Keddre narancssárga riasztás!

Keddre narancssárga riasztás!

D, DNy felől afrikai eredetű forró levegő áramlik hazánk térségébe, ezért nagyon melegre számíthatunk, várhatóan pénteken tetőzik majd a forróság, ekkor 38-39 fokos csúcsértékek is lehetnek! A tartós hőség miatt keddre 14 megyére és a fővárosra adott ki narancssárga figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat hétfő délután.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja szerint kedden Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém, Fejér, Zala, Somogy, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megyében, valamint Budapesten is tartósan 25 Celsius-fok felett alakulhat a napi középhőmérséklet. Az északkeleti tájakon lehet alacsonyabb a hajnali erősebb lehűlés miatt, de délután meleg idő várható - mondta a meteorológiai szolgálat munkatársa az MTI-nek.

Hétfőn a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34, kedden 31 és 36 fok között várható. Szerdán, csütörtökön és pénteken még melegebb lesz, ezen a három napon helyenként akár a 29 fokot is elérheti a nappali középhőmérséklet, így valószínűleg a legmagasabb szintű, harmadfokú figyelmeztetést is kiadja a meteorológiai szolgálat - tette hozzá.

A meteorológus elmondta: a hétvége időjárása még bizonytalan. Valószínűleg enyhül az idő a térségben, de a jelenlegi előrejelzések szerint szombaton még kánikula lesz, és vasárnap is meleg időre lehet számítani.