Hirdetés
Tudja, milyen bőre van?

Tudja, milyen bőre van?

Bőrünk csodálatos szerv. Nem csupán kültakarónk, de védelmezőnk, hőszigetelőnk, mechanikai pajzsunk, tápanyagraktárunk és érzékszervünk is egyben. Illik hát, hogy tudjuk, mire van szüksége, a törődés szinte azonnal meglátszik a bőrünkön.

Sőt, a bőrünkön az is meglátszik, ha egészségesek és boldogok vagyunk, de az ellenkezője is! Ráadásul számos egyéb tényező is veszélyeztetheti bőrünk épségét és szépségét: a tartós kimerültség és a stressz, a káros szenvedélyek (alkohol, cigaretta, kávé), az éjszakázás, a helytelen táplálkozás, a kevés vízfogyasztás, a rossz minőségű kozmetikumok használata vagy a napsugarak.

Tudja, milyen bőre van?

Hogy mit tehetünk bőrünkért, attól függ, milyen típusba tartozik:

Ha zsíros: többnyire fényes, a pórusok pedig nagyok és tisztán láthatók. Az öregedéssel a hátrányból előny lesz: a faggyútöbblet rugalmasan tartja a bőrt.

Ha száraz: a bőr foltokban érdes vagy hámlik. Könnyen elveszíti rugalmasságát és hamarabb teret ad a ráncoknak.

Ha normál: a bőr egészséges, a pórusok nem láthatók.

Ha vegyes: alapvetően száraz vagy normál, de az úgynevezett T-zónában (a homlokon, az orron, az állon) zsíros.

Ha érzékeny: hidegben vagy melegben kivörösödik, feszül és viszket, könnyen begyullad, új termékekre rosszul reagál.

Fontos tudni, hogy a vízhiányos bőr nem ugyanaz, mint a száraz bőr. Mindkét esetben fontos a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása, és bőrgyógyász, illetve kozmetikus segít eldönteni, milyen kezelésre van szükség.

A fenti típusokat egy kozmetikus biztonsággal meg tudja különböztetni. Persze a megfelelő arcápoló termékek kiválasztásakor egyéb szempontokat is figyelembe kell vennünk: az életkorunkat, az életmódunkat, bőrünk ellenálló-képességét, pigmentált voltát vagy ráncosságát is.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek
Pirula Trend