Hirdetés
Volt toka, nincs toka! Íme a csodaszer!

Volt toka, nincs toka! Íme a csodaszer!

Az amerikai gyógyszer-engedélyeztetési hatóság, az FDA egyhangú döntéssel zöld utat adott egy új gyógyszernek: az ATX-101 a toka eltüntetésében segít majd.

A toka, vagyis a nyak és az áll alatt összegyűlő hájréteg a leggyűlöltebb esztétikai hiba, de jelenleg csak műtéti úton lehet tőle megszabadulni - illetve rendszeres testedzést és egészséges életmódot által. Az ATX-101 ezzel ellentétben egy olyan injekció, amit öt perc alatt beadathatnánk magunknak egy átlagos rendelőben.

Volt toka, nincs toka! Íme a csodaszer!

A szer alapját egy, a természetben is előforduló sav adja, ami a zsíros területre kerülve szétbontja a zsírsejteket, a fennmaradó munkát pedig a test anyagcsere-folyamatai intéznék el. Az engedélyt azt követően adták ki, hogy nyolc éven át 19 klinikai vizsgálatban 2600 embert kezeltek a szerrel hatásosan.

A mellékhatások nem durvák, van egy kis fájdalom és nyomásérzékenység, de három napon belül az is elmúlik, de az injekció beadása után nincs szükség semmilyen ellátásra vagy kötésre. Az alkalmazáshoz még egy további, végső döntésre is szükség lesz, de szakemberek szerint ez még idén megtörténhet, azt követően pedig elindulhat a szer szabad használata.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek
Pirula Trend