Őszi csillaglesen - Egészséghoroszkóp

Őszi csillaglesen - Egészséghoroszkóp

Itt van az ősz, itt van újra, és vele együtt az őszi egészséghoroszkóp, ami elárulja, melyik jegyre milyen szokások jellemzőek. És néhány jó tanácsot is kaphatunk belőle!

Kos

Legyen még aktívabb! A kos jegyű ember energikus, tele életerővel, szívesen jár munkába akár kerékpárral is. Bármilyen célt tűz ki maga elé, a lényeg, hogy teljesítse, és bizonyítson, magának is. Ha bezárva érzi magát, beteg lesz, ezért menjen sokat sportolni, hogy fölösleges energiáit levezesse. Egészségére a legnagyobb veszélyt merészsége jelenti, gyakran szerez sérüléseket.

Bika

A bika jegyben született embert nem könnyű kihozni a sodrából, mindent lassan, nyugodtan csinál. Lassan, komótosan eszik, élvezi az ízeket, ezért könnyen meg is hízik. Az élet napos oldalán jár, minden, ami élvezetes, jöhet, a változás azonban nyugtalanítja. Gyakran fáj a háta, ilyenkor a masszázs segít rajta, és olykor begyullad a mandulája, ilyenkor ágynyugalomra van szüksége.

Ikrek

Az ikrek jegy szülötte szívesen beszélget, szeretne mindenről tudni, élete fontos eleme a kommunikáció. Fontos, hogy megőrizze felső légutai egészségét, ezért nagyon rosszat tesz neki a dohányzás. Hideg időben érdemes sálat viselnie, hogy a hangszálai ne gyulladjanak be, a hidegebb évszakokban a tea és a méz napi táplálékai.

Rák

A rák jegyű ember az egyik pillanatban boldog, a másikban szomorú, biztonságos érzelmi környezetre van szüksége, hogy jól érezze magát. A változásokra félelemmel reagál, ezért a szorongásos testi tünetek, mint a hasfájás vagy a mellkasfájdalom gyakran jelentkeznek nála. A kellemetlenségeket relaxációval, autogén tréninggel, jógával tudja kezelni.

Őszi csillaglesen - Egészséghoroszkóp

Oroszlán

Az oroszlán jegy szülötte büszke arra, amit az életben elért, soha nem lassít. Csak akkor figyel a testére, ha már nem bírja tovább, ha nem úgy működik, ahogy kellene. Fontos küldetése, hogy gyermekei legyenek, ezért ivarszerveire különösen érdemes ügyelnie. Mivel érzelmileg stabil típus, könnyen megoldja a problémáit.

Szűz

A szűz jegyű ember alaposan ismeri testét, legalább annyit tud róla, mint a háziorvos. Nagyon kritikus önmagával szemben, ezért testére is kényesen ügyel. Házi patikája általában tele van, minden nyavalyára akad valami csodaszere. A legnagyobb veszély rá nézve a hipochondria.

Mérleg

Egy mérleg számára a teste harmóniája is különösen fontos, ezért tenni is hajlandó. Önmagára szabott stratégiái vannak, amelyekkel fitt marad. Sajnos könnyen kibillen az egyensúlyból, elég néhány ősz hajszál, és máris lehangolt lesz, betegnek érzi magát. Néhány óra terápia, egy kiadós beszélgetés után ismét jó formába lendül.

Skorpió

A skorpió jegy szülötte nagyon szigorú magával szemben, teste jelzéseire sokáig nem figyel. „Ami nem öl meg, az megerősít”, gondolja. Ha beteg lesz, elolvas minden fellelhető információt, és betartja, amit az orvos mond neki. Regenerációs ereje hatalmas, gyorsan meggyógyul, mert az ágyban utál feküdni. Attól van rosszul, ha nincs mit csinálnia.

Őszi csillaglesen - Egészséghoroszkóp

Nyilas

A nyilas mellett nem lehet unatkozni, ha csak teheti, utazik. A testi élvezeteket nem veti meg, szívesen eszik, ezért testsúlyával gyakran küzd. Valójában a „túl sok” fogalmát semmiben sem ismeri, gyakran túlvállalja magát, sokat dolgozik, kimerül. Optimista, nem adja meg magát a depressziónak. Kinézete fiatalos, ezért rosszul érinti, ha ráncok jelennek meg az arcán, ősz hajszálak a hajában.

Bak

A bak jegy szülötte megbízható típus, az emberek szívesen kérnek tanácsot tőle, szívesen támaszkodnak rá. Ő bármikor és bárkinek szívesen segít, de energiáit nem jól osztja be, ezért gyakran kimerül. Gyorsan regenerálódik, de olykor jobban kellene figyelnie magára, akkor kevesebb ízületi problémája lenne. Mások véleményét különösen fontosnak tartja, pedig sokkal kevesebbet kellene a kívülállókkal foglalkoznia.

Vízöntő

Egy vízöntő szereti élvezni az életet, nem veszi túlságosan komolyan a dolgokat. Vele könnyen előfordulhat, hogy vakbélgyulladása lesz, mert nem figyel a hasfájására. Szívesen próbál ki új dolgokat, így újfajta orvoslási módszereket is. Többet kellene pihennie, hogy ne merüljön ki, így tud pozitív és egészséges maradni.

Halak

A halak jegy szülötte nagyon érzékeny ember, ha kicsit erősebben megfogja valaki a karját, máris kék-zöld foltok lesznek rajta. Ha bántják, visszahúzódik, és depresszív lesz. Szívesen áldozza fel magát egy másik ember jólétéért, és közben hajlamos elfeledkezni a saját jólétéről. Az egészségével nem foglalkozik túl sokat, pedig viselkedhetnek sokkal egoistábban.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek