Nyár

Nyár

Sport

Mi csípett meg, hogy ennyire fáj?

Általában csak szenvedünk, ki csendben, ki hangosabban. A magyarországi rovarcsípések az esetek túlnyomó részében csupán kellemetlenséget okoznak ...

Sport

Nem kell mindig vizet inni!

Ha már a fülünkön folyik ki a víz, amit kortyolgatnunk kellene, akkor hálásak vagyunk minden olyan ötletért, ami növeli a napi folyadékbevitelt ...

 • 2015.08.08 Érzékeny a barackra és a pollenre? Lehetséges!

  A pollenallergiások néhány százalékának olykor más növényekkel, ételekkel is meg kell küzdeniük, szervezetük a hasonló molekulákra hasonlóan, allergiás reakcióval válaszol.

 • 2015.08.06 Nyári vitaminkoktél - Egészségséf

  Nyáron hajlamosak vagyunk megfeledkezni a vitamin beviteléről, ami abból is adódhat, hogy sokkal több zöldség és gyümölcs van a piacon, ösztönösen nyúlunk ezekhez. Ha még tudatosabbak szeretnénk lenni, jöjjön egy vitaminkoktél.

 • 2015.08.05 Szokatlanul korán indultak útnak a gólyák! Az időjárás az oka?

  Szokatlanul korán indult meg idén a madárvonulás: a GPS-GSM jeladóval ellátott fiatal fehér gólyák (Ciconia ciconia) közül a Garam névre keresztelt madár már Bulgáriában jár, a napokban pedig más példányok is megkezdték vándorútjukat.

 • 2015.08.04 Halálos és veszélytelen csípések

  A méh vagy darázscsípés helyén kialakuló piros, fájdalmas duzzanat nagyon kellemetlen, leggyakrabban azonban veszélytelen. Fontos tudni ugyanakkor, hogy ha a rovarcsípést követő két napon belül a távolabbi bőrfelületen kiütések jelentkeznek, illetve légzési, keringési zavar és hasi panaszok lépnek fel, szakorvoshoz kell fordulni, mert ezek allergiás reakcióra utalnak. Legrosszabb esetben a csípés fél órán belül akár anafilaxiás sokkot is okozhat, ami azonnali sürgősségi ellátást igényel – hívja fel a figyelmet dr. Mezei Györgyi, a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika allergológus szakorvosa.

 • 2015.08.04 Ismét támad a hőség! Meddig kell kibírnunk?

  Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, figyelembe véve az Országos Közegészségügyi Központ ajánlását 2015. augusztus 5-én 00.00 órától augusztus 10-én 24.00 óráig másodfokú hőségriasztást ad ki.

 • 2015.07.31 Csokikrém ribizlivel - Egészségséfünk receptje

  A nyári melegben nincs mindig kedvünk sütni, ha valami édesre vágyunk. Ez a csoki krém azért nagyon jó, mert nem kellenek hozzá extra dolgok, nem kell se főzni, se sütni. Mivel hűtést igényel, nagy melegben kifejezetten hűsítő is lehet.

 • 2015.07.31 Így kerülheti el az utazási trombózist

  A nyár és a jó idő az utazás, a vakáció időszaka. Ilyenkor az emberek felkerekednek, autóba, buszra vagy repülőre ülnek, és közelebbi-távolabbi helyeket látogatnak meg. A rengeteg élmény és a kikapcsolódás mellett azonban tudni kell azt is, hogy a hosszabb utak veszélyeket is rejtenek magukban. Hogy milyet, arról prof. Blaskó György, a Trombózisközpont véralvadási specialistája beszélt.

 • 2015.07.30 20 érdekesség a görögdinnyéről

  Mi lenne velünk nyáron lédús, édes görögdinnye nélkül? A lehűtött görögdinnye tökéletes desszert a kánikulai napokban. Fagylaltként, turmixként, szorbetként szintén üdítő. De gondolkoztunk-e már azon, honnan is származik? Következzen egy csokorra való érdekesség ezzel a méltán népszerű nyári csemegével kapcsolatban!

 • 2015.07.29 Készíts otthon naptejet!

  A legtöbbünknek nem kis fejtörést okoz, mivel védjük saját és csemetéink bőrét a káros sugaraktól, úgy, hogy közben ne terheljük bőrünket.

 • 2015.07.28 Vajon többet szexelünk nyáron?

  A Durex legújabb angliai kutatása szerint az emberek boldogabbnak, energikusabbnak, és vonzóbbnak érzik magukat a nyári hónapokban. Azonban ez a felemelő érzés sajnos csak nagyon ritkán jut el a hálószobáig. Ássunk egy kicsit mélyebbre, nézzük meg mitől is érezzük magunkat jobban a bőrünkben, ha kisütnek az első napsugarak, és ez milyen hatással lehet a szexuális életünkre!