
-
2014.02.21
A refluxbetegség
Mi is a reflux? Betegség vagy tünet? Öröklődik vagy magunk is befolyásolhatjuk a kialakulását? A reflux szó szerint visszafolyást jelent, vagyis ...
-
2014.02.21
Ennyi sót fogyassz, ha egészséges akarsz maradni!
Régóta ismert, hogy a túlzott sófogyasztás fokozza a magas vérnyomás kockázatát. A sok só a szív- és érrendszeri betegségek, valamint az ...
-
2014.02.20
6000 magyar embert öl meg évente a transzzsírsav
Szórólapokkal és a kórházakban elhelyezett plakátokkal szeretné felhívni a figyelmet az egészségügyi kormányzat az élelmiszerekben lévő ...
-
2014.02.20
Az igazi paleolit diéta
A paleo diétának sok tekintetben igaza van. Mi lehet rossz abban, ha hozzáadott cukor és só nélkül főzünk? Egy valamiben azonban téved.
-
2014.02.16
A táplálkozás és a magas vérnyomás
Hazánk felnőtt lakosságának 15-20 százaléka hipertóniás. Sokan nem is tudnak a betegségükről, így kezelést sem kapnak, pedig a magas vérnyomás ...
-
2014.02.15
A zöldbab kiváló húspótló
A konyhaművészet egyik legváltozatosabban elkészíthető étele a zöldbab. Emellett mégis rendkívül válogatós zöldség.
-
2014.02.12
A csecsemőkori refluxról
Az édesanyák többsége aggódva figyeli gyermeke súlygyarapodását. Eleget hízik-e a pici,megfelelő-e a súlyfejlődése? Csecsemőkorban gyakori ...
-
2014.02.12
Túlsúlyos és buta gyerekeket nevelünk?
Magyarországon az 1-3 éves gyerekek táplálási szokási bizonyítottan hiányosak - derül ki egy hiánypótló felmérésből. Legnagyobb probléma ...
-
2014.02.12
Egy falat kínai
A kínai étel sokunk nagy kedvence, mert ízletes és relatíve olcsó. Azt a benyomást is keltik, hogy egészségesek, mert sok zöldséget kínálnak ...
-
2014.02.11
Hízni szeretnék!
A megfelelő táplálkozás, a jó tápláltsági állapot az egészségben eltöltött élet alapja. A szociális, gazdasági helyzet és a táplálkozási ...
-
2014.02.10
A kurkuma helyrehozza a stroke által okozott károkat
Egy kurkumából nyert gyógyszer segíthet felépülni a stroke által okozott utóhatásokból. A Los Angeles-i Cedars-Sinai Gyógyászati Központ kutatói ...
-
2014.02.09
Csodatévő méz
Tíz kaptár felér egy orvossal – tartja a népi mondás. A méz valóban gyógyító erővel bír, hiszen rengeteg fontos vitamint és ásványi anyagot ...
-
2014.02.08
A szimbiotikumok és társaik
A vastagbél nagyon fontos szervünk, hiszen nemcsak a táplálék emésztésében és a tápanyagok felszívásában, de szervezetünk védekezőképességében ...
-
2014.02.06
Zsírt a gyereknek!
Sokat hallunk manapság az egészségtelen ételekről, ezért szeretnénk leszögezni: nincs egészségtelen étel, csak egészségtelen étrend. Az 1-3 ...
-
2014.02.05
A tej: élet, erő egészség? Vagy mégsem?
Az ipari méretű tejtermelés és tejfeldolgozás százmilliárdos piac az egész világon. Mint tudjuk, ez általában nem segíti elő a tisztánlátást.
-
2014.02.05
Ha ezt eszed, megháromszorozod a szívroham kockázatát
Több mint háromszorosára nő a szív- és érrendszeri zavarok okozta halálozás veszélye azoknál, akik napi kalóriabevitelük egynegyedét hozzáadott ...