Nyár

Nyár

Sport

Zöld kávé, ami máshogy pörget

A reformtáplálkozás, és a trendi biotermékek szerelmeseinek igazi különlegesség a zöld kávé, amely élvezeti értéke mellett igazán sok jótékony ...

Sport

Mi csípett meg, hogy ennyire fáj?

Általában csak szenvedünk, ki csendben, ki hangosabban. A magyarországi rovarcsípések az esetek túlnyomó részében csupán kellemetlenséget okoznak ...

 • 2015.06.26 Dinnyés, körtés koktél - Egészségséf

  Koktélok gyakorlatilag egy turmix, jég és bármilyen gyümölcs segítségével készíthetők. Nem is fontos bele alkoholt tenni, egy jégalapra ráöntve mindig frissítőül szolgálhatnak.

 • 2015.06.25 A kártékony gyümölcs - Fruktózérzékenység

  Az egészséges táplálkozás egyik legfinomabb és egyben a legfontosabb eleme a friss gyümölcs, amelyet szinte bűntudat nélkül fogyaszthatunk nagy mennyiségben, hiszen nem hizlal - legalábbis túlságosan nem. Az édességéért felelős fruktóz azonban kellemetlenségeket, súlyos esetben betegségeket is okozhat, melyekről dr. Balaicza Erika belgyógyászt kérdeztük.

 • 2015.06.24 10 tipp az egészséges vakációért

  Végre közeledik a végtelen napozás, a vízparti lazulás és a végeláthatatlan koktélozások időszaka, nyakunkon a vakációszezon! A jól megérdemelt pihenés alatt azonban hajlamosak vagyunk engedni az egészségtelen élvezetek csábításának, így nemcsak szervezetünket terheljük meg hirtelen, hanem egy-két keresetlen kilóval is gazdagodhatunk. Néhány apró trükkel azonban megelőzhetjük, hogy az egész éves fegyelmezett munkánkat pár nap alatt agyoncsapjuk. Nem kell mást tenni, mint megfogadni Dr. Tatár Ákos főorvos tanácsait.

 • 2015.06.21 Várandós nyaralás: tippek a zavartalan pihenéshez

  Babáddal a pocakodban is fürdőzhetsz a napfényben, és hazánk, vagy külföldi országok édes illetve sós vizeiben, ha betartasz néhány alapvető szabályt.

 • 2015.06.20 Mennyi naptej elég? Eláruljuk!

  A fényvédelemről minden nyáron sokat beszélünk, de talán nem eleget. Tudja Ön, pontosan milyen faktorszámot kell használnia? És hogy mennyit kell felkennie? Milyen időközönként?

 • 2015.06.19 Málnahab - Egészségséfünk receptje

  Gyermekkoromban a telkünkön volt málna, így adta magát, hogy málnás édességeket készítsünk. Ettük önmagában, készítettünk szörpöt, fagyit, de a nagy kedvenc a málnahab volt. Szerintem ma is megállja a helyét egy vendégség során.

 • 2015.06.17 Életmentő jótanácsok a nyári szezonra

  Végre beindult a strandszezon, szikrázik a nap és felmelegedtek az álló és folyóvizek is az ország területén. Most már bátran álmodozhatunk arról, hol is töltsük a nyári szabadságot és mit vigyünk magunkkal. A nagy felszabadultságban azonban nem szabad megfeledkezni azokról a veszélyforrásokról, amiket ez a nagy meleg rejthet és fontos, hogy rászánjunk öt percet az életünkből arra, hogy végiggondoljuk, tudjuk-e mire kell vigyáznunk, és ha gond van, merjünk cselekedni.

 • 2015.06.15 A túlzásba vitt napozás következményei

  A legtöbben pontosan tudjuk, hogy miért és mennyire fontos a megfelelő fényvédelem. Sokan azonban még mindig nem elégszer, vagy nem megfelelően használják a naptejeket, vagy a déli órákban is strandolnak, sportolnak a szabadban. Mindez azért különösen veszélyes, mert a gyakori napégés számos bőrelváltozás alapja lehet.

 • 2015.06.13 Megérkezett az okosbikini! Mit tudhat?

  Az UV-érzékelővel ellátott bikini figyelmeztetést küld okostelefonunkra, hogy tudjuk, ideje újra bekenni magunkat fényvédővel.

 • 2015.06.13 Allergiás tüneteid vannak? Ezt a 8 dolgot kerüld!

  Az allergia önmagában is borzasztó tud lenni, ám ha nem vagyunk tisztában azzal, hogy miket érdemes a szénanátha szezonban elkerülni, akkor könnyen öntudatlanul is súlyosbíthatjuk a kellemetlen tüneteket.