
-
2015.04.22
Angyalbőrbe bújt farkas falatok
Rengeteg ételről nem is gondolnánk, hogy egyáltalán tartalmaz cukrot, nem beszélve arról, hogy valójában milyen sokat. Holott a strandszezon előtt ...
-
2015.04.07
A világ legveszélyesebb ételei, amiket te is megeszel!
A burgonya idegmérget tartalmaz, a növényi csírák óriási járványok kiindulópontjai, egyes tengeri halak fogyasztása nem ajánlott várandós ...
-
2015.04.01
Rákkeltő vegyianyagokkal szennyezett paprikát eszünk
A Greenpeace március elején, közjegyző jelenlétében hét áruházlánc boltjaiban 12 féle paprikát vett, a független laboratórium nyolcban húszféle ...
-
2015.03.27
A bab mentheti meg a világot
Harminc klímabiztos babfajtát nemesítettek a franciaországi székhelyű, CGIAR nevű nemzetközi agrárkutatási szervezet kutatói. A növények jelenthetik ...
-
2015.03.25
Napi egy tál teljes értékű gabona életet menthet
Napi egy tál teljes értékű gabonaféle életet menthet a Harvard Egyetem nagy léptékű, hosszú távú kutatásának eredményei alapján.
-
2015.03.23
Tippek a reflux diétához
A gyomorégés mindenkinek ismerős, kellemetlen érzés, néhanapján a legedzettebb embereket sem kíméli. Ha rendszeresen jelentkezik ez a tünet, ...
-
2015.03.07
Nem árul több antibiotikumos csirkét a McDonald's - Legalábbis Amerikában
A McDonald's bejelentette, hogy az emberi fertőzések elleni küzdelemben létfontosságú anitibiotikumos kezelés nélkül felnevelt csirke és mesterséges ...
-
2015.03.05
Ennyi cukrot ajánlott fogyasztani
Új irányelvet adott ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a cukorfogyasztásáról, a nemzetközi szervezet azt javasolja, hogy a felnőttek és ...
-
2015.03.02
Nem veszi be a gyomra?
Fáj a hasa? Ég a gyomra? Görcsöl? Puffad? Székrekedéssel küzd? Az emésztési problémák mindenkinek okozhatnak kellemetlen pillanatokat, kortól ...
-
2015.02.27
Az adalékanyag, ami súlyos bélbetegséghez vezet
A feldolgozott élelmiszerekben használt mesterséges adalékanyagok növelhetik a gyulladásos bélbetegségek és az anyagcsere-rendellenességek kockázatát.
-
2015.02.20
Egyre egészségtelenebbül táplálkozunk
A szakértők szerint bár az emberek ma már több egészséges élelmiszert, köztük teljes értékű gabonát és halat esznek, a hizlaló, silány ...
-
2015.02.18
Napi három kávé a DNS-ünkért!
Napi három csésze kávéval sokat tehetünk DNS-ünk védelméért – állítja egy új kutatás.
-
2015.02.16
Eltelt egy év, viszlát, transzzsírsavak!
Szerdától nem lehet olyan élelmiszert forgalomba hozni Magyarországon, amely összes zsírtartalmának 100 grammjában a transzzsírsavak mennyisége ...
-
2015.02.10
Nem igaz, amit a zsírról évtizedek óta állítanak
Sosem szabadott volna kiadni azokat az étkezési tanácsokat, amelyek szerint a napi tápanyag legfeljebb 30 százalékát szabad zsírokból fedezni ...
-
2015.02.09
Az vagy, amit a szüleid és nagyszüleid ettek
A legfrissebb genetikai kutatások szerint nem csak saját egészségünket, hanem unokáink örökítőanyagát és így egészségét is befolyásolja ...
-
2015.02.05
Így bomlik el Izland utolsó McDonald's-os hamburgere
A McDonald’s 2009-ben vonult ki Izlandról, utolsó éttermükben október 30-án adtak el egy sajtburger menüt, amit megőriztek az utókornak. Most ...