5 perc, ami megmentheti az életed!

5 perc, ami megmentheti az életed!

Állj fel az íróasztaltól, és sétálj legalább csak pár percet munkaidőben. Életmentő lehet!

Íme 6 jó ok arra, hogy miért érdemes a szabad ég alatt sétálnod akár 5 percet is:

5 perc, ami megmentheti az életed!

  1. Fókusz a jövőn. Egy rövid séta a zöldben segít, hogy többet foglalkozz a jövőddel és ne az azonnali jutalmakat sürgesd – állítja egy amszterdami kutatás.
  2. Stoppolja a stresszt. Egy pár perces kinti séta eltünteti a stressz, idegesség, harag, depresszió minden nyomát – állítja egy brit tanulmány.
  3. Fényesíti az agyad. Az Illinois Egyetem azt találta, hogy azok az emberek, akik hetente háromszor 45 percet sétáltak, jobban teljesítettek az IQ-teszteket, mint azok, akik ezt a szokást nem követték.
  4. Enyhíti az étvágyad. Egy könnyű sétától fele annyit nassolsz. Az Exeter Egyetem kutatói szerint a mozgás endorfint termel, ami csökkenti az étvágyat.
  5. Segít jól aludni. Akik rendszeresen sétálnak, azok mindig arról számolnak be, hogy nagyon jól aludnak. Ugyanannyi idő alatt sokkal jobban kialudják magukat, mint azok, akik nem sétálnak.
  6. Legyőzi a betegségeket. Egy napi 30 perces séta megelőzi a szívrohamot, stoke-ot, cukorbetegséget. A mozgás érzékenyebbé teszi az izmaidat az inzulinra, ami segít eltávolítani a glükózt a véráramból.
Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek