Nyár

Nyár

Sport

Mi csípett meg, hogy ennyire fáj?

Általában csak szenvedünk, ki csendben, ki hangosabban. A magyarországi rovarcsípések az esetek túlnyomó részében csupán kellemetlenséget okoznak ...

Sport

Nem kell mindig vizet inni!

Ha már a fülünkön folyik ki a víz, amit kortyolgatnunk kellene, akkor hálásak vagyunk minden olyan ötletért, ami növeli a napi folyadékbevitelt ...

 • 2014.08.18 Leégünk vagy barnulunk? Így napozik a magyar!

  Már érzékelhető az elmúlt évek felvilágosító kampányainak pozitív hatása: a magyar strandolók többsége tart a túlzott napozás okozta bőrráktól, és háromnegyedük tudatosan figyel arra, hogy elkerülje a leégést – derül ki a CIG Pannónia strandolók körében végzett felméréséből.1 Ugyanakkor a válaszadók mindössze harmada járt az elmúlt egy évben anyajegyszűrésen. De ha már bekövetkezik a legrosszabb, a rosszindulatú bőrdaganatok eredményes kezelésében legfontosabbnak azt tartják a magyarok, hogy a lehető legjobb orvoshoz kerüljenek.

 • 2014.08.18 Csigolyatörés volt a legsúlyosabb eset a Szigeten

  Csaknem ezerhétszázan kaptak egészségügyi ellátást az idei Sziget fesztiválon, az esetek között volt csigolyatörés, szívinfarktus és tüdőembólia is. Ugyanakkor csökkent az ellátandók száma, és kevesebb bűncselekményt követtek el - mondták a rendezvény illetékesei vasárnap az MTI-nek.

 • 2014.08.17 Vigyázat! Veszélyzónák a strandon

  „Jaj, úgy élvezem én a strandot!” Amikor fürdőhelyet választunk, vajon csak a pancsolás élményét keressük? Vagy arra is odafigyelünk, hogy a strand a legfontosabb higiéniai szabályoknak is megfeleljen? Van-e megfelelő pihenőterület, tiszta, rendezett-e a partszakasz? Gondoskodtak-e öltözőhelyiségekről, illemhelyekről, és azok tiszták-e? Hogy mindez miért fontos, arról dr. Torma Katalin bőrgyógyászt kérdeztük.

 • 2014.08.15 Gombaszedés felelősen - Ne ártsunk az erdőknek!

  A gombaszedés szabályainak áthágása nem csak az emberre veszélyes, felboríthatja az erdők ökoszisztémáját is - hívja fel a figyelmet közleményében a Pilisi Parkerdő Zrt.

 • 2014.08.15 Joghurtos málnakehely - Egészségséfünk receptje

  Szeretem, amikor kezdenek beérni a finom hazai gyümölcsök. A málna az egyik legfinomabb csemege, és ha nincs is szezonja, biztos, hogy fagyasztott formában is hozzájuthatunk.

 • 2014.08.11 A napfény jó és rossz hatásai - Így érdemes napozni!

  A bőrünk minden túlzott napozás okozta leégés emlékét megőrzi, ezek hatása az életünk folyamán összeadódik. A szervezet ugyan rendelkezik egy javító mechanizmussal a károsodás kivédésére, de ennek kapacitása életünk során korlátozott. Ha már fiatalabb korban „elpazaroljuk a készletünket”, akkor a későbbiekben védtelenné válunk. Ezért nem mindegy, mikor, mennyit és hogyan napozunk.

 • 2014.08.09 Épp most veszti el a lányom a szüzességét...? Mit tegyek?

  Vakáció, fesztiválok, flörtök, szerelmek. Elképzelhető, hogy tinilányunk éppen ezen a nyáron készül elveszíteni a szüzességét… Vajon felkészült rá? Tehetünk érte valamit? Dr. Szőczei Beáta gyermeknőgyógyászt kérdeztük.

 • 2014.08.07 Mennyibe kerül egy allergiás? Tippek a helyes kezeléshez

  Az Európai Unióban 120-130 millió ember szenved az allergiás nátha tüneteitől, egy beteg kezelése pedig évente 500-800 euróba kerül. Ezért nem mindegy, mennyire hatékony eszközökkel küzdünk az allergia ellen. Szakértőnk dr. Nékám Kristóf, a Budai Irgalmasrendi Kórház allergológus professzora.

 • 2014.08.06 Nem isznak eleget az idősek - Így segítsünk!

  A folyadékbevitel mennyisége befolyásolja az idősek egészségi állapotát. Rengeteg 50 év feletti ember nem iszik eleget, és ebben a környezetüknek kell segítségükre lennie.

 • 2014.08.04 Darázs vagy méh - Meg tudod őket különböztetni?

  Nyári piknikeken, kirándulás közben vagy fagyizáskor gyakran megkörnyékeznek bennünket a hívatlan, sárga-fekete ízeltlábúak. A darazsaknak és a méheknek sok a közös vonásuk, de számos dologban különböznek. Összegyűjtöttük a legfontosabb jellemzőiket, amelyeket hasznos tudnunk.