Zöldséges tagliatelle - Egészségséfünk receptje
Ha olasz tésztákról beszélünk, már elég sok fajtája beépült a köztudatba. Ha azt mondjuk tagliatelle, nem mindenki tudja, miről van szó. Igazából semmi különleges, csak az olaszok által közkedvelt széles metélt. Mint minden más tésztát, ezt is rengeteg módon készíthetjük el. Ez egy zöldséges változat.
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Hozzávalók:
- 25 dkg tagliatelle tészta
- 6-8 szem koktélparadicsom felezve
- 5-6 rózsa brokkoli kisebb rózsákra szedve
- 2 gerezd fokhagyma zúzva
- pár szem olíva bogyó karikázva
- kevés olíva olaj
- só, bors
A tésztát sós, olajos vízben kifőzzük. Közben egy teflonos edényben felforrósítunk kevés olíva olajat, és először a brokkolikat dobjuk rá. Amikor félig kész, hozzáadjuk a paradicsomot, a fokhagymát, sót, borsot, és pár perc alatt nagy lángon készre pároljuk/sütjük. Ha kifőtt a tészta összekeverjük vele még forrón, tálaláskor megszórjuk a tetejét vágott olíva bogyóval. Aki szereti, parmezánnal is megszórhatja.
Tipp! Bármilyen zöldséget használhatunk, gombát, sárgarépát, cukkínit, viszont a puhulási idővel számolni kell, olyan sorrendben kell beletenni, hogy aminek a legtöbb idő kell, az menjen először.
Jó tudni! Mint szinte minden tésztát, ezt is lehet szénhidrát csökkentett változatban kapni. Zöldségekkel kifejezetten egészséges egytálétel.
MÉG TÖBB SZUPER RECEPT EGÉSZSÉGSÉFÜNKTŐL
Tápérték (100 g):
|
Tészta (durum) |
Brokkoli |
Paradicsom |
Cukkini |
Olíva olaj |
Energia |
158 kcal |
34 kcal |
18 kcal |
16 kcal |
902 kcal |
Fehérje |
6,0 g |
2,8 g |
0,8 g |
1,2 g |
0 g |
Zsír |
1,0 g |
0,3 g |
0,2 g |
0,1 g |
100 g |
Szénhidrát |
31,0 g |
6,6 g |
3,8 g |
3,3 g |
0 g |