Vaníliás pohárkrém gyümölcsöntettel - Egészségséf
Itt a hőség, ha valami édességre vágyunk, ne kezdjünk sütögetésbe, hanem készítsünk egy hűs pohárkrémet.
Hozzávalók kb. 4 adagra:
- 2 dl natúr joghurt
- 2 dl mascarpone
- 1 db citrom
- 1 db narancs
- porcukor
- vaníliás cukor
- likőr (triple sec vagy limoncello vagy cointreau esetleg amaretto)
- fehérbor
- gyümölcs (eper, málna, ribizli akár vegyesen is)
Elkészítés:
Keverjük csomómentesre a joghurt és a mascarpone egyvelegét, aztán adjuk hozzá a citrom és a narancs reszelt héját, illetve a levükből is annyit, hogy jó citrusos íze legyen a krémnek. Keverjük hozzá a vaníliás cukrot is (annyit tegyünk bele, ami a szánk ízének megfelel, lehet porcukrot is adni hozzá, ha édesebben szeretjük). A likőrt és a fehérbort se felejtsük ki. Ha kész, helyezzük hűtőbe.
Készítsünk a gyümölcsökből öntetet. Tegyük a fagyasztott vagy friss gyümölcsöt egy lábasba, és hevítsük egy kis cukorral, amíg öntet állaga nem lesz. Ha túl sűrű, önthetünk hozzá egy kis vörösbort. Hűtsük le ezt is.
Hűtsünk le a hűtőben pár kelyhet vagy poharat, és abba helyezzünk először egy kis gyümölcsszirupot, utána a citrusos krémet majdnem a pohár tetejéig, majd rá még rakhatunk egy kis gyümölcsszirupot. Díszítsük gyümölcsökkel, mentalevéllel.
Kapcsolódó írások


Kérdezzen szakértőnktől


Kapcsolódó gyógynövények


Kapcsolódó betegségek

