
-
2014.03.31
A cukortartalmú ételek szerepe a testtömeg-szabályozásban
A cukrokat még manapság is sokan hibáztatják a testsúlyuk növekedéséért, illetve az elhízottságukért. Ennek egyik oka az a tévhit, hogy azok ...
-
2014.03.27
Óvatosan a zsírokkal! - Téves a friss kutatás
Nagy port kavart az a kutatási eredmény, ami a múlt héten látott napvilágot, és azt állítja, hogy a telített zsírok nem is olyan veszélyesek ...
-
2014.03.25
A fagyasztott zöldség jobb, mint a friss?
Két friss kutatás szerint a fagyasztott alapanyag éppolyan tápláló, mint a friss.
-
2014.03.22
Mit együnk, ha csontritkulásban szenvedünk?
A csontritkulás lassítása illetve megelőzése nagy mértékben befolyásolható a megfelelő, a csontépítésben fontos szerepet játszó tápanyagokat ...
-
2014.03.21
Így étkezzen, ha magas a koleszterinszintje
A magas koleszterinszint már egy jó ideje civilizációs betegségnek számít, köszönhetően a mozgásszegény életmódnak és a helytelen táplálkozásnak.
-
2014.03.21
Így készül a virsli - Megrázó képsorok!
A szilveszteri buli sztárja, a hot dogunk tölteléke, főzelékeink feltéte: a virsli. Készült egy kis video arról, hogy hogyan készül ez a húskészítmény.
-
2014.03.19
A zsír nem káros! Megdőlt a több évtizedes elmélet
A szívbetegségek és a telített zsírok között nem találtak összefüggést azok a brit kutatók, akik nagy számú korábbi tanulmány adatainak ...
-
2014.03.16
Miért egészséges az avokádó?
Az aztékokhoz kötődik az avokádó, melyet évezredek óta afrodiziákumként tisztelnek, leginkább sajátos (a heréhez hasonló) formája miatt.
-
2014.03.13
5 étel, amit kerülj 65 év felett
Az idősebb emberek jobban ki vannak téve az ételmérgezés veszélyének, mint a fiatalok. Ráadásul ebben a korban ez már olyan komplikációkhoz ...
-
2014.03.10
Zeller - Konyhatündér és csodadoktor
A zeller olyan, mint a népmesék harmadik és legkisebb fiúja, aki elmegy világot látni, bejárja a rengeteget, hogy aztán otthonra leljen..
-
2014.03.08
Puffadás, evés után. Mi a hibás?
Gyengíti az emésztést, ha vizet iszunk evés közben? Kutatók szerint igen! Elegendő folyadékot kell inni, de nem mindegy, hogy mikor!
-
2014.03.06
Mi mindenre jó a medvehagyma?
A hosszú téli hónapok után igazi felüdülést jelent, amikor a piacokon, bioboltokban megjelenik a medvehagyma élettel teli, harsány zöld levele.
-
2014.03.05
Ég a gyomra? Van megoldás!
A gyomorégés hátterében meglehetősen sok ok állhat, a rossz étkezési szokásoktól a stresszig változatos a skála. Dr. Mármarosi István, az ...
-
2014.03.03
Miért a sztívia a legjobb édesítőszer?
A jázminpakóca (Stevia rebaudiana) más nevén sztívia (stevia), édesfű vagy édes levél az őszirózsafélék családjába tartozó évelő növény ...
-
2014.03.01
A hús sütése talán növeli a demencia kockázatát
A hús grillezése, olajban pirítása vagy sütőben sütése talán növeli a demencia kockázatát egy amerikai kutatás szerint.
-
2014.02.28
Kiskertedbe! Egy maréknyi méregtelenítő szupertáplálék
Ne várjuk meg, míg megnőnek a zöldségek a kertben, a csírájukat kérjük. De miért is?