Zöldfűszeres grillezett kukorica -Egészségséf
A grillezett kukorica főleg Amerikában nagyon kedvelt, de egyre többen készítik itthon is. Lehet teljesen nyersen, héjában grillezni, és meg is lehet előtte főzni, ezzel kicsit lerövidítjük a grillezés idejét.
Hozzávalók:
- csöves kukorica
- olvasztott vaj
- só
- tetszőleges zöldfűszerek
A kukoricát sós vízben főzzük meg. Zsenge, csemegekukoricát használjunk. Amikor megfőtt, mehet a grillrácsra, és süssük addig, amíg a kívánt színt el nem érjük. Amíg sül, az olvasztott vajat keverjük össze a sóval és a zöldfűszerekkel. Amikor levesszük a kukoricát a grillről, kenjük meg az olvasztott vajjal, mert melegen még beszívja, átveszi az ízeket. Tipp! Olyan fűszereket válasszunk, amik mennek a húsételeinkhez. Az olvasztott vajat gyakorlatilag bármivel ízesíthetjük, fokhagymával, citrommal, chillivel.
Jó tudni! Az üzletekben lehet kapni kész fűszervajakat. Azokat is használhatjuk, esetleg fel is turbózhatjuk.
Kapcsolódó írások


Kérdezzen szakértőnktől


Kapcsolódó gyógynövények


Kapcsolódó betegségek

