Dió - Fűben fában orvosság

Dió - Fűben fában orvosság

Az idén olyan szerencsések vagyunk, hogy a zöld levelű diófa alól napsütésben szedhettük össze a termést. Nézzük, meg, miért érdmes fogyasztani!

A dió A-, B1-, B2-, és C-vitamint, kiemelkedő mennyiségű káliumot, foszfort, és kalciumot tartalmaz, emellett nátrium és más fémek is találhatók benne, sőt antioxidánsokat és E-vitamint is nyerhet belőle az, aki rendszeresen fogyasztja. Véd a szívbetegségek ellen, mivel telítetlen zsírsavakat tartalmaz és csökkenti a koleszterinszintet. Jó idegrendszer védő. Alakja olyan, mint az agy, és éppen erre is van hatással! Fejfájás estén kevés áztatott mazsolával keverjük össze. (A mazsola is tartalmaz fájdalomcsillapító anyagot.) Koncentrációban is segít. Szellemi munkát végzőknek kifejezetten ajánlott!

Dió - Fűben fában orvosság

A termések zöld héja, és fa levelei C-vitamint és illóolajat tartalmaznak. Levélből készíthetünk főzetet, (enyhe főzetet, kevés levél, jóval több víz) vértisztító hatású, csökkenti a magas vérnyomást, és a vércukorszintet. Ajánlott még allergia, fogínygyulladás, és szemgyulladás esetén. Jó gyomor és bélfertőtlenítő. Külsőleg gyulladt felületre borogatásként is alkalmazhatjuk.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek