Nyár

Nyár

Sport

Három barátnő: a nyár végi csobbanás története

Borika folytatja a barátnőivel való találkozások mesélését. Bár az időjárás a nyári hónapokban a szeszélyes áprilist idézi, a nők élete ...

Sport

Grillezz – ne égess!

A szabadban készült ételeknek van egy rendkívül sajátos bája. Talán a nyár miatt, talán azért, mert mindig kellemes összejövetelek kapcsolódnak ...

 • 2017.09.06 Apró delfinfajt fedeztek fel a kutatók

  Egy csaknem 30 millió évvel ezelőtt élt apró termetű, bajszos és fogatlan delfinfaj egy példányának megkövesedett koponyáját fedezték fel a kutatók.

 • 2017.09.04 Lazac helyett fekete bodzát eszik a medve

  Lazac helyett inkább fekete bodzát esznek a halak ívási időszakában a Kodiak-medvék Alaszkában - figyelték meg amerikai kutatók, akik szerint a jelenség hátterében a klímaváltozás áll.

 • 2017.08.30 Budapest hosszú távú környezeti programja

  A Budapest 2017 és 2021 közötti időszakra szóló környezeti programban szerepel az árvízvédelmi rendszer fejlesztése, a mértékadó árvízszint megemelkedéséből adódó feladatok elvégzése, a területek kármentesítése, valamint a budapestiek fűtési gyakorlatának reformja, a távfűtési rendszer bővítése, kapcsolva hőszigetelési programokhoz.

 • 2017.08.30 A Nap változó fényének titka

  A Nap nem ugyanolyan fényes minden pillanatban, olykor elhomályosul vagy növekszik a fénye. Az ingadozásért a látható felszíne, a fotoszféra mágneses mezői és gigantikus plazmaáramlások felelnek.

 • 2017.08.30 Hétvégi programajánló

  Rakparti filmvetítés, margitszigeti futószínház, városismereti séták, urbanisztikai előadások, koncertek és gyerekprogramok is lesznek az idei Dunapest fesztiválon, amelyet a hétvégén rendeznek meg a Duna és a folyópart népszerűsítésének jegyében.

 • 2017.08.20 Óvjuk füleinket!

  A fülgyulladás nemcsak a hideg időszak betegsége, nyáron is okozhat kellemetlen perceket. Jelentkezhet az allergia szövődményeként, de a medencék, tavak, tengerek vize is okozhat problémákat.

 • 2017.08.18 Csodás klímaterápia

  Napütés, sós víz és szél: ezek a faktorok teszik a tengerparti klímát olyan egyedülállóvá. Nemcsak a közérzetünkre, de a bőrünkre, körmeinkre, légutainkra, mozgásszervi problémáinkra is nagyszerű hatást gyakorolnak. Utánajártunk, mi is ennek az oka.

 • 2017.08.18 Programajánló - augusztus 20: Ízek utcája

  Százötven kiállító termékeit, az idei Szent István-napi kenyeret, valamint az ország tortáit is megkóstolhatják az érdeklődők a Magyar Ízek Utcájában, amely augusztus 19-én és 20-án a Várkert Bazártól a Szilágyi Dezső térig várja a látogatókat Budapesten.

 • 2017.08.04 Egészséges fesztivált!

  A nyár nem csak a nyaralás, de a fesztiválok időszaka is, főleg a fiataloknak. Összegyűjtöttük a legfontosabbakat, amit minden bulizónak (és szüleinek) érdemes tudnia. Így biztosan nem a rosszullétekről szól majd az a néhány nap, hanem a felhőtlen kikapcsolódásról.

 • 2017.08.04 Betegséget okozó DNS-t iktattak ki humán embrióból

  Először metszettek ki sikerrel humán embrióból hibás DNS-darabot, amely egy öröklődő, súlyos szívbetegségért felelős - írta a BBC hírportálja a Nature tudományos folyóiratban szerdán megjelent tanulmány alapján.