Hűsítő mojito - Egészségséfünk receptje

Hűsítő mojito - Egészségséfünk receptje

A mojito koktélnak ez egy nagyon leegyszerűsített változata, amivel azonban bármikor feldobhatjuk a napunkat, akkor is, ha közben dolgoznunk kell. A Mojito alapízét a menta és a lime adja meg. Van egy olyan ásványvíz-fajta, ami rengeteg ízesítéssel kapható, többek között menta-lime ízben is. Ezt fogjuk használni.

Elkészítési idő: 5 perc

Hozzávalók:

  • menta-lime ízesítésű ásványvíz
  • lime kisebb darabokra vágva
  • mentalevél mosva
  • jégkocka
  • (fehér rum)

Hűsítő mojito - Egészségséfünk receptje

Egy pohár aljába tegyünk jégkockát, tegyük rá a mentaleveleket és a lime-ot, öntsük fel az ízesített ásványvízzel. Természetesen, aki szereti, vagy olyan alkalom van, fehér rumot is tölthetünk hozzá.

Tipp! Amikor a pohárba tesszük a lime-ot és a mentát, kicsit törjük meg egy kanál segítségével, mert így, az ízek még jobban kijönnek. Ha nem elég édes, a koktélokhoz kapható szirupokkal még édesíthetjük.

Jó tudni! Sokan gondolják nyári időszakban, hogy a folyadék, amit be kell vinni, az lehet alkohol is. Általában a szabály az, hogy amennyi alkoholt iszunk meg, annyival több vizet kell fogyasztanunk. Ahhoz, hogy másnap ne legyenek problémáink, célszerű észben tartani még néhány szabályt. Ilyen például, hogy ne keverjük az italokat. Ha borozunk, ne kezdjünk el utána sörözni. Rövidet csak módjával. Egy pohár bor után igyunk meg egy nagy pohár vizet. És természetesen a legfontosabb számomra a mértékletesség. Mindenki tudja, hogy hol vannak a határai, bármilyen jó a buli, azt nem érdemes átlépni.

EGY MÁSIK FRISSÍTŐ KOKTÉL RECEPTJE

Tápérték: (100 g)

 

Ízesített ásványvíz

Lime

Energia

19 kcal

30 kcal

Fehérje

0 g

0,7 g

Zsír

0 g

0,2 g

Szénhidrát

4,5 g

10,5 g

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek