Tortilla lapok - Egészségséfünk receptje

Tortilla lapok - Egészségséfünk receptje

A tortilla manapság elég népszerű étel. Mi is nagyon szeretjük, viszont a kész lapok az áruházakban nagyon drágák. Az otthon készített változat olcsó, egyszerű, és akár előre elkészíthető.

Elkészítési idő: kb. 30 perc

Hozzávalók:

  • 90 dkg liszt
  • 17 dkg vaj
  • 2 csapott evőkanál só
  • 4 dl forró víz

A lisztet keverjük el a sóval, majd a vajjal jól dolgozzuk el. Ennek legegyszerűbb módja, ha a vajat kis darabokra vágjuk és kézzel elmorzsoljuk a lisztben. Ezután kis adagokban adjuk hozzá a vizet, és gyúrjuk kemény tésztává. A tésztából formázzunk kis cipókra, amiket aztán kb. 2 mm vastagságúra kell nyújtanunk. Zsiradék nélkül forró palacsintasütőben, vagy vas lábosban pár másodperc alatt mindkét oldalát megsütjük. Akkor jó, ha kis hólyagocskák jelennek meg rajta és ezek kicsit megbarnulnak. Ezután ízlés szerint bármivel tölthetjük.

Tortilla lapok - Egészségséfünk receptje

Tipp! Ebből a mennyiségből elég sok lesz nagy társaság részére. A kisült lapokat le is fagyaszthatjuk, de akár a hozzávalókat felére, negyedére is csökkenthetjük, csak az arányokon ne változtassunk.

Jó tudni! Bár finomlisztet tartalmaz, de vékony tésztáról van szó. Sok zöldséggel és grillezett hússal kifejezetten egészségesebb, mint bármilyen tészta vagy burgonya, mégis laktató.

Tápérték (100 g):

 

Liszt

Rama

Energia

370 kcal

630 kcal

Fehérje

12,3 g

0 g

Zsír

1,3 g

70 g

Szénhidrát

76,3 g

0 g

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek