Nyár

Nyár

Sport

Három barátnő: a nyár végi csobbanás története

Borika folytatja a barátnőivel való találkozások mesélését. Bár az időjárás a nyári hónapokban a szeszélyes áprilist idézi, a nők élete ...

Sport

Grillezz – ne égess!

A szabadban készült ételeknek van egy rendkívül sajátos bája. Talán a nyár miatt, talán azért, mert mindig kellemes összejövetelek kapcsolódnak ...

 • 2015.08.04 Ismét támad a hőség! Meddig kell kibírnunk?

  Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, figyelembe véve az Országos Közegészségügyi Központ ajánlását 2015. augusztus 5-én 00.00 órától augusztus 10-én 24.00 óráig másodfokú hőségriasztást ad ki.

 • 2015.07.31 Csokikrém ribizlivel - Egészségséfünk receptje

  A nyári melegben nincs mindig kedvünk sütni, ha valami édesre vágyunk. Ez a csoki krém azért nagyon jó, mert nem kellenek hozzá extra dolgok, nem kell se főzni, se sütni. Mivel hűtést igényel, nagy melegben kifejezetten hűsítő is lehet.

 • 2015.07.31 Így kerülheti el az utazási trombózist

  A nyár és a jó idő az utazás, a vakáció időszaka. Ilyenkor az emberek felkerekednek, autóba, buszra vagy repülőre ülnek, és közelebbi-távolabbi helyeket látogatnak meg. A rengeteg élmény és a kikapcsolódás mellett azonban tudni kell azt is, hogy a hosszabb utak veszélyeket is rejtenek magukban. Hogy milyet, arról prof. Blaskó György, a Trombózisközpont véralvadási specialistája beszélt.

 • 2015.07.30 20 érdekesség a görögdinnyéről

  Mi lenne velünk nyáron lédús, édes görögdinnye nélkül? A lehűtött görögdinnye tökéletes desszert a kánikulai napokban. Fagylaltként, turmixként, szorbetként szintén üdítő. De gondolkoztunk-e már azon, honnan is származik? Következzen egy csokorra való érdekesség ezzel a méltán népszerű nyári csemegével kapcsolatban!

 • 2015.07.29 Készíts otthon naptejet!

  A legtöbbünknek nem kis fejtörést okoz, mivel védjük saját és csemetéink bőrét a káros sugaraktól, úgy, hogy közben ne terheljük bőrünket.

 • 2015.07.28 Vajon többet szexelünk nyáron?

  A Durex legújabb angliai kutatása szerint az emberek boldogabbnak, energikusabbnak, és vonzóbbnak érzik magukat a nyári hónapokban. Azonban ez a felemelő érzés sajnos csak nagyon ritkán jut el a hálószobáig. Ássunk egy kicsit mélyebbre, nézzük meg mitől is érezzük magunkat jobban a bőrünkben, ha kisütnek az első napsugarak, és ez milyen hatással lehet a szexuális életünkre!

 • 2015.07.27 Allergiaellenes szerek a patikából I. rész

  Az egészségügyi lapok állandó témája az allergia. A tájékoztatás, a megelőző kezelések ellenére nő az allergis megbetegedések száma, és sokan bizonytalanok és nem tudják, mi enyhítheti a panaszaikat. Hogy a választást megkönnyítsük, dr. Tóth Mária szakgyógyszerész tanácsát kértük.

 • 2015.07.26 Hűsöljünk ízesített vízzel! Receptek

  Ha az afrikai meleg már kellőképpen meggyötört, akkor kényeztessük és frissítsük magunkat a gyümölcsös vizek kavalkádjával.

 • 2015.07.24 Mi okozza az úszófület?

  A strandolás kellemetlen velejárója lehet, különösen gyermekek és fiatalok körében fordul elő gyakran. Megelőzéséről és kezeléséről dr. Holpert Valéria fül-orr-gégészt, a Fül-orr-gége Központ orvosát kérdeztük.

 • 2015.07.23 Így pótoljuk változatosan a folyadékot!

  Nyáron a hőmérséklet emelkedésével nő a kiszáradás veszélye, így fokozott odafigyelést és folyadékbevitelt igényel, hogy szerveztünk vízháztartását egyensúlyban tartsuk. A változatosság a folyadékpótlást is megkönnyíti.