Zöldséges csirkemell rizstésztával - Egészségséf
Itthon a fiúk nagyon kedvelik a keleti ízeket. Időnként elmegyünk kínai étterembe is, azonban rájöttünk, hogy sok mindent otthon is elkészíthetünk. Az íze nem biztos, hogy ugyanolyan lesz, de az alapanyagok terén biztosra mehetünk.
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell vékony csíkokra vágva
- 1 db saláta cukkíni gyufára vágva
- 2 db nagyobb sárgarépa gyufára vágva
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma zúzva
- olíva olaj
- só, bors
- szója szósz
- étkezési keményítő
- 1 csomag vékony rizs cérnametélt
A tésztát sós vízben a csomagoláson megadott módon kifőzzük. Közben kevés olajon egy wokban a csirkemelleket félig megpirítjuk, majd a felénél hozzáadjuk a zöldségeket (hagymát félbe vágjuk, majd szeleteljük), és a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, és adunk hozzá egy fél pohárnyi vizet. Addig főzzük, hogy a zöldségek még ropogósak legyenek. Adunk hozzá egy evőkanál étkezési keményítőt, és szójaszószt (5-6 evőkanálnyit). Egyszer összeforraljuk, és belekeverjük a kifőtt tésztát.
Tipp! Bármilyen zöldséget használhatunk ízlés szerint. Aki szereti, annak ajánlom a fafül gombát, én általában szárítottat veszek, viszont ezt előre érdemes beáztatni, mert sokáig fő.
Jó tudni! Sok körettel ellentétben a rizstészta jól felszívja a szószokat, így átveszi azok ízét. Ezért érdemes belekeverni a húsos „ragúba”. Főzési ideje változó, általában a rizs cérnametélté 3-5 perc. A csirkemell puhul/pirul a leggyorsabban, de készíthető marhával, kacsával is.
Még több recept Egészségséfünk konyhájából
Tápérték (100 g):
|
Csirkemell |
Rizs cérnametélt |
Sárgarépa |
Cukkíni |
Szója szósz |
Energia |
114 kcal |
367 kcal |
41 kcal |
16 kcal |
66 kcal |
Fehérje |
21,2 g |
6,8 g |
0,9 g |
1,2 g |
10,5 g |
Zsír |
2,6 g |
0,7 g |
0,2 g |
0,1 g |
0,1 g |
Szénhidrát |
0 |
83 g |
9,5 g |
3,3 g |
5,5 g |