Nyár

Nyár

Sport

Mi csípett meg, hogy ennyire fáj?

Általában csak szenvedünk, ki csendben, ki hangosabban. A magyarországi rovarcsípések az esetek túlnyomó részében csupán kellemetlenséget okoznak ...

Sport

Nem kell mindig vizet inni!

Ha már a fülünkön folyik ki a víz, amit kortyolgatnunk kellene, akkor hálásak vagyunk minden olyan ötletért, ami növeli a napi folyadékbevitelt ...

 • 2015.06.10 Hurrá (mindjárt) nyaralunk!

  Mivel már beindult a nyaralási szezon és sokmillióan terveznek Európába vagy más földrészre utazni, néhány hasznos tanáccsal szeretnénk szolgálni arra az esetre, ha utazás során problémák merülnének fel.

 • 2015.06.08 Tények és tévhitek a kullancsokról

  Mind a mai napig, számos tévhit kering a köztudatban a kullancsokkal és annak eltávolításával kapcsolatban. Az alábbiakban ezeket a félreértéseket oszlatjuk el.

 • 2015.06.05 Eperdzsem gyömbérrel - Egészségséfünk receptje

  Lassan vége az eperszezonnak, most jön a befőzés ideje. Már megosztottunk egy bodzás változatot, most jöjjön egy gyömbéres. Ezt is azoknak ajánlom, akik szeretik a kicsit különlegesebb ízeket.

 • 2015.06.05 4 szabadvízi fürdőhelyen nem ajánlatos fürdeni

  Mindössze négy hazai természetes vízi fürdőhely került a „kifogásolt” kategóriába az Országos Közegészségügyi Központ napokban közzétett összesítése szerint. A lista – mint minden évben – az Európai Unió értékelési rendszere szerint, négy év bakteriológiai vizsgálati eredményei alapján készül el. A kockázatalapú statisztikai értékelése során nem csak egy-egy minta megfelelőségét vizsgálják, hanem a vízminőség változásait, és az esetlegesen fennálló egyéb egészségkockázatokat is követik. Ezen besorolás szerint kiváló, jó, tűrhető és kifogásolt minősítést kaphat egy szabadvízi fürdőhely.

 • 2015.06.04 Nyári bőrtréning 5 pontban

  Egyre közeleg a nyaralási időpontja, elérkezett az utolsó időpont arra, hogy a szervezetünket, bőrünket és hajunkat felkészítsük a strandszezonra.

 • 2015.05.31 Számoljon le a körömgombával!

  A köröm gombás fertőzése túlzottan ismert betegségnek számít, a lábujj körmei elszíneződnek, lemezesen töredeznek, megvastagszanak és deformálódnak. Sajnos a probléma nem oldódik meg önmagától, ahogy nő a köröm, úgy fertőződik meg újra és újra, kezelni szükséges.

 • 2015.05.31 5 tévhit a napozásról

  Csak a barna bőr lehet szép? Nagy a bizonytalanság a napozási szokások körében. Miért ártalmas és hogyan védhetjük meg a bőrünket?

 • 2015.05.30 Előzze meg D-vitaminnal a melanomát!

  A D-vitamin szedése csökkentheti a melanoma kialakulásának kockázatát azoknál a nőknél, akiknél korábban már más típusú bőrrákot diagnosztizáltak – közölték amerikai kutatók.

 • 2014.08.28 Ettől kaphatsz húsallergiát

  Az Egyesült Államokban egyre terjed a Lone Star névre keresztelt kullancsfaj, melynek csípése után jobb kerülni a vörös húsok fogyasztását. Az élősködő által okozott allergiás esetek, már több európai országban is megjelentek.

 • 2014.08.18 Nem mindegy, mit eszünk strandolás előtt és után!

  Ma már egyre tudatosabban figyelünk nyáron a bőrünkre, hiszen jól tudjuk, a naptej elengedhetetlen kísérője a napozásnak és a déli órákban sem fekszünk ki a tűző napra. Azt azonban nem mindenki tudja, hogy ennél többet is tehetünk az egészséges, napbarnított bőrért és a napégés megelőzéséért. A kulcsszó a helyes étkezés, hiszen nem mindegy, mit fogyasztunk napozás előtt. Egyes ételek és italok ugyanis fokozzák a napsugarak veszélyes és káros hatásait, míg mások éppen csökkentik azt.