Táplálkozás
Vegye komolyan az emésztőrendszerét!

Vegye komolyan az emésztőrendszerét!

Sorozatunk első részében bemutattuk az emésztőszervrendszer működését, a másodikban pedig az enyhébb, egy-két nap alatt gyógyuló problémákat ...

  • 2014.03.22 Mit együnk, ha csontritkulásban szenvedünk?

    A csontritkulás lassítása illetve megelőzése nagy mértékben befolyásolható a megfelelő, a csontépítésben fontos szerepet játszó tápanyagokat ...

  • 2014.03.21 Így étkezzen, ha magas a koleszterinszintje

    A magas koleszterinszint már egy jó ideje civilizációs betegségnek számít, köszönhetően a mozgásszegény életmódnak és a helytelen táplálkozásnak.

  • 2014.03.21 Így készül a virsli - Megrázó képsorok!

    A szilveszteri buli sztárja, a hot dogunk tölteléke, főzelékeink feltéte: a virsli. Készült egy kis video arról, hogy hogyan készül ez a húskészítmény.

  • 2014.03.19 A zsír nem káros! Megdőlt a több évtizedes elmélet

    A szívbetegségek és a telített zsírok között nem találtak összefüggést azok a brit kutatók, akik nagy számú korábbi tanulmány adatainak ...

  • 2014.03.16 Miért egészséges az avokádó?

    Az aztékokhoz kötődik az avokádó, melyet évezredek óta afrodiziákumként tisztelnek, leginkább sajátos (a heréhez hasonló) formája miatt.

  • 2014.03.13 5 étel, amit kerülj 65 év felett

    Az idősebb emberek jobban ki vannak téve az ételmérgezés veszélyének, mint a fiatalok. Ráadásul ebben a korban ez már olyan komplikációkhoz ...

  • 2014.03.10 Zeller - Konyhatündér és csodadoktor

    A zeller olyan, mint a népmesék harmadik és legkisebb fiúja, aki elmegy világot látni, bejárja a rengeteget, hogy aztán otthonra leljen..

  • 2014.03.08 Puffadás, evés után. Mi a hibás?

    Gyengíti az emésztést, ha vizet iszunk evés közben? Kutatók szerint igen! Elegendő folyadékot kell inni, de nem mindegy, hogy mikor!

  • 2014.03.06 Mi mindenre jó a medvehagyma?

    A hosszú téli hónapok után igazi felüdülést jelent, amikor a piacokon, bioboltokban megjelenik a medvehagyma élettel teli, harsány zöld levele.

  • 2014.03.05 Ég a gyomra? Van megoldás!

    A gyomorégés hátterében meglehetősen sok ok állhat, a rossz étkezési szokásoktól a stresszig változatos a skála. Dr. Mármarosi István, az ...

  • 2014.03.03 Miért a sztívia a legjobb édesítőszer?

    A jázminpakóca (Stevia rebaudiana) más nevén sztívia (stevia), édesfű vagy édes levél az őszirózsafélék családjába tartozó évelő növény ...

  • 2014.03.01 A hús sütése talán növeli a demencia kockázatát

    A hús grillezése, olajban pirítása vagy sütőben sütése talán növeli a demencia kockázatát egy amerikai kutatás szerint.

  • 2014.02.28 Kiskertedbe! Egy maréknyi méregtelenítő szupertáplálék

    Ne várjuk meg, míg megnőnek a zöldségek a kertben, a csírájukat kérjük. De miért is?

  • 2014.02.27 Ez az étrend csökkenti a legjobban a magas vérnyomást

    A vegetáriánus étrendek csökkentik a leginkább a magas vérnyomás kockázatát - derült ki japán és amerikai kutatók közös tanulmányából.

  • 2014.02.22 Brokkoli, a csodafegyver

    Az egészséges diéta védhet a bőrrák ellen is. Egy friss kutatás szerint a brokkoli kivonata megvéd a  ultraibolya-sugárzás káros hatásaitól.

  • 2014.02.21 A refluxbetegség

    Mi is a reflux? Betegség vagy tünet? Öröklődik vagy magunk is befolyásolhatjuk a kialakulását? A reflux szó szerint visszafolyást jelent, vagyis ...

Pirula Trend