Nyár

Nyár

Sport

Három barátnő: a nyár végi csobbanás története

Borika folytatja a barátnőivel való találkozások mesélését. Bár az időjárás a nyári hónapokban a szeszélyes áprilist idézi, a nők élete ...

Sport

Grillezz – ne égess!

A szabadban készült ételeknek van egy rendkívül sajátos bája. Talán a nyár miatt, talán azért, mert mindig kellemes összejövetelek kapcsolódnak ...

 • 2015.08.14 Acapulco koktél - Egészségséf

  Az ananászos, kókuszos koktélok kedvelői ezt is szeretni fogják, pedig nem annyira közismert. Éttermekben, szórakozóhelyeken nem is nagyon találkozunk vele, de ha beszerzünk otthonra egy shakert, mi is könnyedén elkészíthetjük.

 • 2015.08.13 Már tüneteket okozhat a parlagfű virágzása

  A parlagfű átlagos pollenkoncentrációja az elmúlt héten elérte azt a szintet, ami az arra érzékenyeknek már tüneteket okozhat. Ezért az Országos Közegészségügyi Központ figyelmeztető jelzést adott ki az ország túlnyomó részére. Megkezdődött a 2015-ös parlagfű szezon.

 • 2015.08.11 Ez az eddigi leghosszabb hőségriadó

  Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban is folytatódik az országos kánikula. A napi középhőmérséklet szinte mindenütt 25 fok felett, sokfelé 27-29 fok körül alakul. Ezért az országos tisztifőorvos, figyelembe véve az Országos Közegészségügyi Központ ajánlását a korábban kiadott harmadfokú hőségriadót 2015. augusztus 16. (vasárnap) 24.00 óráig meghosszabbítja.

 • 2015.08.10 Sziget: Úgy gondoskodnak rólad, mint az anyukád

  Nagyon komoly elsősegélynyújtó hely áll a rendelkezésedre a Szigeten, amely olyan, mint egy kórház: 24 órás orvosi ellátást, gyógyszertár és lehetőség a különleges tárolást igénylő gyógyszerek elhelyezésére. Szeles Géza doktor, az egység vezetője mutatja be, hogy mi mindenre készültek fel a kollégái.

 • 2015.08.10 9 tanács a kontaktlencse nyári viseléséhez

  A kontaktlencsét viselőknek különösen óvatosnak kell lenniük a vízparton. A legfontosabb szabályokról dr. Tóth Eszter, az Oxygen Medical szemésze, kontaktológusa beszélt.

 • 2015.08.09 Miért veszélyes a kánikula a szívbetegekre?

  Az előző hónapban megtapasztalhattuk, hogy milyen az igazi, hosszan tartó kánikula. A hőség a szívbetegeket rettentően megterheli, nekik különösen fel kell készülni nyári melegre.

 • 2015.08.08 Érzékeny a barackra és a pollenre? Lehetséges!

  A pollenallergiások néhány százalékának olykor más növényekkel, ételekkel is meg kell küzdeniük, szervezetük a hasonló molekulákra hasonlóan, allergiás reakcióval válaszol.

 • 2015.08.06 Nyári vitaminkoktél - Egészségséf

  Nyáron hajlamosak vagyunk megfeledkezni a vitamin beviteléről, ami abból is adódhat, hogy sokkal több zöldség és gyümölcs van a piacon, ösztönösen nyúlunk ezekhez. Ha még tudatosabbak szeretnénk lenni, jöjjön egy vitaminkoktél.

 • 2015.08.05 Szokatlanul korán indultak útnak a gólyák! Az időjárás az oka?

  Szokatlanul korán indult meg idén a madárvonulás: a GPS-GSM jeladóval ellátott fiatal fehér gólyák (Ciconia ciconia) közül a Garam névre keresztelt madár már Bulgáriában jár, a napokban pedig más példányok is megkezdték vándorútjukat.

 • 2015.08.04 Halálos és veszélytelen csípések

  A méh vagy darázscsípés helyén kialakuló piros, fájdalmas duzzanat nagyon kellemetlen, leggyakrabban azonban veszélytelen. Fontos tudni ugyanakkor, hogy ha a rovarcsípést követő két napon belül a távolabbi bőrfelületen kiütések jelentkeznek, illetve légzési, keringési zavar és hasi panaszok lépnek fel, szakorvoshoz kell fordulni, mert ezek allergiás reakcióra utalnak. Legrosszabb esetben a csípés fél órán belül akár anafilaxiás sokkot is okozhat, ami azonnali sürgősségi ellátást igényel – hívja fel a figyelmet dr. Mezei Györgyi, a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika allergológus szakorvosa.