Eperdzsem gyömbérrel - Egészségséfünk receptje
Lassan vége az eperszezonnak, most jön a befőzés ideje. Már megosztottunk egy bodzás változatot, most jöjjön egy gyömbéres. Ezt is azoknak ajánlom, akik szeretik a kicsit különlegesebb ízeket.
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók:
- 2000 g földieper (előkészítve mérjük le)
- 50 g friss gyömbér
- 600 g cukor
- 2 tasak Dr. Oetker Dzsemfix Szuper 3:1
Az epret megmossuk és a zöld részét eltávolítjuk. A gyömbért megtisztítjuk és a legkisebb lyukú reszelőn lereszeljük. Az egészet beleöntjük egy nagyobb edénybe, hozzáadjuk a cukrot és a dzsemfixet. Folyamatos keverés mellett megvárjuk míg felforr, majd még 3-4 percig forraljuk. Ezután tisztára mosott üvegekbe rakjuk, lezárjuk, fejjel lefelé fordítjuk. Így hagyjuk 5-10 percre.
Tipp! Lehet keverni bodzával is, ebben az esetben tegyünk hozzá 6-8 bodzavirágot, amit a végén majd kiemelünk, de az íze benne marad.
Jó tudni! Ha valakinek szükséges, készítse nyírfacukor felhasználásával.
Még több szezonális recept Egészségséfünktől
Tápérték (100 g)
|
Eper |
Gyömbér |
Kristálycukor |
Energia |
32 kcal |
80 kcal |
390 kcal |
Fehérje |
0,6 g |
1,8 g |
0 g |
Zsír |
0,3 g |
0,7 g |
0 g |
Szénhidrát |
7,6 g |
17,7 g |
99,9 g |