Részeges görögdinnye - Egészségséfünk receptje
A görögdinnye a nyár egyik legüdítőbb gyümölcse. Amikor már kezdjük unni, vagy esetleg ha frissítő nasit szeretnénk varázsolni egy meccsnézéshez, akkor próbáljuk ki ezt a "részeges" változatot.
- 1 kisebb görögdinnye fele
- 1 dl rum (ha gyerek is eszik belőle: 1 fiola rumaroma és 1 dl víz)
- 2 dl citromlé
- porcukor vagy édesítőszer
A dinnyéből kiszedjük a magokat, majd karalábévájóval vagy egyéb, erre alkalmas szerszámmal annyi kis gömböt vájunk ki belőle, amennyi csak lehetséges.
A dinnyegömböket egy mély tálba tesszük. A rumot (vagy a vízzel összekevert aromát) összeöntjük a citromlével, és a dinnye édességétől függően kevés porcukrot vagy édesítőszert oldunk fel a lében. Ezután a dinnyegömbökre apránként rálocsoljuk, és többször, de óvatosan - hogy a gyümölcsöt ne nagyon törjük - felkeverjük, átforgatjuk.
Az edényt légmentesen befedjük, nehogy más élelmiszerek, ételek illatát a dinnye átvegye -, és a hűtőszekrényben legalább egy napig érleljük. Néhányszor átkeverjük, hogy minden gömböcske jól beszívhassa az ízes levet. Közvetlenül tálalás előtt leszűrjük, kiadagoljuk, és a levet rálocsoljuk.
Kapcsolódó írások


Kérdezzen szakértőnktől


Kapcsolódó gyógynövények


Kapcsolódó betegségek

