Az őszi gyermekek gyakrabban lesznek asztmásak

Az őszi gyermekek gyakrabban lesznek asztmásak

A téli hideg, valamint az influenzaszezon előtt négy hónappal született gyermekeknél nagyobb eséllyel alakul ki asztma gyermekkorban.

A megfázás és az influenza gyakran az asztma előszobája, azoknál a csecsemőknél pedig, akik alig néhány hónaposan kapják el ezeket a betegségeket, jelentősen nő a komolyabb légúti betegség kialakulásának veszélye.

Az asztma szempontjából ezért különösen érintettek azok, akik ősszel, azaz a légúti betegségek szezonja előtt négy hónappal születnek, körükben 30 százalékkal gyakrabban alakul ki szövődményként az asztma. Erre egyesült államokbeli kutatók mutattak rá, hozzátéve: minden újszülött ki van téve ennek a veszélynek, ám van lehetőség a megelőzésre.

A Vanderbilt Egyetem asztmakutatási központjának orvosai 95 ezer kisbaba és anya orvosi eredményeit tanulmányozta Tennessee államban. Azok a csecsemők, akik bronchiolitisztől - a légúti szinciciumvírus, az RSV okozta tüdőfertőzéstől - szenvedtek, fogékonyabbak voltak az asztma kialakulására. Ám a legnagyobb veszélyben az "őszi babák" voltak.

Forrás: Inforadio.hu

Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek