Itt laknak a bacik a munkahelyen, és így szabadulhatunk meg tőlük

Itt laknak a bacik a munkahelyen, és így szabadulhatunk meg tőlük

Az iroda a baktériumok fellegvára, ezért kétszer is gondoljuk meg, mielőtt az íróasztalról ennénk. A bakteriális fertőzéseket azonban könnyen elkerülhetjük, ha étkezés előtt legalább húsz másodpercig szappannal és folyó vízben kezet mosunk. Ez általában jóval hatékonyabb, mint a különféle kézfertőtlenítők használata.

A számítógép billentyűzete és egere, az irodai telefon hallgatója és a mobiltelefon képernyője a munkahely legkevésbé higiénikus része. A Queenslandi Egyetem Centre for Superbug Solutions részlegének munkatársai sokkoló fényképeket tettek közzé az irodában vett kenetekből készített baktériumtenyészetekről. A legszennyezettebb felületek közé tartozik a konyhapult és a számítógép billentyűzete, a legtisztábbak a kilincsek és a székek.

Itt laknak a bacik a munkahelyen, és így szabadulhatunk meg tőlük

Dr. Matt Cooper, a Centre for Superbug Solutions igazgatója azt mondta a Daily Mail Australia tudósítójának, fontos, hogy az emberek megértsék, a legjobb módszer arra, hogy megszabaduljanak a baktériumoktól, a legegyszerűbb és a legolcsóbb megoldás: a szappan és a víz, nem pedig a különféle antibakteriális gélek és más csodaszerek használata. Ne dőljünk be az antibakteriális géleknek, semmi sem olyan hatékony, mint egy alapos kézmosás!

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek