Nyár

Nyár

Sport

Három barátnő: a nyár végi csobbanás története

Borika folytatja a barátnőivel való találkozások mesélését. Bár az időjárás a nyári hónapokban a szeszélyes áprilist idézi, a nők élete ...

Sport

Grillezz – ne égess!

A szabadban készült ételeknek van egy rendkívül sajátos bája. Talán a nyár miatt, talán azért, mert mindig kellemes összejövetelek kapcsolódnak ...

 • 2017.07.03 Gyermekekre és az extrém sportokra is biztosítás

  Ha nyáron gyermekekkel együtt indulnak külföldi útra a családok, az utazók, érdemes a gyermekekre külön balesetbiztosítást kötni - javasolja az Union Biztosító, amely arra is felhívja a figyelmet, hogy bár az utasbiztosítások többsége kiterjed olyan sportokra, mint a búvárkodás, a vizisí, vagy a vadvizi evezés, fedezetet többnyire csak amatőr szintű sportolás esetén nyújtanak ezek a biztosítások.

 • 2017.07.03 Boldogság kvíz

  Egy kis agytorna!

 • 2017.06.28 A kullancs új gyógyszerek "aranybányája" lehet

  A kullancs nyála új gyógyszerek “aranybányája” egy új brit tanulmány szerint – számolt be róla a BBC hírportálja. A kullancs nyálában található fehérjéket veszélyes szívbetegség gyógyítására lehet felhasználni – állapították meg oxfordi kutatók a Scientific Reports aktuális számában megjelent tanulmányukban.

 • 2017.06.28 Fejlesztő tábor a Balatonon

  Sokféle ritka betegséggel, fogyatékossággal élő vehet részt a Magyar Williams Szindróma Társaság olimpiai tematikájú családi fejlesztő táborában. Az élményterápiás nyári tábor a sérült gyermekek és fiatalok számára szervez játékos fejlesztő foglalkozásokat Balatonbogláron, 2016. július 2 és 9 között.

 • 2017.06.20 Kullancshelyzet: veszélyben a szülők

  Egyre több szülő dönt úgy, hogy a kullancs által terjesztett vírusos agyvelő- és agyhártyagyulladás (kullancsencephalitis) ellen a magas hatékonyságú védekezést választja gyermekének: a védőoltást. A családorvosok tapasztalatai szerint azonban sok felnőtt halogatja, hogy magának is kérje a vakcina beadását – pedig a gyermekekhez képest a felnőttek körében lényegesen gyakoribb a kullancsencephalitis előfordulása és a fertőzés eredménye akár súlyos, életre szóló fizikai és szellemi károsodás is lehet. Szakemberek felhívják a figyelmet, hogy több népszerű nyaralóhelyen, például Ausztria, Szlovénia , illetve Horvátország egyes nem tengerparti régióiban is sok a fertőzött vérszívó.

 • 2017.06.08 Zenei utazás

  Vincze Lilla meghatározó szereplője a hazai zenei életnek, egyedi hangja, stílusa műfajt teremtett. A Napoleon Boulevard együttest az egyik legsikeresebb hazai zenekarként tartják számon, emellett több szólólemeze is megjelent. Energiái kifogyhatatlanok, az éneklés mellett újabb és újabb kihívásokkal néz szembe.

 • 2017.06.06 Napfény nélkül nincs élet

  A napfény elengedhetetlen feltétele életünknek, mégis tudatosan kell védekeznünk ellene. Káros hatásai nem csak napégést, kiütéseket, bőrgyulladást okozhatnak, de komoly bőrbetegségeket is. Dr. Nagy Zsuzsa, bőrgyógyász ezeket foglalta össze.

 • 2016.08.04 Utazási tanácsok

  Eljött az a két hét, amire egész évben várt: hamarosan kezdődik a nyaralás. Még el sem indultak otthonról, de ön máris feszült, a gyerekek unatkoznak, a párja pedig összeszedett egy kiadós gyomorrontást. Megpróbálunk segíteni, nehogy az álompihenésből rémálom legyen.

 • 2016.07.13 Jelentkezzen ingyenes, modern allergiavizsgálatra!

  Hazánkban – a Svábhegyi Gyermekgyógyintézetben - is elérhető az az új, több európai országban már működő, az allergia gyógyítását segítő diagnosztikus módszer, amely az allergia okának az eddigieknél lényegesen pontosabb meghatározására képes.

 • 2016.07.06 A fesztiválokon terjednek a nemi betegségek?

  A szexuális úton terjedő fertőzésekkel (STD) kapcsolatos ismeretek minél szélesebb körben való terjesztése kiemelten fontos lenne, hiszen az Országos Epidemiológiai Központ legfrissebb adatai szerint hazánkban a nemi betegek száma aggasztóan növekszik.