Virsli falatkák leveles tésztában - Egészségséf

Virsli falatkák leveles tésztában - Egészségséf

Amikor gyerekeket várunk vendégségbe, mindig gond, hogy olyan ételt találjunk ki, amit mindenki szeret. Szerintem a virsli ilyen, és ebből nagyon finom vendégváró készíthető.

Elkészítési idő: kb. 40 perc

Hozzávalók:

  • 1  csomag koktélvirsli
  • 1 csomag leveles tészta
  • mustár, ketchup
  • 1 egész tojás

Virsli falatkák leveles tésztában - Egészségséf

A leveles tésztát hajtogassuk szét és kicsit nyújtsuk ki. Vágjunk belőle akkora csíkokat, amibe bele tudjuk tekerni a virslit. Másfélszer, vagy kétszer érje körbe. A sütőt melegítsük elő 190 fokra. A leveles tészta lapokat kenjük meg mustárral, tekerjük bele a virslit és helyezzük sütőpapíros tepsibe. A tojást verjük fel, kicsit sózzuk meg. Ezzel kenjük meg a betekert virsliken a tészta tetejét. Süssük pirosra.

Tipp! Mustár helyett megkenhetjük ketchuppal is. ha viszont nem vagyunk benne biztosak, hogy bármelyiket is mindenki szereti, akkor a tésztát simán tojással kenjük meg, úgy tekerjük bele a virslit, és a végén adjuk hozzá a mustár vagy bármi mást mártogatósnak.

Jó tudni! Virsliből a gyerekek jobban szeretik a baromfi virslit. Ez ma már mindenhol kapható, sőt egyéb ételallergiát is figyelembe vevő húskészítmények, így virsli is megtalálható a polcokon.

Még több szuper vendégváró Egészségséfünk konyhájából!

Tápérték (100 g)

 

Mini virsli

Leveles tészta

Mustár

Ketchup

Energia

259 kcal

402 kcal

90 kcal

103 kcal

Fehérje

12 g

7,1 g

6,0 g

1,4 g

Zsír

22 g

25,3 g

4,7 g

0,3 g

Szénhidrát

0,3 g

35 g

6,2 g

23,6 g

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek