Hasznos tanácsok halottak napjára

Hasznos tanácsok halottak napjára

Ez a cikk több mint 200 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az idősek vigyék magukkal a gyógyszerüket a temetőbe, otthon pedig mindenki figyeljen a lakástüzekre. A hatóságok jó tanácsai halottak napjára.

2013.10.30

A mentőszolgálat és a katasztrófavédelem is jó tanácsokkal látta el szerdán a lakosságot a közelgő Mindenszentek alkalmából. A mentőszolgálat szerint sokan meg fogják látogatni a temetőket a következő napokban, ezért az autósokat fokozott figyelemre intik a sírkertek közelében.

„A sírokat felkeresőknek a korai sötétedésre számítva hasznos lehet a magukkal vitt zseblámpa használata a temetőkön belüli séta során. A temetők, sírok felkeresése sokaknak komoly fizikai erőpróbát, megterhelést jelent, ezért az alapbetegségben szenvedők, idős emberek lehetőleg vigyék magukkal rendszeresen, vagy szükség esetén szedett gyógyszereiket is” – közölte a mentőszolgálat.

Hasznos tanácsok halottak napjára

A tűzesetek megelőzése érdekében a gyertyák és mécsesek helyes használatára figyelmezteti a lakosságot a Mindenszentek ünnepe és halottak napja előtt az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A tűzesetek kiváltó oka legtöbbször az, hogy az égő mécseseket vagy gyertyákat gyúlékony anyag közelében felejtik, a lángok pedig a különböző textíliákon (függönyön, asztalterítőn) keresztül átterjednek a lakás más helyiségeire.

A temetőkben pedig száraz idő esetén egy felboruló gyertya vagy mécses is elegendő ahhoz, hogy tűz keletkezzen és a szél a lángok továbbterjedését még meg is gyorsítja.

Ezért arra kérik a lakosságot, hogy körültekintően válasszák meg a gyertyák és mécsesek helyét, rakják olyan helyre azokat, ahol nem dőlhetnek el, ahonnan nem eshetnek le. Emellett használjanak éghetetlen anyagból készült alátéteket.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek