Nyár

Nyár

Sport

Három barátnő: a nyár végi csobbanás története

Borika folytatja a barátnőivel való találkozások mesélését. Bár az időjárás a nyári hónapokban a szeszélyes áprilist idézi, a nők élete ...

Sport

Grillezz – ne égess!

A szabadban készült ételeknek van egy rendkívül sajátos bája. Talán a nyár miatt, talán azért, mert mindig kellemes összejövetelek kapcsolódnak ...

 • 2017.08.03 Vegetáriánus Fesztivál Budapesten

  Relaxációs foglalkozásokat, ételkóstolókat, öko- és bio-termékbemutatókat, zenei és táncprogramokat, valamint filmvetítéseket is láthat a közönség a budapesti Vegetáriánus Fesztiválon augusztus 26-án és 27-én.

 • 2017.08.02 Újra megnyílt Pécs patikamúzeuma

  Az Apáca utcában található kiállítóhely egykor a város első, Seitz Nepomuk János által 1697-ben alapított apotékájának, a Szerecsen Patikának az otthona volt, amely a gyógyszertári funkció mellett 1990-ben rekonstrukcióval vált alkalmassá gyógyszerészet- és orvoslástörténeti kiállítás berendezésére. A patika 2009-ben bezárt, később egy helyi termékeket kínáló üzlet nyílt, de hosszabb távon nem tudott működni, így a kiállítás sem volt látogatható.

 • 2017.08.02 Túlfogyasztás Világnapja

  Idén augusztus 2-án jött el a Túlfogyasztás Napja? A tegnapi nappal bezáróan elfogyasztottuk a Föld erre az évre rendelkezésre álló megújuló erőforrásait, melyeknek december 31-ig elegendőnek kellett volna lennie! Azaz mától már a Föld tartalékait éljük fel!

 • 2017.08.01 FINA elismerés az orvoscsapatnak

  Kijutott az elismerés a vasárnap záruló magyarországi vizes világbajnokságon az orvosi hátteret biztosító, Merkely Béla professzor vezette csapatnak: a nemzetközi szövetség (FINA) orvosi bizottsága dicsérte meg külön a tevékenységét a csaknem félezer ember alkotta orvos-egészségügyi csoportnak.

 • 2017.07.30 Receptre kellene kutyát felírni

  Egy új brit tanulmány szerint az idősebb embereknek receptre kellene felírni kutyát, hogy gyakrabban kimozduljanak otthonról, a kutyasétáltatás ugyanis az egyik leghatékonyabb módja a fizikai aktivitás megőrzésének.

 • 2017.07.21 Flörthoroszkóp

  Napfény, bulik, szórakozás, utazás... és flörtök. De lássuk csak, hogy melyik jegy, mennyire szeret flörtölni!

 • 2017.07.18 Óvja problémás bőrét!

  Ma már tudjuk, hogy a káros napsugárzás elleni bőrvédelem az egyik legfontosabb feladatunk, különösen a tavaszi-nyári időszakban, így előzhetjük meg a később kialakuló betegségeket, például a bőrrákot. Cikkünk második részében arra keressük a választ, mivel készíthetjük fel bőrünket a napfényes időszakra, akár problémamentes, akár bőrhiba esetén.

 • 2017.07.14 Napi 4961 lépés

  Naponta átlagosan 4961 lépést tesznek meg az emberek világszerte - derült ki az amerikai Stanford Egyetem elemzéséből, amely szerint a magyarországi átlag 5300-5500 lépés között van.

 • 2017.07.04 Gondtalan vakáció

  Nyaralások, hétvégi kirándulások alkalmával kerülhetünk olyan helyzetbe, amikor gyógyszerre van szükségünk. Legyen szó kisebb balesetről vagy szokatlan fűszerezésű ételről, ami gondot okoz gyomrunknak, ezért különféle készítményekkel tehetünk ellene. Hogy ne érjen felkészületlenül a kellemetlenség, a bőröndben szorítsunk helyet a gyógyszeres csomagnak is. Természetesen nem kell az egész otthoni fiókot magunkkal vinni, ezért összeírtuk a legszükségesebbeket.

 • 2017.07.04 Nemcsak szerelemmel fertőz

  Július a hepatitis hónapja. Keveset beszélünk róla, pedig rendkívül fertőző betegség, és milliókat érint. Tévhit, hogy csak távoli országok lakossága veszélyeztetett, az igazság az, hogy a vírus akár egy horvátországi nyaralás során is elkapható.