Táplálkozás
A mustár 6 gyógyító hatása

A mustár 6 gyógyító hatása

Azt már hosszú ideje tudományosan is bizonyították, hogy a mustár a nyálkahártyát kiválóan oldja, a tavaszi megfázásos időszak idején pedig ...

  • 2014.03.03 Miért a sztívia a legjobb édesítőszer?

    A jázminpakóca (Stevia rebaudiana) más nevén sztívia (stevia), édesfű vagy édes levél az őszirózsafélék családjába tartozó évelő növény ...

  • 2014.03.01 A hús sütése talán növeli a demencia kockázatát

    A hús grillezése, olajban pirítása vagy sütőben sütése talán növeli a demencia kockázatát egy amerikai kutatás szerint.

  • 2014.02.28 Kiskertedbe! Egy maréknyi méregtelenítő szupertáplálék

    Ne várjuk meg, míg megnőnek a zöldségek a kertben, a csírájukat kérjük. De miért is?

  • 2014.02.27 Ez az étrend csökkenti a legjobban a magas vérnyomást

    A vegetáriánus étrendek csökkentik a leginkább a magas vérnyomás kockázatát - derült ki japán és amerikai kutatók közös tanulmányából.

  • 2014.02.22 Brokkoli, a csodafegyver

    Az egészséges diéta védhet a bőrrák ellen is. Egy friss kutatás szerint a brokkoli kivonata megvéd a  ultraibolya-sugárzás káros hatásaitól.

  • 2014.02.21 A refluxbetegség

    Mi is a reflux? Betegség vagy tünet? Öröklődik vagy magunk is befolyásolhatjuk a kialakulását? A reflux szó szerint visszafolyást jelent, vagyis ...

  • 2014.02.21 Ennyi sót fogyassz, ha egészséges akarsz maradni!

    Régóta ismert, hogy a túlzott sófogyasztás fokozza a magas vérnyomás kockázatát. A sok só a szív- és érrendszeri betegségek, valamint az ...

  • 2014.02.20 6000 magyar embert öl meg évente a transzzsírsav

    Szórólapokkal és a kórházakban elhelyezett plakátokkal szeretné felhívni a figyelmet az egészségügyi kormányzat az élelmiszerekben lévő ...

  • 2014.02.20 Az igazi paleolit diéta

    A paleo diétának sok tekintetben igaza van. Mi lehet rossz abban, ha hozzáadott cukor és só nélkül főzünk? Egy valamiben azonban téved.

  • 2014.02.16 A táplálkozás és a magas vérnyomás

    Hazánk felnőtt lakosságának 15-20 százaléka hipertóniás. Sokan nem is tudnak a betegségükről, így kezelést sem kapnak, pedig a magas vérnyomás ...

  • 2014.02.15 A zöldbab kiváló húspótló

    A konyhaművészet egyik legváltozatosabban elkészíthető étele a zöldbab. Emellett mégis rendkívül válogatós zöldség.

  • 2014.02.12 A csecsemőkori refluxról

    Az édesanyák többsége aggódva figyeli gyermeke súlygyarapodását. Eleget hízik-e a pici,megfelelő-e a súlyfejlődése? Csecsemőkorban gyakori ...

  • 2014.02.12 Túlsúlyos és buta gyerekeket nevelünk?

    Magyarországon az 1-3 éves gyerekek táplálási szokási bizonyítottan hiányosak - derül ki egy hiánypótló felmérésből. Legnagyobb probléma ...

  • 2014.02.12 Egy falat kínai

    A kínai étel sokunk nagy kedvence, mert ízletes és relatíve olcsó. Azt a benyomást is keltik, hogy egészségesek, mert sok zöldséget kínálnak ...

  • 2014.02.11 Hízni szeretnék!

    A megfelelő táplálkozás, a jó tápláltsági állapot az egészségben eltöltött élet alapja. A szociális, gazdasági helyzet és a táplálkozási ...

  • 2014.02.10 A kurkuma helyrehozza a stroke által okozott károkat

    Egy kurkumából nyert gyógyszer segíthet felépülni a stroke által okozott utóhatásokból. A Los Angeles-i Cedars-Sinai Gyógyászati Központ kutatói ...