A legjobb gyógyvizes kezelések

A legjobb gyógyvizes kezelések

Aromafürdő, szénsavas vagy sós fürdő. Csak néhány példa azok közül a kezelések közül, amiknek a Magyarországon megtalálható gyógyvizek szolgálhatnak alapul.

Egyéni termál aromafürdő

Különlegessége abban rejlik, hogy különböző hatású növényi kivonatokat kevernek a 36-38 °C-os termálvízbe. Ilyen az ellazulást segítőlevendula, a bőr gyógyulását elősegít kamilla, az enyhén nyugtató citrombalzsam, illetve a bőr megújulását szolgáló csalán. A kezelés a termálvíz ellazító és a növényi olajok gyógyító hatását ötvözi.

Szénsavas termálfürdő

32-34 °C hőmérsékletű fürdő, melybe széndioxid gáz apró, „pezsgő” buborékait pumpálják, amelyek felpezsdítik és beborítják a bőrt, a gáz pedig a bőrön át felszívódik a szervezetbe. Hatására lelassul a szívműködés, csökken a vérnyomás és a szívet terhelő stressz.

A legjobb gyógyvizes kezelések

A kezelés általános pihentetőként is ideális, mivel a széndioxid buborékok kellemesen csiklandozzák a test minden pontját. A széndioxid gáz és a termálvíz kombinálása megkettőzi a hatást.

Sós kádfürdő

A kezeléssel hatásosan gyógyíthatók a krónikus mozgásszervi és idegrendszeri megbetegedések, bizonyos krónikus bőrpanaszok és nőgyógyászati megbetegedések. A víz magas sótartalma miatt a fürdőző könnyűnek és ellazultnak érzi magát, így a kezelés egyben hatásos stresszoldó élmény is.

Súlyfürdő

Ez, a magyar Moll Károly, hévízi reumatológus orvos által kidolgozott kezelés passzív eljárás, mely folyamatos, állandó húzóerő révén éri el a lágy szövetek (izmok, inak, ízületi tok) megnyúlását. A súlyfürdő során a nyaknál vagy a karok alatt felfüggesztett test saját súlyát használják. A hatás fokozására néha további súlyokat helyeznek a derékra, esetenként a lábra. A kezelés során - melyet egészségügyi szakember felügyel - a test finoman megnyúlik, ami ellazítja az izmokat és a gerinc merev kötőszöveti elemeit.

Aquarelax terépia

Az aquarelax terápia termálvízben, vízi nudli segítségével történik, amely biztonságban fenntartja a vendéget a vízen, miközben a terapeuta különböző mozgatásokat és masszírozásokat végez. A könnyűség és a súlytalanság érzésével, az alacsonyabb pulzusszámmal érhető el a kezelés eredményesebb hatása. Fizikai ellazulás, teljes relaxáció segítségével a kezelés végén nyugodtabbnak, kipihentnek, de mégis energikusabbnak fogja érezni magát.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek