Jelentkezzen ingyenes, modern allergiavizsgálatra!

Jelentkezzen ingyenes, modern allergiavizsgálatra!

Hazánkban – a Svábhegyi Gyermekgyógyintézetben - is elérhető az az új, több európai országban már működő, az allergia gyógyítását segítő diagnosztikus módszer, amely az allergia okának az eddigieknél lényegesen pontosabb meghatározására képes.

Az úgynevezett molekuláris vagy más néven komponens alapú allergéndiagnosztika segítségével az allergiás megbetegedések kezelése sokkal célzottabbá, ezáltal eredményesebbé válhat. A vizsgálat a páciens számára nem megterhelő, csupán egyetlen vérvételt jelent, ugyanakkor a laboratóriumi vizsgálat során a pollenek, vagy az ételallergiát okozó összetevők molekuláris szinten azonosíthatóak. Így például a nyáron, augusztusban virágzó parlagfű és fekete üröm okozta túlérzékenység, amely Magyarországon évente kb. 1 millió allergiás beteget érint, sokkal nagyobb eséllyel választható szét, és gyógyítható célzott immunterápiával.

Jelentkezzen ingyenes, modern allergiavizsgálatra!

 

Ételallergiás páciensek esetében az allergiás tüneteket és panaszokat okozó ételallergén (pl. földimogyoró, egyéb mogyorófélék, tejtermékek, tojás, szója) összetevőinek elemzésével mutatható ki, hogy annak melyik komponensére allergiás a beteg. Így az is prognosztizálható, hogy mennyire súlyos allergiás reakciót válthat ki a kérdéses allergén elfogyasztása. Ezzel elkerülhető az esetenként felesleges, szigorú diétás étrend, mely miatt értékes tápanyagokat von meg az allergiás beteg a szervezetétől. Különösen fontos lehet ez gyermekek esetében.

 

A Svábhegyi Gyermekgyógyintézet Országos Allergológiai, Immunológiai és Pulmonológiai Centrumban, OEP által finanszírozott keretek között érhetők el az általános allergia vizsgálatok (bőrtesztek, össz és specifikus IgE vizsgálatok), amelyekhez 2016. július 15 -től mind a gyermekek, mind a felnőttek számára lehetőség nyílik az említett molekuláris, komponens alapú allergia vizsgálatra is. Az első 20, parlagfű-fekete üröm allergiás beteg számára az Intézmény térítésmentesen biztosítja az új allergéndiagnosztikai módszert.

 

Magyarország lakosságának körülbelül 30 %-a szenved valamilyen allergiában, nagyrészük különböző pollenekre (virágporra) allergiás. A gyermekek 5-15 %-ánál jelennek meg érzékenységi reakciók, 4 éves életkor alatt az ételallergiák a leggyakoribbak.

 

Jelentkezés: Svábhegyi Gyermekgyógyintézet, Budapest, Tel.: 06 1 44 33 200

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek