Zöldségragu curryvel - Egészségséfünk ajánlja
A curryt a távol-keleti kultúrákban több ezer éve alkalmazzák betegségek kezelésére. Erősíti az immunrendszert, segít megelőzni a cukorbetegség kialakulását. Egészséges receptünk következik.
Hozzávalók 4 főre:
- 30 dkg csicseriborsó (Felhasználás előtt 12 órával be kell áztatni egy tál vízbe, úgy, hogy ellepje a zöldséget.)
- 50 dkg sütőtök felkockázva
- 3 db közepes sárgarépa karikára vágva
- 1 fej vöröshagyma aprítva
- 3 gerezd fokhagyma préselve
- 1 kis doboz tejföl
- olaj

Fűszerek:
- curry fűszerkeverék
- gyömbér
- római kömény
A hagymát olajon megpiritjuk, majd a sárgarépát és sütőtököt hozzáadjuk. Kevergetés mellett pároljuk a zöldséget néhány percig, majd hozzáadjuk a csicseriborsót, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ekkor a fokhagymával, fűszerekkel megszórjuk és lefedjük az ételt. Miután közepes lángon puhára főztük a zöldségeket, a negyedét kiszedjük egy tálba és botmixerrel pürésítjük, majd visszaöntjük a fazékba és fakanállal összekeverjük. A tejfölt csak a végén adjuk hozzá.
Egy adag kalóriatartalma 370 kcal.
Kapcsolódó írások


Kérdezzen szakértőnktől


Kapcsolódó gyógynövények


Kapcsolódó betegségek

