társaik

    A vastagbél nagyon fontos szervünk, hiszen nemcsak a táplálék emésztésében és a tápanyagok felszívásában, de szervezetünk védekezőképességében ...

  • 2014.02.06 Zsírt a gyereknek!

    Sokat hallunk manapság az egészségtelen ételekről, ezért szeretnénk leszögezni: nincs egészségtelen étel, csak egészségtelen étrend. Az 1-3 ...

  • 2014.02.05 A tej: élet, erő egészség? Vagy mégsem?

    Az ipari méretű tejtermelés és tejfeldolgozás százmilliárdos piac az egész világon. Mint tudjuk, ez általában nem segíti elő a tisztánlátást.

  • 2014.02.05 Ha ezt eszed, megháromszorozod a szívroham kockázatát

    Több mint háromszorosára nő a szív- és érrendszeri zavarok okozta halálozás veszélye azoknál, akik napi kalóriabevitelük egynegyedét hozzáadott ...