5 meglepő dolog, ami súlyosbítja az allergiás tüneteket

5 meglepő dolog, ami súlyosbítja az allergiás tüneteket

Nem elég kín maga a pollenallergia? Bizony van néhány különös dolog, ami még jobban megkeserítheti az életedet. Kerüld a következő dolgokat az allergiaszezonban, ha meg akarsz spórolni néhány csomag zsebkendőt!

Bizonyos zöldségek, gyümölcsök

Néhány nyers termék felszínén olyan fehérje található, ami nagyon hasonlít a pollenre, ezért a szervezet azt hiszi, hogy pollent nyelünk le. Viszkető torok, száj és köhögés lehet a jelentkező tünet.

Kontaktlencsék

Jobban jársz, ha az allergiaszezonban szemüveget hordasz, mert ha a kontaktlencséd alá szorul pollen, akkor az sok szenvedést okozhat.

5 meglepő dolog, ami súlyosbítja az allergiás tüneteket

Stressz

Egy friss kutatás szerint 64 százaléka azoknak a pollenallergiásoknak, akik magas stressz szintnek voltak kitéve, több allegiás rohamot kaptak napi szinten.

Alkohol

Sok allergiás érezhette már, hogy alkohol fogyasztása után, pláne ha az egy jó pohár vörösbor volt, akkor felerősödtek a tünetek. Ez a benne található szulfidok miatt van.

Klór

Nem ajánlott klórozott vízű medencében úszni, sőt már a közelében lenni sem. A klór egy nagyor irritáló gáz , és ha már érezzük a szagát, akkor be is kerül a szervezetünkbe.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek