Tápláló őszi reggeli - Egészségséf
A legzamatosabb őszibarackokat ebben az időszakban ehetjük. Befőttnek is nagyon szeretem, de ha van friss, használjuk ki a lehetőségeket. Ezt most inkább reggelinek ajánlom, de egy kis fantáziával, akár desszertet is készíthetünk belőle.
Elkészítési idő: 5 perc
Hozzávalók:
- 1 doboz natúr joghurt
- 1 db őszibarack
- 3-4 evőkanál müzli
- méz
Egy kompótos tál aljára tegyünk joghurtot, szórjuk rá a müzlit, a barack felét felkockázva, majd a joghurt maradék részét. Tegyük a tetejére a barack másik felét – kockázva vagy szeletelve – végül csurgassunk rá egy kis mézet.
Tipp! Én legjobban a 40 százalékos gyümölcstartalmú müzlit szeretem. Joghurtból is nyugodtan használhatjuk a barackosat.
Jó tudni! A natúr joghurt és müzli kevesebb cukrot, szénhidrátot tartalmaz, mint az ízesített változatok. Akinek ezekre figyelnie kell, inkább a natúrhoz nyúljon, és a méz is elhagyható.
Tápérték: (100 g)
|
Natúr joghurt |
Őszibarack |
Müzli |
Méz |
Energia |
57 kcal |
39 kcal |
340 kcal |
304 kcal |
Fehérje |
3 g |
0,9 g |
8,5 g |
0,3 g |
Zsír |
3 g |
0,2 g |
2,7 g |
0 g |
Szénhidrát |
4,7 g |
9,5 g |
82,4 g |
Kapcsolódó írások


Kérdezzen szakértőnktől


Kapcsolódó gyógynövények


Kapcsolódó betegségek

