Nyár

Nyár

Sport

Mi csípett meg, hogy ennyire fáj?

Általában csak szenvedünk, ki csendben, ki hangosabban. A magyarországi rovarcsípések az esetek túlnyomó részében csupán kellemetlenséget okoznak ...

Sport

Nem kell mindig vizet inni!

Ha már a fülünkön folyik ki a víz, amit kortyolgatnunk kellene, akkor hálásak vagyunk minden olyan ötletért, ami növeli a napi folyadékbevitelt ...

 • 2014.07.28 Sóska, a C-vitaminbomba

  A sóska jellegzetes savanyú ízét a benne található oxálsavnak köszönheti. Sok ásványi sót, meszet, foszfort és vasat tartalmaz.

 • 2014.07.27 Sáfrány: megelőzi a szívinfarktust

  Régi fűszernövény, már az egyiptomiak is használták, levesek, mártások színezésére, ízesítésére. A monda szerint, amikor Zeusz Hérával tartotta menyegzőjét, sáfrány nőtt az ágyuk körül és még a főisten is megittasult az illattól.

 • 2014.07.26 Tyúkhúr, a gyógyító gaz

  Sokan csak gyomnövénynek tartják, és minél előbb igyekeznek kigyomlálni a kertből. Pedig ha tudnának, hogy egy csodás gyógynövény dobnak a szemétdombra...

 • 2014.07.25 Görögszéna, a koleszterinszint-csökkentő

  A görögszéna az ókori Egyiptomban a füstöléshez és balzsamozáshoz használt fűszerek egyike volt. Magyarországon is termesztik. Vajon miért?

 • 2014.07.24 Égési sérüléseket okoz a zellerlevél

  Égési sérülésekkel került ötven ember kórházba, az alkalmi munkások zellert gyomláltak egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei kertészetben - írta szerda este a Délmagyarország című napilap online oldala.

 • 2014.07.23 A paprikától múlik a fájdalom

  Tudták, hogy a paprika a burgonyafélék családjába tartozik? És hogy csípős fajtáit gyógyszerészeti célokra is használják?

 • 2014.07.22 Iglice, szívem, iglice - A gyulladásgátló

  Mindenki ismeri a dalocskát: "Iglice, szívem, iglice, aranyos lábú iglice, ahová te hajlasz, én is oda hajlok, iglice!" De mi is az az iglice?

 • 2014.07.22 Kánikulára ítéletidő! Ilyen időjárás várható

  Keddre a várható felhőszakadás miatt adtak ki figyelmeztetéseket az egész országra, több megyében heves zivatarok is lehetnek.

 • 2014.07.21 A menstruációs vérzés csökkentője

  A csabafű virágzó hajtását július-augusztusban gyűjtik, hogy majd egészs évben gyógyíthassa a betegeket.

 • 2014.07.21 Milyen gyógyszereket vigyünk magunkkal, ha utazunk?

  Ha kitör a vakáció, szinte azonnal beindul a jövés-menés országhatáron innen és túl. Legyen az kirándulás a hegyek között, tengerparti nyaralás vagy egy családi sátorozás a természetben, minden esetre jó, ha van nálunk egy kis elsősegély-csomag, benne a legszükségesebb gyógyszerekkel, eszközökkel.