Nyár

Nyár

Sport

Három barátnő: a nyár végi csobbanás története

Borika folytatja a barátnőivel való találkozások mesélését. Bár az időjárás a nyári hónapokban a szeszélyes áprilist idézi, a nők élete ...

Sport

Grillezz – ne égess!

A szabadban készült ételeknek van egy rendkívül sajátos bája. Talán a nyár miatt, talán azért, mert mindig kellemes összejövetelek kapcsolódnak ...

 • 2015.07.13 A tea hidegen is jó! Ezeket igya nyáron!

  A víz mellett a tea az egyik legnépszerűbb ital a világon. Amellett, hogy ízletes, melengető és energiát adó, csodálatos egészségügyi hatásokkal bír. Melyik tea mit tesz a szervezetünkkel?

 • 2015.07.13 Mit ne együnk a strandon?

  Aki nyáron kimegy a strandra, kerülje az alkoholt és a zsíros ételeket, ezek ugyanis kánikulában igen megterhelőek a szervezet számára. Ha azonban narancssárga, piros és sötétzöld zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztanak, megvédhetik bőrüket a leégéstől, míg a máj, a tojás és a halak a már leégett bőr gyógyulását segíthetik – hívja fel a figyelmet Veresné dr. Bálint Márta, a Semmelweis Egyetem ETK Dietetikai és Táplálkozástudományi tanszékének docense.

 • 2015.07.11 Jajjj, megcsípett, begyulladt, fáj!

  Kétségtelen, hogy a nyári esték kellemes hangulatát tönkreteheti a szúnyog invázió, a viszkető és fájdalmas csípések. Mikor csíp a szúnyog, és mely betegségek írhatók a vérszívó számlájára? Az alábbi összeállításból kiderül!

 • 2015.07.10 Gyümölcsös puncs - Egészségséfünk receptje

  Jön a kánikula. Ilyenkor ebéd után nem is vágyunk annyira a nagyon édes desszertekre. Főleg, ha kicsit nehezebb volt az ebéd vagy a vacsora. Ilyenkor érdemes egy kis punccsal zárni az étkezést.

 • 2015.07.07 Néhol még késő este is 30 fok körüli meleg lesz

  A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint kedden a legmagasabb nappali hőmérséklet 33-38 Celsius-fok között alakul, s késő estére is csupán 26-31 fok közé hűl a levegő.

 • 2015.07.06 Hogyan okoz a baseball sapka rákot?

  Dr. Rebecca Tung, a maywoodi Loyola Egyetem Egészségügyi Központ bőrgyógyásza szerint azonban a strandpapucs és a baseball sapka viselése a bőrrák rejtett kockázatával járhat.

 • 2015.07.06 Hasznos tanácsok nyaraló rákbetegeknek

  A daganattal küzdő embernek a nyár ugyanúgy a feltöltődés ideje, mint bárki másnak, csakhogy kicsit óvatosabban kell napozni, többet árnyékban hűsölni és érdemes felkészülni arra, hogy a szervezet most másképpen reagál a külvilágból érkező ingerekre.

 • 2015.07.06 Hasznos tanácsok kánikula idejére

  Az ÁNTSZ összeállított egy infografikát, ami elsősorban az időseknek szól, akik a leginkább veszélyeztetettek a hőségben. Fogadják meg tanácsaikat!

 • 2015.07.06 A klímaváltozás miatt van ilyen meleg

  A kutatók szerint gyakorlatilag biztos, hogy a klímaváltozás a felelős az európai hőhullámok számának növekedéséért.

 • 2015.07.05 Nyáron romolhat a visszerek állapota

  A nyár a visszeresek rettegett évszaka, amikor nem lehet rejtegetni a lábakat, nem lehet hosszú nadrág alá dugni a csúnya, duzzadt, foltos bőrt, ami ráadásul kellemetlen panaszokat okoz a melegben.