Nyár

Nyár

Sport

Három barátnő: a nyár végi csobbanás története

Borika folytatja a barátnőivel való találkozások mesélését. Bár az időjárás a nyári hónapokban a szeszélyes áprilist idézi, a nők élete ...

Sport

Grillezz – ne égess!

A szabadban készült ételeknek van egy rendkívül sajátos bája. Talán a nyár miatt, talán azért, mert mindig kellemes összejövetelek kapcsolódnak ...

 • 2015.07.04 Meddig egészséges a napozás?

  Divatos és egészséges? Vagy éppen ellenkezőleg: egészségtelen és kiment a divatból? Az utóbbi időben mintha fellángolt volna a vita a napozás körül, s nem véletlenül. A napozás jótékony hatásai mellett igenis tudnunk kell a káros mellékhatásokról, amely a túlzott napozás velejárója. Nem kell félnünk ugyan a várva várt napsütéstől, de azért óvatosan hódoljunk a napozás örömeinek!

 • 2015.07.04 Ma 15 perc alatt is leéghet! Mi várható még?

  Életbe lépett az országos tiszti főorvos által a tartós kánikula miatt szombattól szerda éjfélig elrendelt hőségriadó. Az Országos Meteorológiai Szolgálat pedig egyelőre szombatra, három dunántúli megyére adott ki másodfokú figyelmeztetést.

 • 2015.07.03 Mentás almakoktél - Egészségséf

  Eljött a nyár és ezzel együtt a koktélok ideje is. Nagyon finom koktélokat lehet keverni házilag is, csak egy kis fantázia, és jó alapanyagok kellenek hozzá.

 • 2015.07.03 Hőségriasztás szombat éjféltől! Hány fok várható?

  A legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást rendeli el az országos tiszti főorvos szombat éjféltől szerda éjfélig - tájékoztatta az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) csütörtökön az MTI-t.

 • 2015.07.02 Mi okozhat allergiát a strandon?

  A nyaralás alatt és után megjelenő különböző kiütések, foltok komolyabb problémát is jelezhetnek. Allergiát okozhatnak a napsugarak, de a napvédő krém is. A hétköznapi nyelven napallergiának nevezett megbetegedés alapvetően kétféle betegségcsoportot jelent: a fényérzékenység és a fotoallergiát.

 • 2015.06.27 A meggy 4 csodája - Fűben, fában orvosság

  A mélybordó színű, savanykás gyümölcs számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik, egészségre gyakorolt jótékony hatását tudományos eredmények igazolják. A meggy a sportolók és karcsúsodni vágyók számára egyaránt kiváló választás: segít az izomregenerálódásban és a fogyókúrát megelőző méregtelenítésben, emellett pedig kiváló hűsítő italokat készíthetünk belőle a legforróbb nyári napokra.

 • 2015.06.26 Dinnyés, körtés koktél - Egészségséf

  Koktélok gyakorlatilag egy turmix, jég és bármilyen gyümölcs segítségével készíthetők. Nem is fontos bele alkoholt tenni, egy jégalapra ráöntve mindig frissítőül szolgálhatnak.

 • 2015.06.25 A kártékony gyümölcs - Fruktózérzékenység

  Az egészséges táplálkozás egyik legfinomabb és egyben a legfontosabb eleme a friss gyümölcs, amelyet szinte bűntudat nélkül fogyaszthatunk nagy mennyiségben, hiszen nem hizlal - legalábbis túlságosan nem. Az édességéért felelős fruktóz azonban kellemetlenségeket, súlyos esetben betegségeket is okozhat, melyekről dr. Balaicza Erika belgyógyászt kérdeztük.

 • 2015.06.24 10 tipp az egészséges vakációért

  Végre közeledik a végtelen napozás, a vízparti lazulás és a végeláthatatlan koktélozások időszaka, nyakunkon a vakációszezon! A jól megérdemelt pihenés alatt azonban hajlamosak vagyunk engedni az egészségtelen élvezetek csábításának, így nemcsak szervezetünket terheljük meg hirtelen, hanem egy-két keresetlen kilóval is gazdagodhatunk. Néhány apró trükkel azonban megelőzhetjük, hogy az egész éves fegyelmezett munkánkat pár nap alatt agyoncsapjuk. Nem kell mást tenni, mint megfogadni Dr. Tatár Ákos főorvos tanácsait.

 • 2015.06.21 Várandós nyaralás: tippek a zavartalan pihenéshez

  Babáddal a pocakodban is fürdőzhetsz a napfényben, és hazánk, vagy külföldi országok édes illetve sós vizeiben, ha betartasz néhány alapvető szabályt.