6 praktika lábszag ellen

6 praktika lábszag ellen

Nyáron felerősödik a lábszag probléma, hiszen meleg van, jobban izzad a lábunk is, gyorsan szaporodnak a baktériumok. De ne aggódjatok, nekünk van pár pénztárcakímélő módszerünk a kínos szagok eltüntetésére.

Praktika a lábaknak

Sós víz

A só kihúzza a nedvességet a bőrből, így csökkentve az ott megtelepedő baktériumok számát. Egy nagy lavórba önts vizet, és minden literhez tegyél 1 evőkanál sót. 20 percig áztasd a sós oldatban a lábad, és mindennap ismételd meg a szeánszot két héten át.

Ecet

Az ecet szintén elűzi a baktériumokat. Egy rész ecethez két rész vizet keverj, és ebbe áztasd a lábad 30 percig. Mindennap ismételd meg egy héten keresztül.

6 praktika lábszag ellen

Tea

A teasav összehúzza a pórusokat, így csökkentve az izzadást. Ráadásul úgy viselkedik, mint egy természetes antibiotikum: megöli a baktériumokat. Áztass 2 db feketetea filtert fél liter vízbe, és hevítsd 15 percig. Önts hozzá 2 liter hideg vizet, maj ebbe áztasd a lábaidat 30 percig. Ismételd meg mindennap egy héten át.

Praktika a cipőknek

Jó zokni

Válassz pamut zoknit, mert abban tud szellőzni a láb. Ha nagyon izzadós a lábad, akkor mindig vigyél magaddal egy extra pár zoknit, és cseréld le napközben.

Fertőtlenített cipő

Ha büdös a cipőd, akkor fújd be fertőtlenítő spray-jel, majd egy tiszta zoknidra is fújj belőle és tedd bele éjszakára a cipőbe. Így még több fertőtlenítőt képes felszívni.

Hintőpor

De nem is feltétlenül kell drága fertőtlenítőszerekbe fektetned, mert a hintőpor is megteszi hatását. Szórd be vele a rossz szagú cipőt – várnod se kell a hatásra, csak húzd fel, és indulj a dolgodra!

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek