Sütőtökkrém joghurtos túróval
Ha már unod a sült tököt, próbáld ki ezt az egyszerű receptet. Egészséges, laktató reggeli, de desszerként is megállja a helyét.
Hozzávalók:
fél teáskanál őrölt fahéj
2 evőkanál olívaolaj
1 kg sütőtök
25 dkg túró
15 dkg natúr joghurt
3 evőkanál méz
4 evőkanál zabpehely
Összekeverjük a fahéjat az olívaolajjal. A megtisztított sütőtököt 2x2 cm-es kockákra vágjuk, összeforgatjuk a fűszeres olajjal, majd egy sütőpapírral fedett sütőlemezre borítjuk. 200 fokos sütőben kb. 30 perc alatt puhára sütjük, amikor kihűlt, botmixerrel krémesre pürésítjük.
Az áttört túrót összekeverjük a joghurttal és egy kevés mézzel. A sütőtökkrémet és a joghurtos krémet poharakba rétegezzük, a tetjére rászórjuk a zabpelyhet.
Kapcsolódó írások


Kérdezzen szakértőnktől


Kapcsolódó gyógynövények


Kapcsolódó betegségek

