Válaszd a lépcsőt, mert rengeteg kalóriát éget el!

Válaszd a lépcsőt, mert rengeteg kalóriát éget el!

Megnövelte a hivatali dolgozók körében a lépcsőzési kedvet a kísérleti jelleggel kalóriaégetést mutató jelekkel ellátott lépcsőház. A testmozgásra sarkalló ötletet egész Nagy-Britanniában be akarják vezetni.

2013.11.15

A The Daily Telegraph szerint a teszt során három nagy irodaház lépcsőházában helyeztek el kalóriaégetést mutató jeleket, és ennek köszönhetően 29 százalékkal többen kezdtek lépcsőzni, mint korábban.

Válaszd a lépcsőt, mert rengeteg kalóriát éget el!

A lépcsőzést a szakemberek az "erőteljes testmozgások" körébe sorolják. Lépcsőmászással több kalóriát lehet elégetni, mint kocogással, és tanulmányok utalnak arra, hogy napi hét perc lépcsőzés a következő tíz évre megfelezi a szívroham kockázatát.

A tervek szerint Nagy-Britannia-szerte ellátják majd a lépcsőházakat kalóriaégetést mutató jelekkel, amelyre a kormány 50 millió font támogatást szán. A lépcsőzők egy honlap és alkalmazás felhasználásával le tudják majd olvasni az "okos jeleket" a lépcsőkről, és így követni tudják, hogy bizonyos számú lépcső megmászásával mennyi kalóriától szabadulnak meg.

Az ötletet már a londoni belváros számos vállalata felkarolta, és Hertfordshire önkormányzati épületeiben is bevezették.

"Jó dolognak tartok bármit, ami mozgékonyabbá teszi az embereket és segít leszámolni az elhízással. Ez a kezdeményezés nagyszerű egyvelege a régi vágású józan észnek és az okos technológiának" - jelentette ki Boris Johnson, London polgármestere.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek