5 immunrendszer romboló szokás

5 immunrendszer romboló szokás

Sokszor a legcsekélyebb dolgokkal is képesek vagyunk rombolni a szervezetünket. Ha hiba, sérülés éri az immunrendszert, akkor tudjuk, mi következik: betegség. Nézzük meg mik az immunrendszert leginkább romboló szokásaink!

1. Túl sok cukor bevitel

Lehet enni, de ne vigyük túlzásba, a cukor ugyanis gyengíti az immunrendszert, a vércukorszint pedig megemelkedik. Vigyázzunk a feldolgozott élelmiszerekkel, az édességekkel és a cukros italokkal.

2. Nincs elég pihenés

Ha fáradtak vagyunk, a nap végére jobban kimerülünk. Ugyanez hat az immunrendszerre is. Ha nem kap elég pihenést, kimerül, és a gyengülés révén sebezhetőbbek vagyunk a vírusok és baktériumok számára.

5 immunrendszer romboló szokás

3. Túl sok stressz

Az emberek többsége sok stressznek van kitéve, ami károsítja az immunrendszert, és ha nem figyelünk oda a lelki egyensúlyunkra, könnyen eshetünk immun gyengülés áldozatául.

4. Nincs napi többszöri kézmosás

A higiéniai szabályok az alappillérei az immunrendszernek. Különösen oda kell figyelni a nyilvánosabb helyek érintésére, az evés előtti kézmosásra, valamint a nap közbeni rendszeres kézmosásra

5. Nem megfelelő táplálkozás

Mindannyian folytatunk egy életvitelt, amihez egy rendszerezett étrend tartozik (többnyire). Ha nem táplálkozunk rendszeresen, felborul az anyagcserénk, az immunrendszer pedig bekavarodik. A rendszeresség mellett azonban figyeljünk arra is, hogy mit eszünk.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek