Nyár

Nyár

Sport

Mi csípett meg, hogy ennyire fáj?

Általában csak szenvedünk, ki csendben, ki hangosabban. A magyarországi rovarcsípések az esetek túlnyomó részében csupán kellemetlenséget okoznak ...

Sport

Nem kell mindig vizet inni!

Ha már a fülünkön folyik ki a víz, amit kortyolgatnunk kellene, akkor hálásak vagyunk minden olyan ötletért, ami növeli a napi folyadékbevitelt ...

 • 2015.08.22 Ezek a fertőzések terjednek jobban nyáron

  A nyári hónapokban bizonyos fertőzések könnyebben terjednek, ráadásul a szünidőben, nyaralás idején sokan könnyelműbbek, kevésbé figyelnek oda a lehetséges veszélyforrásokra. Dr. Barcs István főiskolai tanár, a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar Epidemiológiai Tanszékének vezetője hívta fel a figyelmet azokra a fertőzésekre, amelyek leginkább a nyári hónapokban okozhatnak bajt.

 • 2015.08.21 Jó lenne allergia nélkül... II. rész

  Cikkünk első részében dr. Tóth Mária szakgyógyszerész segítségével sorra vettük a patikában kapható allergiaellenes szereket. Nem árt azonban tisztában lennünk azzal, hogy ezek a készítmények mit tartalmaznak, milyen hatással és mellékhatással járnak.

 • 2015.08.20 Tequila sunrise koktél - Egészségséf

  Ma ünneplünk! Nekem nyáron nagy kedvenceim a koktélok. Azt hihetnénk, hogy egy-egy koktél neve azonos összetevőket és arányokat takar. Ez azonban nincs így, volt szerencsém több helyen is megkóstolni például a mojitot is, és megállapíthattam, hogy ahány hely, annyi szokás. Így most csak tippet adnék, és mindenki alakítsa ízlése szerint.

 • 2015.08.15 Lángos és társai - Mit együnk a strandon?

  Nyáron a szervezetünk a meleg miatt kissé máshogy működik, mint a hidegebb hónapokban: több vizet használ el, többet párologtat, izzad. Ezért kívánjuk a lédúsabb ételeket, a több innivalót. Barcza Zsuzsa dietetikussal arra kerestük a választ, ilyenkor miért mégis a lángost és a hamburgert kedveljük.

 • 2015.08.14 Acapulco koktél - Egészségséf

  Az ananászos, kókuszos koktélok kedvelői ezt is szeretni fogják, pedig nem annyira közismert. Éttermekben, szórakozóhelyeken nem is nagyon találkozunk vele, de ha beszerzünk otthonra egy shakert, mi is könnyedén elkészíthetjük.

 • 2015.08.13 Már tüneteket okozhat a parlagfű virágzása

  A parlagfű átlagos pollenkoncentrációja az elmúlt héten elérte azt a szintet, ami az arra érzékenyeknek már tüneteket okozhat. Ezért az Országos Közegészségügyi Központ figyelmeztető jelzést adott ki az ország túlnyomó részére. Megkezdődött a 2015-ös parlagfű szezon.

 • 2015.08.11 Ez az eddigi leghosszabb hőségriadó

  Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban is folytatódik az országos kánikula. A napi középhőmérséklet szinte mindenütt 25 fok felett, sokfelé 27-29 fok körül alakul. Ezért az országos tisztifőorvos, figyelembe véve az Országos Közegészségügyi Központ ajánlását a korábban kiadott harmadfokú hőségriadót 2015. augusztus 16. (vasárnap) 24.00 óráig meghosszabbítja.

 • 2015.08.10 Sziget: Úgy gondoskodnak rólad, mint az anyukád

  Nagyon komoly elsősegélynyújtó hely áll a rendelkezésedre a Szigeten, amely olyan, mint egy kórház: 24 órás orvosi ellátást, gyógyszertár és lehetőség a különleges tárolást igénylő gyógyszerek elhelyezésére. Szeles Géza doktor, az egység vezetője mutatja be, hogy mi mindenre készültek fel a kollégái.

 • 2015.08.10 9 tanács a kontaktlencse nyári viseléséhez

  A kontaktlencsét viselőknek különösen óvatosnak kell lenniük a vízparton. A legfontosabb szabályokról dr. Tóth Eszter, az Oxygen Medical szemésze, kontaktológusa beszélt.

 • 2015.08.09 Miért veszélyes a kánikula a szívbetegekre?

  Az előző hónapban megtapasztalhattuk, hogy milyen az igazi, hosszan tartó kánikula. A hőség a szívbetegeket rettentően megterheli, nekik különösen fel kell készülni nyári melegre.