Civilek Éjszakája 2011 - Budapesti programok

Civilek Éjszakája 2011 - Budapesti programok

Civilek Éjszakája 2011 - Budapesti programok

ARTKATAKOMBA KORTÁRS MŰVÉSZETI GALÉRIA ÉS KÁVÉZÓ

(XIII. Szent István körút 2./pince | Helyszínen program: 20:00 - 02:00)

20:00 - 22:30 Filmklub - Rövidfilmeken keresztül aktuális emberi jogi problémákat mutatunk be és beszélgetünk a lehetséges megoldásokról, a nemzetközi közösség és szolidaritás szerepéről.
22:30 - 24:00 Morzsa Records - Sokszínű anti-folk kollektíva, akik összahozzák Budapest, Texas, Kalifornia és Réunion hangjait. Sűrű és személyes, valahol személyes, valahol a déli
indie pop és az old school americana között.
00.30 - 02.00 Le Hjärta - Az egyszemélyesnek induló Le Hjärta egy budapesti hálószobából akar eljutni minél több hálószobába. Kicsit poszt-punk, kicsit electroclash, slágeres, de határozottan lo-fi, mintha a szomszéd srác Ian Curtis akarna lenni.

Kvíz és kötetlen beszélgetés az emberi jogokról. Infópultunknál megismerhetitek az Amnesty International munkáját és jelenlegi kampányainkat, csatlakozhattok levélíró akcióinkhoz és tematikus hálózatainkhoz.

CARION SZÉKHÁZ

(II. Bécsi út 25. | Helyszínen program: 10:00 - 21:00)

10:00 - 18:00 Előadások - Az előadások óránként kezdődnek, az egészséges életmód, családi konfliktuskezelés és a pénzkezelés témakörében
10:00 - 18:00 Workshopok, játékos beszélgetések
10:00 - 21:00 Egyéni coaching beszélgetések

A programokra való jelentkezés az info(at)coachok(dot)hu címen lehetséges.

CSENDES

(V. Ferenczy utca 5. | Helyszínen program: 20:00 - tól)

20:00 A Kézenfogva Alapítvány animációs filmjének bemutatóját követően a Szkafander és Pillangó című filmet nézhetik meg az érdeklődők. A vetítések után kötetlen beszélgetések a filmek nyomán szakemberekkel, érintettekkel, alkotókkal.

A beszélgetés után buli zárásig.

CSOPORT-TÉKA EGYESÜLET IRODA -

TEATIME ÉS ÁLLÁSKERESŐ KLUB

(V. Veres Pálné u. 12. II. em. 2/b | Helyszínen program: 19:00 - 22:00)

ÁLLÁSKERESŐ KLUBSZOBA
19.00 - 20.00 Mókás önéletrajz - hogy NE írjunk, küldjünk önéletrajzot? (a jelentkezők magukkal hozott önéletrajzának kijavítása)
20.00 - 21.00 "Amerikából jöttem, mesterségem címere" - álláskeresős activity
21.00 - 22.00 Villám állásinterjúk - a bátor jelentkezők próbára tehetik felkészültségüket

TEATIME ANGOL TÁRSALGÁSI KLUBSZOBA
A program ideje alatt változó témában angol nyelvű, vidám beszélgetés tea mellett, kötetlenül - tudás szinttől függetlenül

19.00 - 20.30 Teatime - az angol tea hagyományok - kóstolóval egybekötve
20.30 - 22.00 Job interview - állásinterjú angolul: praktikák, kérdések, tippek, szituációs játék

Mivel a TEATIME-on elengedhetetlen elem a TEA, így az időjárásnak megfelelően forró vagy jeges teával és házi süteményekkel várunk mindenkit a program ideje alatt!

CÖKXPON CAFE THEATER

(IX. Soroksári út 8-10. (Boráros tér) | www.cokxponambient.hu | Helyszínen program: 18:00 - 22:00)

KÁVÉZÓ
18:00 - 22:00 Hogyan boldogulnak a hallássérültek a mindennapi életben, miként illeszkednek be a hallók társadalmába? (Hallássérültek klubja)
Mentorok az informatikai esélyegyenlőség szolgálatában, mit tehetnek, hogy minden információhoz mindenki hozzá férjen? (IT- mentor, Csend Fényei Klub)
Drog információs es prevenciós programok fiataloknak, masKEPp http://www.drog-stop.hu

CHILL TEREM
18:00 - 21:00 Megjelenésünkkel fel szeretnénk hívni a figyelmet arra, hogy a fizikai bántalmazáshoz a lelki bántalmazáson keresztül vezet az út, valamint hogy sok pszichés probléma hátterében észrevétlenül a lelki bántalmazás áll. http://www.anokvilaga.hu/alapitvany

EIFFEL TÉR

(VI. kerület Eiffel tér (a Nyugati pályaudvar melletti "gödör") | Helyszínen program: 18:00 - 22:00)

Elhiszed, hogy már 20 perc is elég lehet ahhoz, hogy kicsit elcsendesedjünk, s így könnyebben halljunk meg másokat, befogadóbbá váljunk? Ha igen, itt a helyed közöttünk! Ha nem, gyere és próbáld ki!
Tapasztald meg önmagad, tapasztalj meg másokat!

Jóga / egymásra hangolódás / kommunikáció - jóga alkalmak (ászana, légző gyakorlat, relaxáció és kommunikációs játék) diplomás jógaoktató vezetésével a Salva Vita Alapítvány szakembereivel, ügyfeleivel és persze az érdeklődőkkel együtt

18:00 - 18:30 Jóga (befelé és egymásra figyelés, kommunikációs játék)
18:45 - 19:15 Jóga (befelé és egymásra figyelés, kommunikációs játék)
19:30 - 20:00 Jóga (befelé és egymásra figyelés, kommunikációs játék)
20:15 - 20:45 Jóga (befelé és egymásra figyelés, kommunikációs játék)

21:15 - 22:00 Közös zenélés a Nemadomfel Együttessel

18:00 - 22:00 folyamatosan
A jóga alkalmak közötti szünetekben a Nemadomfel Együttes muzsikál
"Esélyegyenlőtlenségi társasjáték" - saját bőrödön, játékos formában tapasztalhatod meg, mit jelent valamilyen szempontból "más"-nak lenni

"Hogyan mondjam el neked"  - Fogalmazzunk könnyen, érthetően Pl. mi az az antidiszkrimináció?

"Traccsparti" - Beszélgetési lehetőség a Salva Vita Alapítvány munkatársaival, ügyfeleivel, fogyatékos embereket foglalkoztató munkáltatókkal, és a Nemadomfel Együttes tagjaival

ÉLET-ERŐ-EGÉSZSÉG ÉS OKTATÓKÖZPONT

(VII. Dohány utca 57. fsz. 4. | Helyszínen program: 10:00 - 22:00)

10:30 - 11:00 A Tiszta Vízért Alapítvány köszöntője, bemutatkozás
11:00 - 13:00 Mátyás Tibor geokémikus előadása - "Brand new", új technológia bemutatása, élőben is: ZEOOX eljárás, a szennyezett vizek katalitikus oxidációjára.
Mindenki ihat egy pohár oxigénezett, hipertisztított vizet, és megnézheti, hogyan készül.
Vízszűrők kiállítása: 2-3 statikus szűrő- és a szűrőanyagok. - ismertetés, szakmai eszmecsere
Előadás: a Hegyalja ásványkincsének jelentősége, lehetőségei a szennyvíz-és ivóvíztisztításban
13:30 - 14:30 Szék (Manager) masszázs bemutató Bilobik Árpád az Életerő Egészség és Oktató Központ vezetőjével - a résztvevők közt kedvezményes székmasszás bérletet sorsolunk ki GYERE és FRISSÜLJ FEL!
15:00 - 16:30 Dr. Kufcsák Oszkár biológus előadása - A víz természete, természetes vizeink
17:00 - 18:30 A Tiszta Vízért alapítvány előadásában filmvetítés és interaktív beszélgetések a
hazai forrásokról, ívó kutjainkról és a vízkúrák jótékony hatásairól.
19:00 - 20:30 Filmvetítés és beszélgetés a méltán elismert japán tudós Dr.MASARU Emoto úr munkásságáról, valamint a csodálatos vízkristályokról.
21:00: "Küldjünk szeretet és hála gondolatokat a fukusimai atomerőmű minden vizének" - Közös Ima a Vízért, a japán katasztrófa, Fukushima áldozataiért

Vízkóstoló, kvíz tesztek, gyerekeknek horgászverseny, tombola minden előadás után a résztvevők közt,kedvezményes vásárlási lehetőségek,víztisztítók bemutatása.

ERDÉLYI MAGYAROK EGYESÜLETE

(V. Molnár utca 5. | Helyszínen program: 15:00-től)

15:00 - 16:00 Közösségi vásár - Hasznos dolgok cseréje, adás-vétele. Ha mindenki hoz valamit, senki nem távozik üres kézzel. (Civil Börze Klub, ClubNetCet Internetes Ismeretterjesztő Egyesület)
16:00 - 17:00 Játszóház - Játékra, kreatív foglalkozásra várjuk a 4-15 éves gyermekeket szüleikkel, nagyszüleikkel együtt. (Erdélyi Magyarok Egyesülete, ClubNetCet Internetes Ismeretterjesztő Egyesület, Villa Galamb Küküllő Közhasznú Egyesület)
Pályaorientációs sarok - egyéni pályaorientációs tanácsadás kicsiknek és nagyoknak. A tanácsadás során a résztvevők először egy ún. pályaorientációs interjún vesznek részt, ahol előzetes elképzeléseikről, terveikről, konkrét lépésekről esik szó. Ezt követően kitöltenek egy - a rendezvény kereteihez alkalmazkodott - rövidített kérdőívet, amely a főbb érdeklődési területeket deríti fel. Végső lépésként ennek a tesztnek értelmezése történik. ( A Regionális Humán Program Egyesület közreműködésével)
Egyesületi Kiadványok bemutatója - Az Erdélyi Szövetségnek és az EME-nek az évek során számos igényes kiadványa jelent meg, ezeket ismertetjük a vásárlás lehetőségét is biztosítva. (Erdélyi Magyarok Egyesülete, Erdélyi Szövetség)
17:00 - 17:30 Gyerekdivat Bemutató - Az Újrahasznosított Mesék Társasága az EME által tevékenykedő fiatalokból álló kreatív csapat. Rendezvényeiket, divatbemutatóikat óriási érdeklődés, elismerés kiséri, ezekből nyújtunk ízelítőt azoknak, akik fontosnak tartják
környezetünk és kultúránk óvását, akik szeretik a magyar népmeséket, a divatot, és a mókát. (Újrahasznosított Mesék Társasága, Erdélyi Magyarok Egyesülete)
17:30 - 19:00 Irodalmi Karaoke - A tavalyi siker után az idén is megrendezzük újszerű vetélkedőnket, melyen bárki részt vehet aki több vagy kevesebb tehetséggel rendelkezik egy irodalmi mű (vers vagy próza) előadására. A fellépések jelentkezési sorrendben követik egymást és 5-10 percig tarthatnak. A bemutatásra szánt alkotás kiválasztása tetszőleges, akár saját írás vagy költemény is lehet. A legsikeresebb előadók könyvjutalomban részesülnek.
A rendezvény ideje alatt gazdag könyvválasztékkal állunk az érdeklődők rendelkezésére. Böngészni, válogatni lehet a különböző kiadványok között megkeresve a kedvenc, felolvasandó sorokat és természetesen vásárlásra is van lehetőség. Kérjük, részvételi szándékukat jelezzék előre. (Erdélyi Magyarok Egyesülete, ClubNetCet Internetes Ismeretterjesztő Egyesület, Tollal.hu Közéleti és Kulturális Magazin, Magyar Olvasástársaság, Villa Galamb Küküllő Közhasznú Egyesület)
19:00 - 19:30 Kávészünet - Beszélgetés, ismerkedés egy kávé, tea mellett, előkészületek a következő műsorhoz.
19:30 - 20:30 Az Albinoni Kamarazenekar hangversenye - Az elsősorban barokk zenét játszó komolyzenei együttes rendszeresen fellép az EME-ben. Műsorukkal, ez alkalommal is tartalmasabbá, változatosabbá teszik esténket. klikk ide
20:30 - 21:00 Toborzó - A Villa Galamb Küküllő Közhasznú Egyesület székely néptánc tanítását tervezi. Várjuk a jelentkezőket és a leendő csoport tagjai ez alkalommal az első lépéseket is megteheti. (Villa Galamb Küküllő Közhasznú Egyesület)
21:00 - 21:30 Hastánc - A ClubNetCet Egyesület a tavalyihoz hasonlóan az idén is fergeteges hastánc bemutatóval örvendezteti meg a közönséget. (ClubNetCet Internetes Ismeretterjesztő Egyesület)
21:30 - 22:30 Vendégváró - A következő órában a különböző (székhellyel rendelkező és nem rendelkező) civil szervezetek számára kívánunk lehetőséget biztosítani a bemutatkozásra. Ugyanakkor várjuk minél több egyesület, alapítvány képviselőinek a látogatását egy közös megbeszélésre, tanácskozásra, az együttműködési lehetőségek kidolgozására.
22:30 -            Záró buli - Vendégek és házigazdák közös és kötetlen együttléte időkorlátok nélkül. Kaja, pia batyus alapon, zene, tánc, jó hangulat!

EVANGÉLIKUS ORSZÁGOS MÚZEUM

(V. Deák tér 4. | Helyszínen program: 21:00 órától)

20.00               Filmvetítés: Gaudiopolis - In memoriam Sztehlo Gábor (Szántó Erika 1988.)
21.30               Beszélgetés a filmről és Sztehlo Gábor munkájának aktualitásáról

FOGASHÁZ

(VII. Akácfa u. 51 | Helyszínen program: 18:00 - 03:00)

20:00 - 23:00 "Kérdezz bátran" - Pszichológus szakértőnktől kérdezhetsz kapcsolatokkal, életpálya-tervezéssel, vagy akár családi problémákkal kapcsolatban.
20:00 - 03:00 "Játsszunk együtt" - Éjszakába nyúló fergeteged társasjáték party gyerekkorod nagy kedvenceivel (Twister, Marokkó, Malom, Lego - emlékszel még?) és új játékokkal

Emellett logikai fejtörők, kvízek, önismereti tesztek, életfa-tervezés és kézműves
lehetőségek is várnak Rád.

17:00 - 21:00 Növény és mag cserebere piac - Hozd el magaddal megunt, túlburjánzott, ajándékba szánt növényeidet, vagy kedvenc magjaikat. A börzéről mindenki annyi növényt vihet haza, amennyit csak szeretne.
Az 50 kilométeres diéta kóstolója - Kostóld meg helyi termelők zöldségeiből készült finomságainkat és saját sütésű kenyerünket, sajtunkat a készlet erejéig.
Fedezd fel Európát velünk! - Tanácsadás külföldi önkéntes lehetőségekkel kapcsolatban, leginkább az Európai Önkéntes Szolgálatra fókuszálva. (Bővebben: www.messzelato.hu/evs)

Fenntartható városi életmóddal kapcsolatos játékok.


20:30-21:30 Homeopata sör csapolása - rúgj be vagy józanodj ki, ahogy még soha!
21:30-22:30 Tömeges öngyilkosság újratöltve - második kísérlet, egy doboz homeopata gyógyszer bevétele

Beszélgetés különböző témakörökben (evolúció, homeopátiak, nyelvrokonság, stb.) és tesztek kitöltése.
Kihívás parafenoméneknek!!: Aki be tudja bizonyítani természetfeletti képességét, az a helyszínen 10000 Ft jutalmat kap.
Áltudományos tárgyak kiállítása tekinthető meg a program ideje alatt.


20:00 - 04:00 Vetítés - Szülést, szülés körüli eseményeket megelevenítő fotókból készült összeállítás, valamint szülésről szóló kisfilmek vetítése.
20:00 - 24:00 Fejhallgatóval hallgatható, rövid szüléstörténetek, beszámolók, beszélgetések szülésről.
22:00 - 23:00 Bemutatjuk a Napvilág Születésház jegyzeteit a mostani, érvényben lévő, intézeten kívüli szülést szabályozó rendelettel kapcsolatban.
21:00 - 23:00 "Szabadon szülni - szabadnak születni" - jogászok beszélgetnek a belátogatókban fölmerülő, az intézetben és intézeten kívüli szüléssel kapcsolatos, emberjogi és/vagy jogi vonatkozású kérdésekről.
23:00 - 01:00 "A születés minősége - az élet minősége" - doulák (szülés körüli asszonytársi segítők) és perinatális (szülés körüli) szaktanácsadók fogadják a belátogatókat.
01:00 - 03:00 "Mindenütt jó, de legjobb - biztonságban" - független bába és szülész- nőgyógyász szakorvos (dr. Geréb Ágnes) beszélget a belátogatókkal.

A rendezvény ideje alatt lehetőség van egy szüléstotó kitöltésére, valamint a szülés körüli beavatkozásokról szóló játékban való részvételre.

GÖDÖR KLUB

(V. Erzsébet tér | Helyszínen programok: 17:30 - 24:00)

14:00 - 22:00 Civil együttműködés nemzetközi folyamatokban - Hogyan működik a nemzetközi lobbitevékenység? Natura 2000 program (faj - és élőhelyvédelem).
TEEB (biológiai sokféleség és ökoszisztéma szolgáltatások gazdaságtana).
RCC (hatékonyság és erőforrás limitálás). Zöld infrastruktúra.
Biodiverzitás totó, Natura 2000 fajok felismerése -játékok gyerekeknek és felnőtteknek, ismeretterjesztő kiállítás.
Meglepetés programokat és játékokat is tartogatunk a Diverziti Egyesülettel együttműködve. Gyere el, nézd meg, próbáld ki!

GÖDÖR KLUB, KÁVÉZÓ
17:30 - 19:00 "Miért indult egy órával később Hillary Clinton repülőgépe?" - Kerekasztal beszélgetés  a Velencei Bizottág előtti meghallgatáson és a Hillary Clinton találkozón résztvett civil szervezetek közül a TASZ (Dénes Balázs), a Transparency International Magyarország ( Földes Balázs), és a Ceu ( Molnár Péter) képviselőivel. Moderátor: Vágvölgyi B. András újságíró.

TERASZ GALÉRIA
22:00 - 24:00 Szolidaritási helyben-tekerés a %u201E Guruló emlékmű%u201D bringáján. http://www.facebook.com/#!/guruloemlekmu

TERASZ
24:00              Pontban éjfélkor a Magyar Fokhagymafront harcos lelkületű aktivistái tartanak rövid bemutatót arról, hogy miképp küzdjünk a vámpírok kultúr romboló tevékenysége, valamint a nyugati lila- és keleti vöröshagymák vészes terjedése ellen. http://fokhagymafront.blog.hu/

HADIK HÁZ

(XI. Bartók Béla út 36. | Helyszínen program: 17:00 - 22:30)

17:00 - 18:40 Lélek óra - avagy felejtsd el a "műelemzés" kifejezést! Rendhagyó irodalomóra és beszélgetés művekről, művekkel, valamint az oktatásról - egymással.
19:00 - 21:15 A képzelet szabadsága - Az Együtt Utazók Alapítvány bemutató művészeti foglalkozása. Játékos alkotóműhely mindenkinek, változatos technikákkal és eszközökkel. Utána: A képzelőerő szerepe az oktatásban - körbeszélgetés.
21:15 - 22:30 Alkotás, beszélgetés, kreatív ötletbörze és játék - együtt!
Kapcsolódj be, kapcsolódj ki és élvezd a közös utazást! :)

A programot úgy tervezzük és bonyolítjuk le, hogy ahhoz bármikor csatlakozhattok!

Szeretettel várunk Benneteket!

HANGSTÚDIÓ

(VIII. József körút 19. | Helyszínen program: 16:00 - 24:00)

18:00 - 24:00 A hozzánk látogatókat közéleti kvízekkel és interaktív játékokkal várjuk,
melyekkel mindenki lemérheti saját tájékozottságát. Különböző érdekes,
meghatározó és vicces pillanatokat idézünk fel a magyar demokrácia két
évtizedének történetéből. Mindenki letesztelheti, hogy a klasszikus
politikatudomány szerint mely általános ideológiai irányvonal az, amely a
legközelebb áll hozzá. Fiatal politikai elemzőkkel és gyakorlati
szakemberekkel való beszélgetésre nyílik lehetőség, aktuális közéleti
kérdésekről az objektivitás jegyében. Valamint bemutatjuk képzési
programunkat, ami arra hivatott, hogy tizenéves - elsősorban középiskolás -
fiatalokkal ismertesse meg Magyarország politikai berendezkedését, a
közéletiség mibenlétét, szintjeit az abba való bekapcsolódás szerteágazó
irányait.

Programjaink folyamatosak, nincs időrendendi bontása. Munkatársainkkal és önkénteseinkkel minden érdeklődőt szeretettel várunk.

HOLDVILÁG KAMARASZÍNHÁZ

(XVI. Ságvári utca 3. | Helyszínen programok: 20:00 - 22:00)

20:00 - Cselédek c. előadás
20:30 - Lehetőség nyílik beszélgetni az alkotókkal, egyúttal közös játékra hívunk mindenkit

KÁPOSZTÁSMEGYERI KÖZÖSSÉGI HÁZ

(IV. Budapest,  Lóverseny tér 6 | Helyszínen program: 20.00 - 02.00)

20.00 - 22.00  szabad játék: pingpong, darts, csocso, sakk.  Nevezés versenyekre a fenti sportágakban.
22.00 - 02.00  Bajnokságok lebonyolítása.

Üditőt és szendvicset biztosítunk a résztvevőknek.

KIKÖTŐ

(II. Bem rakpart 43. III. em. 307. | Helyszínen program: 20:00 - 23:00)

20.00 - %u201EA fekete istennők világa%u201D - kultúrtörténeti beszélgetések
21.00 - Selyemfestés, maszkkészítés
22.00 - Labirintus-tánc

Az alkotó és művészeti foglalkozások alkalmával kialakult csoportenergia, izgalmas lehetőség önmagad kipróbálására.
Szarvas Ildikó képzőművész és Gosztonyi Tímea asztrológus és selyemfestő vezet majd ezen a kalandos éjszakán

KIRÁLY UTCA

(Deák tér és Nagymező utca között | Helyszínen program: 08:00 - 22:00)

08:00 - 14:00 Bio- és őstermelői piac az Anker közben
09:00 - 18:00 Kirakodóvásár a Király utcában - az utcában, a negyedben lévő üzletek, művészek, kézművesek kitelepülhetnek, a VI. VII. kerület civiljei információs standdal vehetnek részt, külföldi kulturális intézetek által idehozott programok és árusítás, illetve a Down Alapítvány (szellemileg visszamaradt emberek) termékeinek eladása.
11:00 - 18:00 Gyermekfoglalkoztatás, falfestés - a Kazinczy és Király utca sarkán lévő játszótéren
16:00 - 18:00 Tánciskolák és színházak bemutatkozása a Centrál Passageban
18:00 - 19:00 Guiness Rekord kísérlet - A Király utca végigtáncolása
19:00 - 22:00 Utcabál - tánc és shopping night

MAGYAR ÖNKÉNTESKÜLDŐ ALAPÍTVÁNY IRODÁJA

(XI. Szabolcska Mihály utca 7. | Helyszínen program: 18:00 - 24:00)

18:00 - 24:00 Afrika és Ázsia szegény országait megjárt önkéntesek tartanak színes, képes beszámolót többhónapos kint tartózkodásukról, néhányan még a helyi hagyományos ruházatokat is magukra öltve. A gyerekeket Afrika kirakós játék várja.
További meglepetések!

MARGITSZIGET

(Nagyrét | Helyszínen program: 18:00 - 22:00)

18:00 - 22:00 Outdoor és kötélkerti játékok

NIOK IRODA

(XII. Maros utca 23-25 mfsz. 1. | Helyszínen program: 16:00 - 22:00)

16:00 - 22:00 "Zsíros kenyér party" - ahol bemutatjuk az AKTÍV ÁLLAMPOLGÁRT, illetve lehetőség van kipróbálni a Nagy Civil Társasjátékot, melynek segítségével feltárul a civil világ, bepillantást nyerhetünk a civil élet örömeibe és nehézségeibe is.

ORSZÁGOS SZÖVETSÉG A DAGANATOS ÉS LEUKÉMIÁS GYERMEKEKÉRT KÖZPONTI IRODÁJA

(IX. Budapest Haller utca | Helyszínen program: 18:00 - 24:00)

18:00 - 24:00 "Anya ugye kinő még a hajam?" - szakemberek segítségével szimuláljuk, milyenek lennénk kopaszon, illetve különféle parókákat próbálhatunk fel.
"Tények és tévhitek a betegségről" - kerekasztal beszélgetés, meghívott szakemberek segítségével, a beszélgetés után egy totó kitöltése. A helyesen válaszolók között értékes ajándékokat sorsolunk ki.

"Mivel töltöm a kórházban a szabadidőm" - kézműves foglalkozás és arcfestés, kicsiknek és nagyoknak
"Segíthetek én is?" - önkéntes toborzás, milyen feladatokra várunk önkénteseket, kiből lehet önkéntes? Minden, ami az önkéntességgel kapcsolatos. Illetve adományok gyűjtése- várjuk a gyermek és felnőtt ruhákat, játékokat, dísztárgyakat, tartós élelmiszereket, melyet rászorulók részére oszthatunk szét.

POLICE BORREND LOVAGI KLUBJA

(VIII. ker. Üllői út 82. D. lh. fsz. | Helyszínen program: 14:00 - 24:00)

14:00 - 20:00 Rendőr Képzőművészek Kiállítása
14:00 - 17:00 Játékok és kézműves foglalkozások, görög tánctanítás, Mandalafestés, daltanítás gyerekeknek, látványos pillanatfelvételek a Gerida Lovagrend történelmi és fantasy szerepjáték táboraiból
17:00 - 20:00 Író-olvasó találkozó - Serdült Erika Irén írónő Zebrániaország című mesekönyvének bemutatása. Mester Györgyi írónő novelláskötetének bemutatása.
Kivetítőn - Régi képes levelezőlapok Budapestről.
Aki az esti órákban meglátogat bennünket ételkóstolóval és egy pohár borral várjuk.
20:00 - 24:00 Borbemutatók, borkóstolók, rendőr borászok boraiból és játékos borversenyek.

SZEKSZÁRDI UTCA

(XIII. Szekszárdi u. 9-17. között, Madarász-Tomori utca között | Helyszínen program: 11:00 - 18:00)

1 %u02DD FECÓ zenebohócok
Rock and Roll a 4 muskétással
Napraforgó együttes-gyermek gospel
Csuka Mónika együttese
Hipp-hopp kreatív dance bemutató
Helidonaki görög táncegyüttes, majd táncház

SZEMPONT ALAPÍTVÁNY REHABILITÁCIÓS KÖZPONT

(XIV. Gizella út 37. | Helyszínen program: 19:00 - 00:00)

19:00 - 00:00 Próbáltad már sötétben? Rehab tour - 5 fős csoportokban van lehetőség a Rehabilitációs Központtal és munkatársaival megismerkedni. (nagyító- és beszélőeszközök bemutatása, számítógép-használat egér és monitor nélkül, látássérülést szimuláló szemüvegek kipróbálása, tankonyha, olvasó TV, stb

Ha van kedved kipróbálni, milyen érzés vakon boldogulni egy irodában, vagy egy konyhában, jelentkezz a Rehab-tourra!
A tour mintegy 45-60 perc időtartamú, a csoportok 30 percenként indulnak egy kísérővel.
A recepción van lehetőség várakozni, tájékoztató anyagokat beszerezni.Előzetes bejelentkezés szükséges, szeptember 6-ig a szempontejszakaja [kukac] gmail [pont] com e-mailen.

ÚTILAPU HÁLÓZAT IRODÁJA

(VII. Dohány utca 84. A/1 (Az Almássy utcából nyíló kék rácsos pincehelység) | Helyszínen program: 18:00 - 00:30)

18:30 - 19:00 Kapunyitás
19:00 - 20:00 Nagy Őszi Tábor élménybeszámoló-találkozó
20:00 - 21:00 Óriás Kávészünet - azaz kávékészítés workshop, ahogy Szerbiában teszik- és egyebek
21:00 - 22:00 Bemutatkozik a Hátrányos helyzetű fiatalokért (YUWg) munkacsoportunk
22:00 - 23:00 Újratárgyak hulladékból - workshop
23:00 - 24:00 Fórum az Európai Önkéntes Szolgálatról (EVS)
24:00- órától  Tengerészcsomó workshop és élménybeszámoló

A táborainkról, hosszú távú önkéntességről, és egyéb programjainkról egy önkéntesünk az irodarészben folyamatos felvilágosítást ad a rendezvény ideje alatt.

VEZÉR NET SZITU PONT

(XIV. Vezér utca 53/d földszint | Helyszínen program: 16:00 - 24:00)

16:00 - 24:00 Mi a SZITU? - Személyes Internetes Tudakozó és IT-Mentor szolgálat a személyre szabott megoldás! Mini tanfolyamok indulnak kétóránként és/vagy a tudakozás nonstop.

Sötétedéstől éjszakai szörfözés

VILÁGCSÜCSÖK KÖZÖSSÉGI TÉR

(XIII. Budapest Váci út 50 | Helyszínen program: 17:00 - 03:00)

KISTEREM
17:00 - 18:00 Vetítés - Kisfilmek a Kurfli életéből
20:00 - 21:00 Apropó! Improvizációs Játékok Estje - Felejtsd el a szövegkönyvet, rendezőt, súgót, és improvizálj, játssz szabadon, sírj, nevess, tombolj, szeress egy órában A Súgó Nélkül Társulattal
22:00 - 23:00 Gitár mögött - Szabó Dániel előadásában

NAGYTEREM
18:00 - 19:00 Interaktív Színjátszósdi - A Szerpentin Színház nyitott drámajáték-foglalkozása. A Szerpentin Színház minden szombaton várja a színészkedni vágyó gyerekeket, fiatalokat. A Civilek Éjszakája remek alkalom arra, hogy betekintést nyerjetek a szombati színjátszókör hangulatába, illetve arra, hogy kipróbálhassátok magatok.
19:00 - 20:00 Lok Yiu Wing Chun Kung Fu - bemutató óra Kecskeméti Balázs vezetésével
21:00 - 22:00 Salsa - Interaktív bemutató óra Juhász Viktória és Szénási Roland vezetésével
23:00 - 03:00 Karoke és Party Csücsök módra!

Az este megnyitjuk Horváth Kriszti Kameracsublivum című fotókiállítását

Program
KISSZOBA
17:00 - 18:00 svéd, dán, finn és norvég nyelven beszélő és az országokat is ismerő téma vezetőkkel várjuk az érdeklődőket.
18:00 - 19:00 Ismerkedés, közös program - tervezés, függően a résztvevők érdeklődésétől a különböző nyelvterületeket illetően. Kiscsoportos beszélgetések. Prospektusok, szóróanyagok segítségével képzeletbeli utazást is teszünk a választott országokban. Saját élményeket, beszámolókat is várunk.
19:00 - 20:00 Tapasztalatcsere - A Skandináv Klub vezetőjének és tagjainak látogatása
20:00 - 21:00 Meglepetés program, meglepetés helyszínen - minden érdeklődőt, saját programot felajánló látogatót szeretettel várunk. Előzetes egyeztetés: ilipuszta(at)gmail(dot)com vagy 20/3964635 Pusztaházi Ilinél.

VITORLÁZÓ REPTÉR, HÁRMASHATÁR-HEGY,

A HEGY LÁBÁNÁL LEVŐ SÁRKÁNYHANGÁRNÁL

(II. Pesthidegkút, Kővár utcán elindulva egyenesen | Helyszínen program: 12:00 - 20:00)

12:00 - 20:00 - Ha az időjárás is úgy akarja meg lehet tenni az első szárnypróbálgatásokat. Mesélünk, mutatunk, amit csak tudunk, talán még repülést is. Túracipő és hideg élelem ajánlott, már csak a sétáért is megéri eljönni.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek