Fejlesztő tábor a Balatonon

Fejlesztő tábor a Balatonon

Sokféle ritka betegséggel, fogyatékossággal élő vehet részt a Magyar Williams Szindróma Társaság olimpiai tematikájú családi fejlesztő táborában. Az élményterápiás nyári tábor a sérült gyermekek és fiatalok számára szervez játékos fejlesztő foglalkozásokat Balatonbogláron, 2016. július 2 és 9 között.

A szenzoros integráció fejlesztését szolgálják a vízi fitnesz és zenés szárazföldi torna mellett a TSMT, HRG és a táncfoglalkozások is. A tervezett szenzomotoros tréning (TSMT) feladatsora a nagy- és finommozgások fejlesztése során érleli, strukturálja az idegrendszert, a Hidroterápiás Rehabilitációs Gimnasztika (HRG) pedig langyos vízben alkalmazható 370 mozgásfeladatával kedvezően hat a gyermekek motorikus és szenzoros képességeire. Normalizálja a hiányzó képességeket, valamint a felfogóképességet is növeli. A táborba meghívott „külsős” terapeuták a tábor „olimpiai” koncepciójának megfelelően tervezik meg mozgásfejlesztő, kognitív képességeket fejlesztő terápiás foglalkozásaikat. Nagy hangsúlyt kap a zenés fejlesztés, illetve az önállóságot, önkiszolgálást fejlesztő tevékenységek. Lehetőség nyílik a közös szórakozásra is, a többféle vidám, szórakoztató, érdekes szabadidős tevékenység során.

A rendkívül komplex, programokban gazdag fejlesztő tábort tovább színesítik a környékre tervezett kirándulások és természetesen a strandolás is. A szervezők bíznak benne, hogy az idén tapasztalható forráshiány ellenére ugyanolyan felejthetetlen élményekkel távoznak a résztvevők a táborból, mint a korábbi években.
Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek