Táplálkozás
Furcsa, de létező kapcsolat: a „bél-agy tengely”

Furcsa, de létező kapcsolat: a „bél-agy tengely”

Elsőre furcsának tűnik, hogy egymástól távoli és különféle funkciót betöltő szervek egymással szoros kapcsolatban állnak és együttműködnek.

  • 2014.04.17 Húsvét - gyomorbántalmak nélkül

    Egy ünnepi, például a húsvéti étkezés több mint pusztán egy fiziológiás szükséglet kielégítése. Társasági, családi esemény, örömforrás ...

  • 2014.04.17 Mik a tojásallergia tünetei?

    Hazánkban a tej mellett a tojás az egyik leggyakoribb táplálék-allergén, kisgyermekek és felnőttek körében is. Összeállításunkban a tojásallergiával ...

  • 2014.04.17 Retek, a vesetisztító C-vitamin bomba!

    Tavasszal az első zöldségek között piroslik a piacokon. Tökéletes az időzítése, ugyanis itt az idő minél több természetes C-vitaminhoz juttatni ...

  • 2014.04.16 Szívinfarktust okozhat a húsvéti csokinyuszi?

    Gondolta volna, hogy a húsvéti csokinyuszi nem is mindig olyan ártalmatlan? Ha ugyanis a jó szívvel megvásárolt édességünk transzzsírt tartalmaz ...

  • 2014.04.15 A tejcukor-érzékenységről

    Számos kérdés vetődik fel bennünk, amikor kiderül, hogy a panaszaink tejcukor-érzékenység miatt alakultak ki. Például ezek: mi okozza a tejcukor-érzékenységet ...

  • 2014.04.14 Refluxos vagyok, mit tegyek?

    A mellkasi fájdalom nem mindig az infarktus jele. Az egészséges szívű és érrendszerű betegeknél is előfordulhat, oka gyakran a reflux betegség.

  • 2014.04.13 4 tévhit a csokival kapcsolatban

    Biztosan többen emlékeznek még Johnny Depp és Juliette Binoche Csokoládé című romantikus filmjére, mely egészen új dimenzióba helyezte magát ...

  • 2014.04.11 Érzéstelenítés chilivel!

    Egy új megközelítés, a chilipaprika hatóanyagának használata áttöést jelenthet a kémiai anyagokkal dolgozó érzéstelenítés világában. ...

  • 2014.04.08 Húsvétra jön a magyar eper! Olcsó lesz és korai

    Az idén olcsóbb lehet a magyar eper. Húsvétkor már beérik a fólia alatt érlelt magyar eper, májusban pedig a szabadföldi termés is ehető lesz.

  • 2014.04.06 Diétával a Candida ellen

    A kandidiázis kezelésének a gyógyszeres terápián és a partner kezelésén túl van egy harmadik pillére is: a diéta. Igaz, a candida diéta hatékonyságáról ...

  • 2014.04.04 Az étrend, ami lassítja az öregedést

    Jelentősen csökken a halálozási arány és az öregedéssel összefüggő betegségek előfordulása a kalóriamegvonásos étrenden lévő majmoknál ...

  • 2014.04.01 Mitől kézműves a kézműves élelmiszer?

    A múlt hónap végén életbe lépett a Magyar Élelmiszerkönyv kézműves élelmiszerekre vonatkozó irányelve, amely meghatározza, hogy mi tekinthető ...

  • 2014.03.31 Célkeresztben az anyagcsere

    A megfelelő táplálkozás és a rendszeres fizikai aktivitás a kiegyensúlyozott anyagcsere záloga.

  • 2014.03.31 Fontos zsírok

    A zsír a legkoncentráltabb energiaforrás, melyre a szervezetnek feltétlenül szüksége van. Az egészséges táplálkozás alapelvei szerint jó, ...

  • 2014.03.31 A cukortartalmú ételek szerepe a testtömeg-szabályozásban

    A cukrokat még manapság is sokan hibáztatják a testsúlyuk növekedéséért, illetve az elhízottságukért. Ennek egyik oka az a tévhit, hogy azok ...

  • 2014.03.27 Óvatosan a zsírokkal! - Téves a friss kutatás

    Nagy port kavart az a kutatási eredmény, ami a múlt héten látott napvilágot, és azt állítja, hogy a telített zsírok nem is olyan veszélyesek ...