Nyár

Nyár

Sport

Zöld kávé, ami máshogy pörget

A reformtáplálkozás, és a trendi biotermékek szerelmeseinek igazi különlegesség a zöld kávé, amely élvezeti értéke mellett igazán sok jótékony ...

Sport

Mi csípett meg, hogy ennyire fáj?

Általában csak szenvedünk, ki csendben, ki hangosabban. A magyarországi rovarcsípések az esetek túlnyomó részében csupán kellemetlenséget okoznak ...

 • 2015.07.06 Hasznos tanácsok nyaraló rákbetegeknek

  A daganattal küzdő embernek a nyár ugyanúgy a feltöltődés ideje, mint bárki másnak, csakhogy kicsit óvatosabban kell napozni, többet árnyékban hűsölni és érdemes felkészülni arra, hogy a szervezet most másképpen reagál a külvilágból érkező ingerekre.

 • 2015.07.06 Hasznos tanácsok kánikula idejére

  Az ÁNTSZ összeállított egy infografikát, ami elsősorban az időseknek szól, akik a leginkább veszélyeztetettek a hőségben. Fogadják meg tanácsaikat!

 • 2015.07.06 A klímaváltozás miatt van ilyen meleg

  A kutatók szerint gyakorlatilag biztos, hogy a klímaváltozás a felelős az európai hőhullámok számának növekedéséért.

 • 2015.07.05 Nyáron romolhat a visszerek állapota

  A nyár a visszeresek rettegett évszaka, amikor nem lehet rejtegetni a lábakat, nem lehet hosszú nadrág alá dugni a csúnya, duzzadt, foltos bőrt, ami ráadásul kellemetlen panaszokat okoz a melegben.

 • 2015.07.04 Meddig egészséges a napozás?

  Divatos és egészséges? Vagy éppen ellenkezőleg: egészségtelen és kiment a divatból? Az utóbbi időben mintha fellángolt volna a vita a napozás körül, s nem véletlenül. A napozás jótékony hatásai mellett igenis tudnunk kell a káros mellékhatásokról, amely a túlzott napozás velejárója. Nem kell félnünk ugyan a várva várt napsütéstől, de azért óvatosan hódoljunk a napozás örömeinek!

 • 2015.07.04 Ma 15 perc alatt is leéghet! Mi várható még?

  Életbe lépett az országos tiszti főorvos által a tartós kánikula miatt szombattól szerda éjfélig elrendelt hőségriadó. Az Országos Meteorológiai Szolgálat pedig egyelőre szombatra, három dunántúli megyére adott ki másodfokú figyelmeztetést.

 • 2015.07.03 Mentás almakoktél - Egészségséf

  Eljött a nyár és ezzel együtt a koktélok ideje is. Nagyon finom koktélokat lehet keverni házilag is, csak egy kis fantázia, és jó alapanyagok kellenek hozzá.

 • 2015.07.03 Hőségriasztás szombat éjféltől! Hány fok várható?

  A legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást rendeli el az országos tiszti főorvos szombat éjféltől szerda éjfélig - tájékoztatta az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) csütörtökön az MTI-t.

 • 2015.07.02 Mi okozhat allergiát a strandon?

  A nyaralás alatt és után megjelenő különböző kiütések, foltok komolyabb problémát is jelezhetnek. Allergiát okozhatnak a napsugarak, de a napvédő krém is. A hétköznapi nyelven napallergiának nevezett megbetegedés alapvetően kétféle betegségcsoportot jelent: a fényérzékenység és a fotoallergiát.

 • 2015.06.27 A meggy 4 csodája - Fűben, fában orvosság

  A mélybordó színű, savanykás gyümölcs számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik, egészségre gyakorolt jótékony hatását tudományos eredmények igazolják. A meggy a sportolók és karcsúsodni vágyók számára egyaránt kiváló választás: segít az izomregenerálódásban és a fogyókúrát megelőző méregtelenítésben, emellett pedig kiváló hűsítő italokat készíthetünk belőle a legforróbb nyári napokra.